Πρωταθλητής χειμώνα ο Παναθηναϊκός! (photos)

Πρωταθλητής χειμώνα ο Παναθηναϊκός! (photos)

Στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα του ελληνικού πρωταθλήματος παρέμεινε ο Παναθηναϊκός, που κέρδισε με 81-71 τον Κολοσσό στo Βενετόκλειο.

Οι νησιώτες αποτελούν την ευχάριστη έκπληξη της φετινής Α1, αλλά απέναντι στον Παναθηναϊκό αποδείχθηκε πως δεν είσαι σε θέση να κάνουν την απόλυτη υπέρβαση. Οι πρωταθλητές Ευρώπης παρουσιάστηκαν σοβαροί και επιδεικνύοντας απόλυτη συγκέντρωση έφτασαν στην κατάκτηση του «διπλού». Πρώτος σκόρερ αναδείχθηκε ο Στράτος Περπέργλου με 18 πόντους, ενώ είχε ακόμα εφτά ριμπάουντ και τέσσερις ασίστ. Μόλις στον τρίτο αγώνα μετά τη σοβαρή περιπέτεια της υγείας του, που τον κράτησε εκτός παρκέ από τον περασμένο Ιούλιο, έδειξε να βρίσκει τον καλό εαυτό του κι άφησε πολλές υποσχέσεις για ακόμα καλύτερες εμφανίσεις στο μέλλον, ανάλογες με αυτές που μας είχε συνηθίσει στο παρελθόν. Ο Περπέρογλου, άλλωστε, αποτελεί πολύτιμο εργαλείο στα χέρια του Ζέλικο Ομπράντοβιτς και όσο πιο άμεσα βρει τη φόρμα του τόσο περισσότερο θα βοηθήσει τους πρωταθλητές Ευρώπης στην επίτευξη των στόχων τους σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Σημαντικές λύσεις απέναντι στον Κολοσσό έδωσαν και οι Διαμαντίδης, Γιασικεβίτσιους, Καϊμακόγλου και Μπατίστ. Σε ακόμη ένα παιχνίδι οι φιλοξενούμενοι στηρίχθηκαν στην εκπληκτική άμυνά τους, που περιόρισε σε σημαντικό βαθμό τα ατού του γηπεδούχων, από τους οποίους ξεχώρισε ο Μάρκους Χάτεν με 17 πόντους.

Σε ντέρμπι εξελίχθηκε το πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης στο κατάμεστο Βενετόκλειο. Ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που είχε τον έλεγχο, στηριζόμενος για ακόμη μία φορά στην πολύ καλή άμυνά του και στον επιθετικό οίστρο του Στράτου Περπέρογλου και του Μάικ Μπατίστ. Το συγκρότημα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς προηγήθηκε με  15-12 στο φινάλε του πρώτου δεκαλέπτου και διατήρησε τα ηνία στην πρωτοπορία του σκορ και στη δεύτερη περίοδο, παρά τις λύσεις που ήρθαν να δώσουν στους γηπεδούχους οι Λιακόπουλος και Χόπσον (23-17 στο 15’).

Τα προβλήματα για το συγκρότημα του Βασίλη Φραγκιά έγιναν ακόμη μεγαλύτερα από τη στιγμή που άρχισε να χτυπάει στην επίθεση και ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, ο οποίος με εφτά πόντους έδωσε προβάδισμα με 31-23 στους φιλοξενούμενους. Το συγκρότημα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς συνέχισε να έχει τον απόλυτο έλεγχο μέχρι και το φινάλε του ημιχρόνου, το οποίο τον βρήκε στο +6 (33-39).

Με τους Διαμαντίδη, Μπατίστ και Καϊμακόγλου να κυριαρχούν στο παρκέ, ο Παναθηναϊκός ανέβασε την υπέρ του διαφορά στο σκορ στο ξεκίνημα του τρίτου δεκαλέπτου, αφού προηγήθηκε με 48-38 στο 25ο λεπτό. Οι νησιώτες δεν τα παράτησαν και με τους Τσάμη, Χάτεν να βρίσκουν ρυθμό στην επίθεση μείωσαν σε 59-55, στο 30’. Στο τέταρτο δεκάλεπτο, όμως, η κυριαρχία του Παναθηναϊκού ήταν σχεδόν απόλυτη! Με την πεντάδα των Περπέρογλου, Διαμαντίδη, Γιασικεβίτσιους, Καϊμακόγλου και Μπατίστ να κάνει ό,τι θέλει στο παρκέ, το συγκρότημα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς επέβαλε τους νόμους του, ανέβασε τη διαφορά πάνω από τους δέκα πόντους και, παρά τις προσπάθειες των γηπεδούχων, έφτασε εύκολα στο «διπλό», με το οποίο διατήρησε τη θέση του στην πρώτη θέση της κατάταξης και κατέκτησε τον άτυπο τίτλου του πρωταθλητή χειμώνα!

Διαιτητές: Γκόντας, Κορομηλάς, Μπήτης.
Δεκάλεπτα: 12-15, 33-39, 55-59, 71-81
Κολοσσός Ρόδου (Φραγκιάς): Λιακόπουλος 7, Χάτεν 17, Πάνος, Γεωργαλής, Ασημακόπουλος 7 (1), Μπόικιν 10 (1), Χαρίσης 8, Τσάμης 8, Χόπσον 14, Αυγενικός.
Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Μάριτς, Περπέρογλου 18 (1), Μπατίστ 13, Λόγκαν 2, Σάτο 4, Τσαρτσαρής 4, Διαμαντίδης 10 (2), Βουγιούκας 2, Καλάθης 6, Σμιθ, Καϊμακόγλου 9, Γιασικεβίτσιους 13 (1). 

Θυμηθείτε την εξέλιξη της αναμέτρησης μέσα από το live του Onsports πατώντας ΕΔΩ.



ΕΟΚΑΝ: Επιβεβαίωση από FIFA - «Κανένα θετικό δείγμα Έλληνα παίκτη»
ΕΟΚΑΝ: Επιβεβαίωση από FIFA - «Κανένα θετικό δείγμα Έλληνα παίκτη»
Στέφανος Τσιτσιπάς: Στα προημιτελικά του Barcelona Open – Άντεξε στην πίεση του Μπαένα
Στέφανος Τσιτσιπάς: Στα προημιτελικά του Barcelona Open – Άντεξε στην πίεση του Μπαένα
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Η ενδεκάδα Μεντιλίμπαρ - Δύο αλλαγές στη ρεβάνς
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Η ενδεκάδα Μεντιλίμπαρ - Δύο αλλαγές στη ρεβάνς
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Πήγε Κωνσταντινούπολη ο Βαγγέλης Μαρινάκης
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Πήγε Κωνσταντινούπολη ο Βαγγέλης Μαρινάκης
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved