Άλλος τη... Δόξα, άλλος το... Δράμα (photos+video)

Άλλος τη... Δόξα, άλλος το... Δράμα (photos+video)

Νέα… πτήση για τους «μαυραετούς» της Δράμας, καθώς μετά την ισοπαλία με την ΑΕΚ, πήραν βαθμό και από τον Ολυμπιακό. Κακή η εικόνα των «ερυθρόλευκων».

Το «συγκρότημα» του Μάκη Κατσαβάκη παρουσιάστηκε για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι «παθιασμένο» και κατάφερε να περιορίσει σε μεγάλο βαθμό τα ατού των Πειραιωτών. Μάλιστα, η Δόξα θα μπορούσε να είχε κάνει τη μεγάλη έκπληξη και να είχε πάρει τη νίκη, αν οι παίκτες της ήταν πιο ψύχραιμοι στην τελική προσπάθεια, στα τελευταία λεπτά του αγώνα.

Από την… άλλη, οι Πειραιώτες έμειναν μακριά από τον καλό τους εαυτό και δεν θα ήταν υπερβολή να τονίσουμε πως εμφανίστηκαν… εναρμονισμένοι με το τσουχτερό κρύο που επικράτησε το βράδυ της Κυριακής (8/1) στην Θεσσαλονίκη. Οι παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε δεν είχαν… διάθεση, με αποτέλεσμα να «εγκλωβιστούν» στον… λαβύρινθο της άμυνας των γηπεδούχων.

Έτσι, ο Ολυμπιακός παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας, φτάνοντας στους 37 βαθμούς, έχοντας τέσσερις περισσότερους από τον Παναθηναϊκό, ο οποίος έχει και δύο ματς λιγότερα, με τον Λεβαδειακό και τη Δόξα Δράμας. Όπως είναι εύκολα αντιληπτό, οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν το… ισχνό πλεονέκτημα που είχαν απέναντι στους «πράσινους», ωστόσο κάτι τέτοιο θα πρέπει να φανεί και στην πράξη.

Ας πάμε όμως και στην αγωνιστική δράση…
Οι «ερυθρόλευκοι» θέλησαν να αιφνιδιάσουν τη Δόξα Δράμας, όπως είχαν κάνει προ εβδομάδων στο «Γ. Καραϊσκάκης», καθώς μόλις στο πρώτο λεπτό, ο Μιραλάς, έπειτα από μπαλιά του Φουστέρ βρέθηκε απέναντι στον Σέρεμετ, αλλά το… μυτάκι που «έπιασε» έφυγε άουτ, ελάχιστα εκατοστά δίπλα από το αριστερό δοκάρι της εστίας της Δόξας.

Στη συνέχεια, οι Πειραιώτες αύξησαν την πίεσή τους προς την εστία των «μαυραετών», αναπτυσσόμενοι κυρίως από τα άκρα, ωστόσο, η άμυνα των γηπεδούχων έμοιαζε με… καλοστημένο «κάστρο» αποκρούοντας τις επιθέσεις που έγιναν από τους παίκτες του Ολυμπιακού.

Στο 21’ ο Μιραλάς με τον Φουστέρ έκαναν το «1-2», όμως ο Βέλγος δεν κατάφερε να κάνει όπως θα ήθελε το κοντρόλ και ο Σέρεμετ βγήκε και μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια, ενώ στο 30’ το σουτ του Μανιάτη πέρασε άουτ, δίπλα από το αριστερό δοκάρι του πορτιέρο των Δραμινών. Η πρώτη απειλή για τους γηπεδούχους προς την εστία του Μπάλαζ Μέγιερι ήταν στο 42’ όταν ο Ντε Λίμα έκανε το δυνατό σουτ, έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα δεν βρήκε στόχο και πέρασε άουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο το σκηνικό δεν άλλαξε, παρά την προσπάθεια του Ερνέστο Βαλβέρδε να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του βάζοντας στον αγωνιστικό χώρο τους Τζεμπούρ και Γέστε στις θέσεις των Πάντελιτς και Φουστέρ, αντίστοιχα. Οι «ερυθρόλευκοι» διατήρησαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, όμως και πάλι οι διάδρομοι προς την εστία του Σέρεμετ ήταν… ερμητικά «κλειστοί» και οι Πειραιώτες δυσκολεύτηκαν πάρα πολύ για να μπορέσουν να… πατήσουν την εστία των γηπεδούχων.

Έτσι, ο μόνος… δρόμος για τους φιλοξενούμενους ήταν να απειλήσουν από στημένες φάσεις, ωστόσο, βρήκαν απέναντί τους τον Σέρεμετ, ο οποίος όποτε χρειάστηκε επενέβη. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η φάση του 61’ όταν ύστερα από φάουλ του Γέστε, ο Τζεμπούρ θέλησε να μπει στην πορεία της μπάλας, η οποία χτύπησε στο αριστερό δοκάρι, έφτασε στον Αβραάμ Παπαδόπουλο, αλλά το σουτ του Έλληνα αμυντικού βρήκε σε ετοιμότητα τον πορτιέρο της Δόξας, ο οποίος έδιωξε με τα πόδια.

Στο 74’ ο Φετφατζίδης εκτέλεσε το κόρνερ, ο Τοροσίδης πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα… επαναπαύτηκε στην αγκαλιά του Σέρεμετ. Κάπου εκεί η Δόξα είδε πως θα μπορούσε να «χτυπήσει» κυρίως στην κόντρα, όμως οι παίκτες της είχαν λάθος επιλογές στην τελική προσπάθεια.

Όπως στο 81’ όπου ο Αραβίδης βρήκε στην κόντρα, έφτασε στην περιοχή του Μέγιερι, αλλά σούταρε, καθώς θέλησε να γίνει ο… ήρωας του αγώνα, η μπάλα έφυγε άουτ, ενώ είχε και την επιλογή της πάσας προς τον Αγγελούδη που ακολουθούσε στο δεύτερο δοκάρι. Στα εναπομείναντα λεπτά οι «ερυθρόλευκοι» πίεσαν περισσότερο την εστία του Σέρεμετ, προκειμένου να πετύχουν το γκολ στο τέλος, όμως και σε αυτό το σημείο η άμυνα της Δόξας πέρασε με… άριστα, φτάνοντας στο «λευκό» 0-0.

Θυμηθείτε το Pre Game και τον αγώνα, όπως σας το παρουσίασε το Onsports, πατώντας ΕΔΩ.

Άλλος τη... Δόξα, άλλος το... Δράμα (photos+video)

Unsupported video


Τσιτσιπάς και Μπαντόσα συναντήθηκαν και κουβέντιασαν με τον Νεϊμάρ
Τσιτσιπάς και Μπαντόσα συναντήθηκαν και κουβέντιασαν με τον Νεϊμάρ
Συγκλονιστικός Γιακουμάκης: «Δέχτηκα άπειρες... ευχές από ανθρώπους που δεν πήραν αγκαλιές κι αγάπη»
Συγκλονιστικός Γιακουμάκης: «Δέχτηκα άπειρες... ευχές από ανθρώπους που δεν πήραν αγκαλιές κι αγάπη»
Στη Σμύρνη για προετοιμασία ο Τεντόγλου
Στη Σμύρνη για προετοιμασία ο Τεντόγλου
Bundesliga: Ο Ντε Λιχτ αποκλείει μεταγραφή του από την Μπάγερν
Bundesliga: Ο Ντε Λιχτ αποκλείει μεταγραφή του από την Μπάγερν
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved