Το έκανε φρούριο και ονειρεύεται πεντάδα (videos, photos)

Το έκανε φρούριο και ονειρεύεται πεντάδα (videos, photos)

Αν και πέρασε δύσκολες στιγμές στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ατρόμητος επικράτησε και του ΟΦΗ στο Περιστέρι (2-0) χάρη σε γκολ των Μήτρογλου και Επστάιν, σημείωσε την 6η εντός έδρας νίκη του και εξακολουθεί να ονειρεύεται πεντάδα και Ευρώπη.

Με νίκη ξεκίνησε τις εντός έδρας υποχρεώσεις του στο 2012 ο Ατρόμητος, ο οποίος παραμένει στα ψηλά στρώματα της βαθμολογίας και δικαιούται να τρέφει όνειρα για ευρωπαϊκή έξοδο. Η ομάδα του Περιστερίου, πάντως, πέρασε δύσκολο απόγευμα κόντρα στον ΟΦΗ, αλλά όταν χρειάστηκε, είχε τη βοήθεια του Ιτάνζ, που κράτησε το 1-0 σε τρεις περιπτώσεις, πριν ο Επστάιν κλειδώσει το τρίποντο στις καθυστερήσεις.

Ο Ατρόμητος πραγματοποίησε ένα από τα καλύτερα πρώτα του ημίχρονα στο φετινό πρωτάθλημα, αν όχι το καλύτερο. Πειθαρχία, συγκέντρωση, καλή κυκλοφορία, υπομονή και δύναμη στις προσωπικές μονομαχίες είχε ζητήσει πριν το ματς ο Γιώργος Δώνης και οι παίκτες του τα πήγαν σε όλους τους τομείς εξαιρετικά. Παίζοντας κυρίως από την αριστερή πτέρυγα, όπου οι Επστάιν και Γιαννούλης ταλαιπώρησαν αφάνταστα τον αδύναμο κρίκο του ΟΦΗ, Αρη Γαλανόπουλο (τον αντικατέστησε ο Αναστόπουλος με τον Μπούρμπο πριν τη λήξη του ημιχρόνου), οι Περιστεριώτες έδειξαν από πολύ νωρίς τις διαθέσεις τους κλείνοντας τους Κρητικούς στο μισό γήπεδο.

Το γκολ ήρθε από στημένη φάση και την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μήτρογλου στο 16’ (έφτασε τα επτά τέρματα στο πρωτάθλημα) και ακολούθησαν πολλές ακόμα ευκαιρίες για το 2-0. Στο 25’, ο πρώτος σκόρερ του Ατρομήτου δέχθηκε την ασίστ από τον Τάτο, έκανε εκπληκτική ενέργεια και ξεμαρκαρίστηκε από τον Ταυλαρίδη, αλλά το πλασέ του σταμάτησε στο δοκάρι, ενώ στην επαναφορά ο Επστάιν σούταρε πάνω στον Κάρολ. Ο Γερμανός αστόχησε και τέσσερα λεπτά αργότερα (άουτ αυτή τη φορά το πλασέ του), ενώ ο πολύπειρος γκολκίπερ κράτησε ζωντανό τον ΟΦΗ με τρεις επεμβάσεις του, καθώς νίκησε τους Πίτου Γκαρσία (31’), Μπρίτο (33’) και Επστάιν (38’)

Οι σαστισμένοι για μεγάλο χρονικό διάστημα φιλοξενούμενοι είχαν τις γραμμές τους αποκομμένες και μέχρι το 35’ δεν απείλησαν παρά μόνο με ένα μακρινό σουτ του Κάλαϊτζιτς (20’) που πέρασε άουτ. Στο τελευταίο πεντάλεπτο, ωστόσο, θα μπορούσαν να σκοράρουν και να πάνε με 1-1 στα αποδυτήρια κόντρα στη ροή του αγώνα. Κι αν στο 40’ το σουτ του Μάντζιου δεν έγινε με καλές προϋποθέσεις, η ενέργειά του στο 45’ άγχωσε τους φίλους των γηπεδούχων που είδαν με ανακούφιση το πλασέ του φορ του ΟΦΗ να περνά ελάχιστα άουτ.

Οι παίκτες του Ατρομήτου πέρασαν τελικά προηγούμενη τη φισούνα, αλλά το προβάδισμα με ένα γκολ ήταν το μίνιμουμ που άξιζαν βάσει της συνολικής τους εικόνας στο γήπεδο. Κι άθελά τους, κράτησαν ζωντανό τον ΟΦΗ. Κάτι που λίγο έλειψε να το πληρώσουν ακριβά…

Άλλος ΟΦΗ, άλλος Ατρόμητος

Αναγκασμένη να επιτεθεί για να διεκδικήσει κάτι από το παιχνίδι, η ομάδα του Ηρακλείου μπήκε πολύ καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο, ωστόσο αφενός η κεφαλιά του Ταυλαρίδη από ευνοϊκή θέση στο 48’ πέρασε άουτ, αφετέρου σε δύο περιπτώσεις που έφυγε με αξιώσεις στην κόντρα, ο Παπουλής έκανε λανθασμένες επιλογές στην τελική πάσα και χάθηκαν ισάριθμες ευκαιρίες. Οι Κρητικοί, οι οποίοι ζήτησαν κι ένα πέναλτι στο 58’ σε σπρώξιμο του Σκόνδρα στον Βάντο (και μάλλον είχαν δίκιο), κέρδισαν μέτρα στο γήπεδο, δυσκόλεψαν πολύ τη ζωή των αντιπάλων τους και ανάγκασαν τον Γιώργο Δώνη να αντικαταστήσει τους δύο κεντρικούς του χαφ (Τάτο και Πίτου) με τους Δημούτσο και Σφακιανάκη, ώστε να κάνει την ομάδα του πιο συμπαγή αμυντικά.

Ο αγνώριστος και ακίνδυνος στο δεύτερο ημίχρονο Ατρόμητος περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο και θα πρέπει να ευχαριστεί τον Ιτάνζ, ο οποίος με εκπληκτική επέμβαση σε σουτ του Κάλαϊτζιτς στο 79’ και με μία ακόμα στο 90’ σε σουτ του Παπουλή κράτησε το 1-0 και χάρισε δύο επιπλέον βαθμούς στην ομάδα του. Και μάλιστα, την ώρα που όλος ο ΟΦΗ βρισκόταν μπροστά και πίεζε, σε μια ξαφνική αντεπίθεση και έπειτα από ασταθή επέμβαση του Κάρολ σε σουτ του Δημούτσου, ο Επστάιν πήρε το ριμπάουντ, βρήκε δίχτυα και ανακούφισε τους περίπου 2.500 θεατές που παρακολούθησαν το ματς.

Το θετικό για τους γηπεδούχους είναι ότι σε ένα ακόμα παιχνίδι κατάφεραν να προηγηθούν και να διατηρήσουν το προβάδισμα, το αρνητικό ότι για μια ακόμα φορά δεν μπόρεσαν να εξασφαλίσουν τη νίκη στο καλό τους ημίχρονο. Σπατάλησαν εκ νέου πάρα πολλές ευκαιρίες και έκαναν καρδιακούς τον Δώνη στον πάγκο, τον Γιώργο Σπανό στα επίσημα και τους οπαδούς τους στις εξέδρες.

Ο ΟΦΗ από την πλευρά του, ξόδεψε επίσης ένα ημίχρονο και όταν ξύπνησε και κυριάρχησε στο γήπεδο, έπεσε πάνω στον πολύ καλό Ιτάνζ. Είναι φανερό, πάντως, ότι η κρητική ομάδα διανύει περίοδο ντεφορμαρίσματος, καθώς παραμένει χωρίς νίκη εδώ και πέντε αγωνιστικές, έχοντας σε αυτό το διάστημα τρεις ήττες και δύο ισοπαλίες. Κι από εκεί που βρισκόταν στα... ψηλά, τώρα καλείται να βρει λύση στο αγωνιστικό αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει. Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι ο Αρετόπουλος απέβαλε (σωστά) τον Μάντζιο με δεύτερη κίτρινη για θέατρο, όταν ο τελευταίος έπεσε στο 85’ μέσα στην περιοχή ζητώντας πέναλτι και ενώ βρισκόταν φάτσα με το τέρμα.

Δείτε τα γκολ του αγώνα

{akamai}rtmp://cp77187.edgefcs.net/ondemand/nova/2011-2012/GOAL_ATROMITOS_OFI{/akamai}

Θυμηθείτε τη LIVE εξέλιξη του αγώνα ανάμεσα στον Ατρόμητο και τον ΟΦΗ.

Το έκανε φρούριο και ονειρεύεται πεντάδα (videos, photos)



Μπαρτσελόνα: Θέλει να μείνει και τη νέα σεζόν ο Λεβαντόφσκι
Μπαρτσελόνα: Θέλει να μείνει και τη νέα σεζόν ο Λεβαντόφσκι
Κριστιάνο Ρονάλντο: Μια εντυπωσιακή Ferrari είναι το νέο super car στη μεγάλη συλλογή του (photo)
Κριστιάνο Ρονάλντο: Μια εντυπωσιακή Ferrari είναι το νέο super car στη μεγάλη συλλογή του (photo)
Final Four με Παναθηναϊκό AKTOR και Ολυμπιακό προβλέπει ο Τζόκοβιτς
Final Four με Παναθηναϊκό AKTOR και Ολυμπιακό προβλέπει ο Τζόκοβιτς
Euroleague: Ενός λεπτού σιγή πριν το Παρτιζάν-Ολυμπιακός
Euroleague: Ενός λεπτού σιγή πριν το Παρτιζάν-Ολυμπιακός
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved