Η προσωπική λύτρωση του Σιαλμά! (photos + videos)

Η προσωπική λύτρωση του Σιαλμά! (photos + videos)

Ο Δημήτρης Σιαλμάς σκόραρε ξανά μετά από τα τέλη της σεζόν 2007-'08 για την Superleague και το έκανε με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο.

Όταν το καλοκαίρι ο Δημήτρης Σιαλμάς έκανε πραγματικότητα το παιδικό του όνειρο και υπέγραφε με την ΑΕΚ, αρκετοί ήταν αυτοί που αμφισβήτησαν το ότι θα μπορούσε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Ακόμα υπάρχουν οι… δύσπιστοι, ωστόσο ο Έλληνας επιθετικός έκανε την αρχή χθες, στο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό, για τη συνέχεια.

Η τελευταία φορά που ο 26χρονος επιθετικός βρήκε δίχτυα για την Superleague ήταν πριν από περίπου τέσσερα χρόνια, όταν είχε σκοράρει και πάλι δις. Ήταν η αναμέτρηση του Άρη με αντίπαλο τον Πανιώνιο, στο «Κλεάνθης Βικελίδης», όταν οι δύο ομάδες είχαν αναδειχθεί ισόπαλες, 3-3, στις 14 Μαΐου του 2008, με τον Σιαλμά να πετυχαίνει τα δύο από τα τρία τέρματα της ομάδας της Νέας Σμύρνης.

Ο… υποβιβασμός

Ύστερα από τη συγκεκριμένη σεζόν ο Σιαλμάς πήρε μεταγραφή για τον Εθνικό που αγωνιζόταν στη δεύτερη τη τάξει επαγγελματική κατηγορία του ελληνικού πρωταθλήματος. Με τους Πειραιώτες δεν κατάφερε να γευτεί κάποια σημαντική χαρά, όπως θα ήταν η άνοδος και σε 18 εμφανίσεις πέτυχε επτά τέρματα.

Αυτά ήταν αρκετά για να τον φέρουν στον ΠΑΣ Γιάννινα που μόλις είχε προβιβαστεί στην πρώτη κατηγορία. Ωστόσο στην πρώτη του σεζόν με την ομάδα της Ηπείρου δεν εντυπωσίασε. Αγωνίστηκε μόλις για πέντε παιχνίδια χωρίς να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα και τον Ιανουάριο του 2009 δόθηκε δανεικός στον Ολυμπιακό Βόλου που «πάλευε» για την άνοδό του.

Αυτή ήρθε για τους «ερυθρόλευκους», αλλά ο Δημήτρης Σιαλμάς επέστρεψε στον ΠΑΣ Γιάννινα που τον χρειαζόταν στη δική του προσπάθεια για να πάρει την άνοδο στην Superleague.Το δεύτερό του πέρασμα από την ομάδα των Ιωαννίνων ήταν εκπληκτικό και με τα τέρματά του βοήθησε τα μέγιστα για να έρθει η άνοδος, ενώ ένα από τα γκολ του, έκανε το γύρο του κόσμου, καθώς ήταν απλά εντυπωσιακό.

Κυνηγώντας το όνειρο

Το καλοκαίρι που μόλις πέρασε ήταν από τα χειρότερα στη σύγχρονη ιστορία της ΑΕΚ. Χρήματα για ηχηρές μεταγραφές δεν υπήρχαν (εξαίρεση ήταν ο Γκούντγιονσεν) και ο Δημήτρης Σιαλμάς φάνταζε μία καλή εναλλακτική λύση.

Κάπως έτσι ξεκίνησε και η καριέρα του στην ΑΕΚ. Στην εποχή Μανόλο Χιμένεθ δεν αγωνίστηκε σχεδόν καθόλου. Από τη στιγμή όμως που ανέλαβε ο Νίκος Κωστένογλου άρχισε να βλέπει όλο και περισσότερο τον αγωνιστικό χώρο.

Η αρχή έγινε στην αναμέτρηση με τη Λοκομοτίβ Μόσχας στη Ρωσία, όταν και στην ήττα της ΑΕΚ σημείωσε το μοναδικό τέρμα των «κιτρινόμαυρων». Η συνέχεια ήταν και πάλι Ευρωπαϊκή καθώς στο εντός έδρας παιχνίδι με την Άντερλεχτ σημείωσε ένα πανέμορφο τέρμα και όλοι πίστεψαν ότι θα έπαιρνε τα… πάνω του.

Φευ! Στη συνέχεια δεν κατάφερε να δικαιώσει την επιλογή του Έλληνα τεχνικού να τον χρησιμοποιεί. Ελλείψει επιθετικών όμως, πάντα έβρισκε τον δρόμο προς την ενδεκάδα.

Στην αναμέτρηση με τη Δόξα Δράμας έκανε ίσως την χειρότερή του εμφάνιση. Χάνοντας τρεις κλασικές ευκαιρίες από αυτές που… δεν χάνονται πολλοί πίστεψαν πως δεν θα καταφέρει να βρει τον εαυτό του, βλέποντάς τον να αποχωρεί από το γήπεδο με σκυμμένο κεφάλι.

Για να αλλάξουν όλα όμως χρειάστηκαν λίγες μόλις ημέρες. Ο Νίκος Κωστένογλου επέλεξε να τον διατηρήσει στο βασικό σχήμα, δείχνοντάς του την εμπιστοσύνη του και δικαιώθηκε.

Για έναν ποδοσφαιριστή που είχε να σκοράρει σχεδόν τέσσερα χρόνια και πετυχαίνει ένα πανέμορφο τέρμα που θύμιζε… Βαλμπουενά με την Ντόρτμουντ είναι μεγάλη υπόθεση.

Έχοντας πάρει την ψυχολογία με το μέρος του, κατάφερε να πετύχει και δεύτερο τέρμα που πιστοποίησε ότι ο νεαρός επιθετικός αφήνει πίσω του τις άσχημες εμφανίσεις και κάνει νέο ξεκίνημα με την ελπίδα να έχει αυτή τη φορά και διάρκεια.

Η προσωπική λύτρωση του Σιαλμά! (photos + videos)



Παναθηναϊκός AKTOR: “Καθάρισε” το Περιστέρι και “σφράγισε” την πρωτιά με το μυαλό στη Μακάμπι
Παναθηναϊκός AKTOR: “Καθάρισε” το Περιστέρι και “σφράγισε” την πρωτιά με το μυαλό στη Μακάμπι
Ολυμπιακός: To ζεϊμπέκικο του Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου (vid)
Ολυμπιακός: To ζεϊμπέκικο του Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου (vid)
Τένις: Πρόκριση στα ημιτελικά της Βαρκελώνης για τον Τσιτσιπά
Τένις: Πρόκριση στα ημιτελικά της Βαρκελώνης για τον Τσιτσιπά
Παναθηναϊκός AKTOR: Αυτό είναι το ΟΑΚΑ, αυτός είναι ο κόσμος
Παναθηναϊκός AKTOR: Αυτό είναι το ΟΑΚΑ, αυτός είναι ο κόσμος
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved