Μία τετραετία Παπουτσάκης...

Μία τετραετία Παπουτσάκης...

Το Onsports κάνει μια μίνι αναδρομή στην θητεία του Απόστολου Παπουτσάκη στην προεδρία του Εργοτέλη που ξεκίνησε πριν από τέσσερα χρόνια.

«Γιατί το έκανα; Γιατί αγαπώ, αληθινά, αυτήν την ομάδα και τους ανθρώπους της, γιατί σέβομαι τους φιλάθλους μας και γιατί θέλω να προσφέρω στην Κρήτη και τον αθλητισμό της. Αναλαμβάνω, έχοντας επίγνωση και της κατάστασης αλλά και των οικονομικών και άλλων υποχρεώσεων της ομάδας και παρακαλώ όλους, τους παλιούς και νέους μετόχους, τους παράγοντες, τους ποδοσφαιριστές και τους φιλάθλους της Κρήτης να συμμετάσχουν και να βοηθήσουν σ αυτή την μεγάλη προσπάθεια», δήλωνε στις 7 Ιανουαρίου 2008 ο Απόστολος Παπουτσάκης.

Ο Κρητικός επιχειρηματίας είχε μόλις αναλάβει τα ηνία της ΠΑΕ Εργοτέλης. Έκτοτε η πορεία της ομάδας άλλαξε άρδην. Ο Απόστολος Παπουτσάκης έφερε ένα νέο μοντέλο διοίκησης στην ομάδα του Ηρακλείου και φαίνεται, εκ των αποτελεσμάτων, να δικαιώνεται.

Χρηστή οικονομική πολιτική

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά της εποχής Παπουτσάκη στον Εργοτέλη, είναι η πολιτική που ακολούθησε η ομάδα σε ό,τι αφορά τα οικονομικά της. Οι μεταγραφές που έγιναν τις περισσότερες φορές βοήθησαν την ομάδα ουσιαστικά μέσα στον αγωνιστικό χώρο ενώ δεν επιβάρυναν ιδιαίτερα τα ταμεία της ΠΑΕ. Παράλληλα, υπήρξαν πωλήσεις, ή αποδεσμεύσεις παικτών, όπως του Κουτσιανικούλη και του Κοιλιάρα που έφεραν έσοδα.

Ο Εργοτέλης στην διάρκεια της προεδρίας του Απόστολου Παπουτσάκη έχει φέρει αρκετά καλά, για το επίπεδο της ομάδας, ονόματα όπως αυτά των Βερπακόφσκις, Μάθις, Λεάλ, Μπούντιμιρ, Μπέτο, Γραμμόζη, Χίμπλινγκερ, Ρομάνο κ.ά. που έχουν βοηθήσει τα μέγιστα την ομάδα να γίνει πλέον σταθερά μέλος της Super League, στην οποία προεδρεύει από φέτος ο ιδιοκτήτης της.

Εμπιστοσύνη στον ίδιο προπονητή

Το κύριο χαρακτηριστικό της εποχής του Απόστολου Παπουτσάκη, εκτός της προσεκτικής διαχείρισης όλων των θεμάτων σε οργάνωση και οικονομικό επίπεδο της ομάδας, ήταν και το θέμα του προπονητή. Ο Νίκος Καραγεωργίου πήρε την… λευκή επιταγή από τη διοίκηση και συνεχίζει ως σήμερα να είναι στον πάγκο της ομάδας, όντας ο μακροβιότερος προπονητής στη Super League πλέον.

Το μοντέλο του Εργοτέλη είναι αυτό που δυσκολεύονται οι ελληνικές ομάδες να ακολουθήσουν, ωστόσο ο Απόστολος Παπουτσάκης στην τετραετή του παρουσία στο «τιμόνι» των Κρητικών έχει δώσει τα «κλειδιά» στον Έλληνα προπονητή και πορεύεται έχοντας απόλυτη εμπιστοσύνη στο έργο του, το οποίο έχει αποδώσει καρπούς ως τώρα αφού τα πάντα πηγαίνουν βάσει προγραμματισμού στον Εργοτέλη.

«Χτίζει» από τις ακαδημίες

Στη διάρκεια της προεδρίας του Απόστολου Παπουτσάκη ένα ακόμα μεγάλο κεφάλαιο έχει αναπτυχθεί για τον Εργοτέλη. Ο σύλλογος του Ηρακλείου είχε ανέκαθεν καλό δίκτυο ακαδημιών, ωστόσο στην τελευταία τετραετία έχουν γίνει τεράστια βήματα στον τομέα των υποδομών. Όχι μόνο με την παρουσία αρκετών από τους παίκτες που προέρχονται από τα «σπλάχνα» της ομάδας στην ενδεκάδα του Εργοτέλη, όσο με τις κινήσεις που έχουν γίνει και δείχνουν σοβαρή και μεθοδική δουλειά.

Ο Εργοτέλης έχει αναπτύξει ένα εξαιρετικό δίκτυο σκάουτινγκ σε όλη τη χώρα, κάτι που του επιτρέπει να φέρνει παιδιά από την περιφέρεια της Ελλάδας στο Ηράκλειο και να δουλεύει μαζί τους έτσι ώστε να μπορεί να τα αξιοποιήσει στην πρώτη ομάδα μελλοντικά, ενώ έχει ανοικτό δίαυλο επικοινωνίας με την Ουτρέχτη στην Ολλανδία από όπου παίρνει τεχνογνωσία και εμπειρίες στον τομέα των υποδομών.

Το όνειρο της Ευρώπης…

Στον Εργοτέλη, βάσει και των όσων έχει βάλει ως πρόγραμμα για την πορεία της ομάδας στο μέλλον ο Απόστολος Παπουτσάκης, αυτό που έχει σημασία είναι να προχωρά με σταθερά βήματα ο σύλλογος. Η παραμονή στη Super League πλέον δεν αποτελεί στόχο για τον πρόεδρο των Κρητικών, αφού κατάφερε να κάνει την ομάδα του μόνιμο μέλος του πρώτου τη τάξει πρωταθλήματος της χώρας, και κάθε χρόνο στόχος είναι το «καλύτερα από πέρσι».

Στην Κρήτη θέλουν να φτάσουν όμως ακόμα ψηλότερα. Η παρουσία στις επόμενες φάσεις του Κυπέλλου, ίσως κάποια στιγμή μελλοντικά και στον τελικό, αλλά και η εξασφάλιση της παρουσίας σε μια ευρωπαϊκή διοργάνωση μέσω της κατάταξης του πρωταθλήματος, αποτελεί το «διακαή» πόθο τόσο του Απόστολου Παπουτσάκη όσο και των συνεργατών του στην ΠΑΕ Εργοτέλης…



Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας: Κεκλεισμένων των θυρών το Παναθηναϊκός-Άρης λόγω του νέου νόμου
Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας: Κεκλεισμένων των θυρών το Παναθηναϊκός-Άρης λόγω του νέου νόμου
Δωρεάν ταξίδια* αξίας 1.000 ευρώ στο opaponline.gr – Έως την Κυριακή οι συμμετοχές
Δωρεάν ταξίδια* αξίας 1.000 ευρώ στο opaponline.gr – Έως την Κυριακή οι συμμετοχές
Κύπελλο Ελλάδας: Άναψε «πράσινο» για τελικό με κόσμο ο Αχιλλέας Μπέος - Διαφωνία για τον αριθμό
Κύπελλο Ελλάδας: Άναψε «πράσινο» για τελικό με κόσμο ο Αχιλλέας Μπέος - Διαφωνία για τον αριθμό
Ρεάλ Μαδρίτης: Καταγγελία του Ρούντιγκερ μετά τη σύνδεσή του με την ISIS
Ρεάλ Μαδρίτης: Καταγγελία του Ρούντιγκερ μετά τη σύνδεσή του με την ISIS
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved