Στον πρόεδρό μας με αγάπη… (photos+videos)

Στον πρόεδρό μας με αγάπη… (photos+videos)

Με μία αλά… Πανένκα εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Σέρτζιο Λεάλ, ο Εργοτέλης επικράτησε 1-0 του Πανιωνίου στο Παγκρήτιο και οι παίκτες του αφιέρωσαν τη νίκη στον Απόστολο Παπουτσάκη, που το Σάββατο (07/01) συμπλήρωσε τέσσερα χρόνια στην προεδρία της κρητικής ομάδας.

Ιδιαίτερη ήταν για τον Απόστολο Παπουτσάκη η σημερινή μέρα λόγω της συμπλήρωσης μιας τετραετίας από τη στιγμή που ανέλαβε την προεδρία του Εργοτέλη, ωστόσο το τελευταίο που τον ενδιέφερε ήταν η… γιορτή. Μάλιστα, το άγχος περίσσευε, καθώς έπειτα από την εντός έδρας ήττα της Τετάρτης από την Ξάνθη, η ομάδα του Ηρακλείου χρειαζόταν οπωσδήποτε το τρίποντο κόντρα στον Πανιώνιο, προκειμένου να διατηρηθεί στα ψηλά στρώματα της βαθμολογίας. Οι ποδοσφαιριστές κράτησαν την υπόσχεσή τους και πήραν το επιθυμητό αποτέλεσμα, αν και στο δεύτερο μέρος τα χρειάστηκαν, καθώς εμφάνισαν εκ νέου νεκρά διαστήματα. Ο Πανιώνιος, που στο πρώτο 45λεπτο δυσκολευόταν πολύ να απειλήσει, ήταν κατά πολύ ανώτερος στην επανάληψη και αν οι ποδοσφαιριστές του εμφανίζονταν πιο ψύχραιμοι στην τελική προσπάθεια, θα μπορούσε να φύγει από το Ηράκλειο με βαθμό.

Το μέτριο πρώτο ημίχρονο στο παγωμένο από πλευράς ατμόσφαιρας, Παγκρήτιο, χαρακτηρίστηκε από το γκολ του Εργοτέλη και από μάξιμουμ τρεις ακόμα αξιόλογες φάσεις. Οι γηπεδούχοι ήταν πιο ζωηροί από τους παίκτες του Πανιωνίου, που ναι μεν παρουσίασαν αξιόλογα ποσοστά κατοχής, ωστόσο ήταν ακίνδυνοι επιθετικά. Με εξαίρεση ένα αδύναμο σουτ του Γουνδουλάκη στο 34’ (το πρώτο των φιλοξενούμενων) και ένα ακόμα του Αμπντουλάγιεφ στις καθυστερήσεις, οι κυανέρυθροι δεν κατάφεραν να αγχώσουν τον Πίρσον.

Οι Κρητικοί, αντίθετα, ευτύχησαν να προηγηθούν στην πρώτη ουσιαστική επίσκεψή τους στα αντίπαλα καρέ. Στο 14’, ο Κουτσιανικούλης πρόλαβε και τσίμπησε τη μπάλα, ο Τσότσαλιτς τον ανέτρεψε και ο Λεάλ με εκτέλεση πέναλτι αλά… Πανένκα, άνοιξε το σκορ για τον Εργοτέλη που είχε δύο ακόμα ευκαιρίες για να διευρύνει το προβάδισμά του. Στο 20’, ο Λεάλ έπαιξε το «ένα-δύο» με τον Κατσικοκέρη, αλλά το πλασέ του εξουδετερώθηκε από τον Σιδεράκη, ενώ στο 39’, ο δεύτερος «έσκασε» πολύ ωραία ντρίμπλα στον Τσότσαλιτς, ωστόσο το σουτ του σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι.

Σημάδια… Ξάνθης

Ο Εργοτέλης του δεύτερου ημιχρόνου θύμισε σε μεγάλο βαθμό την ομάδα που την περασμένη Τετάρτη έπαθε μπλακ-άουτ και ηττήθηκε από την Ξάνθη. Ο Πανιώνιος τον αιφνιδίασε από το ξεκίνημα και αφού κέρδισε τη μάχη στον χώρο του κέντρου, επέβαλε τον ρυθμό του και σταδιακά άρχισε να αγχώνει τον λιγοστό κόσμο που βρέθηκε στο γήπεδο. Ο Κούτσι σούταρε πάνω από τα δοκάρια στο 51’, ο Αμπντουλαγιέφ στην αγκαλιά του Πίρσον στο 55’, ενώ στο 74’ ο Τσότσαλιτς δεν πρόλαβε να πιάσει την κεφαλιά έπειτα από την κεφαλιά-πάσα του Ομο (βρισκόταν πάντως σε θέση οφσάιντ). Στο μεσοδιάστημα, οι Νεοσμυρνιώτες κυκλοφορούσαν τη μπάλα έξω από την περιοχή του Πίρσον, αλλά δεν μπορούσαν να βγάλουν καθαρές φάσεις.

Στο τελευταίο τέταρτο, διάστημα κατά το οποίο όλος ο Πανιώνιος είχε βγει μπροστά για να ισοφαρίσει, οι γηπεδούχοι βρήκαν πολλούς κενούς χώρους και έφτασαν μια ανάσα από το 2-0 σε δύο περιπτώσεις, ωστόσο στη μία ο Κουτσιανικούλης έκανε λάθος στην τελική πάσα και ενώ τρεις συμπαίκτες του βρίσκονταν εντός περιοχής σε καίριες θέσεις, ενώ στη δεύτερη, ο ίδιος παίκτης σούταρε πολύ άστοχα. Ο Εργοτέλης, πάντως, δεν πλήρωσε την αστοχία του, κράτησε το προβάδισμα μέχρι τέλους και πανηγύρισε μια σημαντική νίκη που του επιτρέπει να δουλέψει με ηρεμία ενόψει του αγώνα που ακολουθεί με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Δείτε το γκολ του αγώνα

{akamai}rtmp://cp77187.edgefcs.net/ondemand/nova/2011-2012/GOAL_ERGOTELIS_PANIONIOS{/akamai}

Θυμηθείτε την εξέλιξη της αναμέτρησης Εργοτέλης – Πανιώνιος

Στον πρόεδρό μας με αγάπη… (photos+videos)



Μια γιορτή για το περιβάλλον στον Μαραθώνα διοργανώνει η ΜΚΟ WHY NOT
Μια γιορτή για το περιβάλλον στον Μαραθώνα διοργανώνει η ΜΚΟ WHY NOT
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (16/04) - Πού θα δείτε Champions League, Περιστέρι και Euroleague
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (16/04) - Πού θα δείτε Champions League, Περιστέρι και Euroleague
Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της ημέρας (16/04) - «Σλούκας μαγικός»
Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της ημέρας (16/04) - «Σλούκας μαγικός»
Μεταγραφές, Ρεάλ Μαδρίτης: Ζήτησε Φρίμπονγκ ο Αντσελότι
Μεταγραφές, Ρεάλ Μαδρίτης: Ζήτησε Φρίμπονγκ ο Αντσελότι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved