Νίκησε προβλήματα και Καβάλα ο Ολυμπιακός (photos)

Νίκησε προβλήματα και Καβάλα ο Ολυμπιακός (photos)

Παρά τις σοβαρές απουσίες του, ο Ολυμπιακός δεν συνάντησε την παραμικρή δυσκολία να περάσει από το κλειστό της Καλαμίτσας, κερδίζοντας με 82-63 την Καβάλα.

Οι Πειραιώτες, που παρατάχθηκαν χωρίς τους τραυματίες Σπανούλη, Μάντζαρη, Κατσίβελη, Παπαδόπουλο και Βασιλόπουλο, πέρασαν άνετο απόγευμα στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής του ελληνικού πρωταθλήματος, επικρατώντας των «Αργοναυτών» χάρη στην εξαιρετική άμυνά τους. Κορυφαίοι για το συγκρότημα του Ντούσαν Ίβκοβιτς ήταν οι Χάινς και Πρίντεζης, που ολοκλήρωσαν τον αγώνα με 15 και 11 πόντους, αντίστοιχα, ενώ 10 πόντους συνείσφερε ο Γκετσεβίτσιους.

Με τον Πάτρικ Ο’ Μπράιαντ να είναι ασταμάτητος και να φορτώνει με πόντους το αντίπαλο καλάθι, η Καβάλα προηγήθηκε με 8-7, τέσσερα λεπτά πριν από το φινάλε του πρώτου δεκαλέπτου. Ο Ολυμπιακός ήταν νευρικός (2/7 δίποντα) στα πρώτα λεπτά, σε ένα κλειστό παιχνίδι με χαμηλό σκορ, το βασικό χαρακτηριστικό του οποίου ήταν η αστοχία των δύο ομάδων. Η λήξη της πρώτης περιόδου βρήκε το συγκρότημα του Ντούσαν Ίβκοβιτς να έχει «οριακή» διαφορά (13-14) και την αναμέτρηση να «μυρίζει» από νωρίς ντέρμπι!

Το δίδυμο των Σλούκα και Χάινς ήρθε να δώσει λύσεις και διαφορά τεσσάρων πόντων στους φιλοξενούμενους (16-20) στο ξεκίνημα του δεύτερου δεκαλέπτου, ενώ παρά τις λύσεις που έδωσε στους γηπεδούχους ο Τέιλορ (6π.) ο Ολυμπιακός ξέφυγε κι άλλο στο σκορ (19-27). Ο λόγος δεν ήταν άλλος από το Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους, που φτάνοντας στους 7 πόντους έδωσε λύσεις στους φιλοξενούμενους από την περιφέρεια. Η Καβάλα είχε ξεμείνει από λύσεις, την ίδια στιγμή που με το Χάινς να παίρνει τη σκυτάλη στο σκοράρισμα ο Ολυμπιακός κατάφερε να κυριαρχήσει πάνω στο παρκέ (22-33). Ταυτόχρονα, οι λύσεις που έδωσε ο Πρίντεζης, σε συνδυασμό με την εξαιρετική αμυντική λειτουργία των Πειραιωτών, έδωσαν τη δυνατότητα στους φιλοξενούμενους να προηγηθούν με 40-26 στο φινάλε του ημιχρόνου, βάζοντας τις βάσεις για τη νίκη.

Ο Ολυμπιακός, εξακολουθώντας να παίζει καλή άμυνα, απλοποίησε ακόμη περισσότερο την κατάσταση στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου και προηγήθηκε με 47-30. Σε εκείνο το σημείο η Καβάλα έπαιρνε πόντους μόνο από τους Τέιλορ και Ο’ Μπράιαντ και ήταν φανερό πως δεν μπορούσε να ακολουθήσει το συγκρότημα του Ντούσαν Ίβκοβιτς στο σκοράρισμα. Οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν τη διαφορά στο +20 (34-54), πέντε λεπτά πριν από το φινάλε του τρίτου δεκαλέπτου, και παρά τις λύσεις που έδωσε ο Σίμτσακ το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν σε 57-41 στο 29ο λεπτό, πριν η ψαλίδα ανοίξει και πάλι στους 20 πόντους (45-65).

Με τους Χάινς και Γκετσεβίτσιους σε μεγάλα κέφια ο Ολυμπιακός διατήρησε τη διαφορά ασφαλείας και στην τελευταία περίοδο (53-74), μετατρέποντας σε τυπική διαδικασία το τελευταίο δεκάλεπτο. Το τελικό αποτέλεσμα (63-82) απλώς αποτυπώνει τη σοβαρότητα με την οποία αντιμετώπισαν οι Πειραιώτες την Καβάλα, που μετά το θρίαμβο επί του Παναθηναϊκού δεν έχει καταφέρει να πιάσει ανάλογη απόδοση.

Διαιτητές: Kαρακατσούνης, Κορομηλάς, Διαμαντής.
Δεκάλεπτα
: 13-14, 26-40, 45-65, 63-82
Καβάλα (Πρίφτης): Πάσαλιτς, Γκάρισον 1, Αγγελόπουλος 7 (1), Τέιλορ 8 (1), Στεφανίδης 4, Γκέλιος, Καραθανάσης 2, Γεωργάκης 8, Κοστόβ 6 (2), Καραποστόλου 2, Σίμτσακ 17 (1), Ο' Μπράιαντ 8.
Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Χάινς 15, Λούκας 8, Άντιτς 5 (1), Χάουαρντ 1, Κέσελ 8 (2), Πελεκάνος 4, Γκετσεβίτσιους 10 (2), Γλυνιαδάκης 8, Πρίντεζης 11 (2), Παπανικολάου 5 (1), Σλούκας 7 (1).

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα πατήστε ΕΔΩ.



Ρεάλ Μαδρίτης: Καταγγελία του Ρούντιγκερ μετά τη σύνδεσή του με την ISIS
Ρεάλ Μαδρίτης: Καταγγελία του Ρούντιγκερ μετά τη σύνδεσή του με την ISIS
Σούπερ προσφορές* από το Pamestoixima.gr για τους αγώνες των ελληνικών ομάδων στη Euroleague
Σούπερ προσφορές* από το Pamestoixima.gr για τους αγώνες των ελληνικών ομάδων στη Euroleague
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παρτιζάν-Ολυμπιακός και τις υπόλοιπες «μάχες» της EuroLeague
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παρτιζάν-Ολυμπιακός και τις υπόλοιπες «μάχες» της EuroLeague
Παναθηναϊκός AKTOR, Αταμάν: «Να υπερασπιστούμε τη δεύτερη θέση με ομαδικότητα και επιθετική άμυνα»
Παναθηναϊκός AKTOR, Αταμάν: «Να υπερασπιστούμε τη δεύτερη θέση με ομαδικότητα και επιθετική άμυνα»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved