Επίδειξη δύναμης από τον Παναθηναϊκό! (photos)

Επίδειξη δύναμης από τον Παναθηναϊκό! (photos)

Με το… δεξί ξεκίνησε τη νέα χρονιά ο Παναθηναϊκός που επιβλήθηκε εύκολα στο κλειστό του ΟΑΚΑ του Περιστερίου με 104-69 και έπιασε εκ νέου στην κορυφή τους Ολυμπιακό και Κολοσσό.

Οι «πράσινοι» ξεκίνησαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το παιχνίδι, καθώς προηγήθηκαν με 10-0 απέναντι στο Περιστέρι των πολλών προβλημάτων. Οι παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη προσπάθησαν να αντιδράσουν, αλλά ο Παναθηναϊκός δεν κατέβασε ταχύτητα και το 10-0 έγινε 18-4 υπέρ των γηπεδούχους που επέβαλαν εξ’ αρχής τον ρυθμό τους. Οι «πρίγκιπες της δυτικής όχθης» δεν κατάφεραν να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση με αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να κλείσει το πρώτο δεκάλεπτο προηγούμενος στο σκορ με 26-13.

Αξίζει να αναφερθεί πως προς το τέλος της πρώτης περιόδου, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς σήκωσε τον Στράτο Περπέρογλου, ο οποίος καταχειροκροτήθηκε από τους φίλους της ομάδας του, στην επιστροφή του στο παρκέ μετά το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η ομάδα του Περιστερίου, προσπάθησε να αντιδράσει και να ψαλιδίσει τη διαφορά, αλλά ο Παναθηναϊκός δεν το επέτρεψε, καθώς η αμυντική του λειτουργία ήταν άψογη. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να βρουν τον δρόμο προς το… πλεκτό, αλλά οι Πρωταθλητές Ευρώπης δεν το επέτρεψαν και μάλιστα κατάφεραν να αυξήσουν κι άλλο τη διαφορά μέχρι το τέλος του πρώτου μισού του αγώνα. Έτσι το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με το συγκρότημα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς να προηγείται με 49-26 και το Περιστέρι να μην μπορεί να φανεί ανταγωνιστικό.

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης ήταν… ζεστός και συνέχισε να φορτώνει με σχετική ευκολία το αντίπαλο καλάθι με τους παίκτες του Περιστερίου να μην μπορούν να αντισταθούν στις ορέξεις των «πρασίνων». Η διαφορά πήγε μάλιστα στο +30 (65-35) στα μέσα της τρίτης περιόδου με τους φιλοξενούμενους να μπορούν να βελτιώσουν την εικόνα τους ούτε στον αμυντικό τομέα, αλλά ούτε στον επιθετικό. Το τρίτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με 75-43 υπέρ του Παναθηναϊκού που ουσιαστικά είχε «καθαρίσει» από νωρίς την υπόθεση νίκη.

Έτσι το τέταρτο δεκάλεπτο απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα, με τους παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς πάντως να μην χαλαρώνουν και να προσπαθούν για το καλύτερο δυνατό μέχρι το τελευταίο λεπτό. Ο Παναθηναϊκός δεν κατέβασε ταχύτητα, το Περιστέρι δεν μπορούσε να ακολουθήσει σε καμία περίπτωση τους Πρωταθλητές Ευρώπης, οι οποίοι κατάφεραν να επικρατήσουν με 104-69 και να πιάσει και πάλι στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα τους Ολυμπιακό και Κολοσσό.

Ρεκόρ στην Α1 έκανε ο Γιώργος Παπαγιάννης, ως ο νεότερος παίκτης που έχει αγωνιστεί στην κατηγορία.

Διαιτητές: Μάνος, Βαρδάλος, Νικολούλης.
Δεκάλεπτα: 26-13, 49-26, 75-43, 104-69.
Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Μάριτς 13, Περπέρογλου 9 (1), Μπατίστ 6, Λόγκαν 12 (1), Σάτο 8, Τσαρτσαρής 5, Διαμαντίδης 10 (2), Βουγιούκας 18, Καλάθης 6, Σμιθ 9, Καϊμακόγλου 2, Γιασικεβίτσιους 6.
Περιστέρι (Πεδουλάκης): Παπαντωνίου 4, Καυκής, Ψαρόπουλος 4, Μαρούγκας, Γιαννόπουλος 11 (1), Μανωλόπουλος 7 (1), Σκοτ 15 (3), Εντουαρντς 15, Πέτρουλας 2, Τσιλούλης 3 (1), Μότσνικ 8, Παπαγιάννης.

Θυμηθείτε την εξέλιξη της αναμέτρησης μέσα από το live του Onsports πατώντας ΕΔΩ.



ΑΕΚ: Αποκάλυψε το σλόγκαν των 100 ετών
ΑΕΚ: Αποκάλυψε το σλόγκαν των 100 ετών
Stoiximan Super League: Τα ντέρμπι «παίζουν» στην COSMOTE TV
Stoiximan Super League: Τα ντέρμπι «παίζουν» στην COSMOTE TV
Αναβλήθηκε το Παναθηναϊκός AKTOR - Προμηθέας λόγω του ΑΕΚ-Ολυμπιακός
Αναβλήθηκε το Παναθηναϊκός AKTOR - Προμηθέας λόγω του ΑΕΚ-Ολυμπιακός
Οι διαιτητές των playoffs: Σλοβένος στο ΑΕΚ - Ολυμπιακός, Δανός στο Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ
Οι διαιτητές των playoffs: Σλοβένος στο ΑΕΚ - Ολυμπιακός, Δανός στο Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved