Κοντρέρας: «Φεύγω για οικογενειακούς λόγους» (photos)

Κοντρέρας: «Φεύγω για οικογενειακούς λόγους» (photos)

Καθαρά οικογενειακούς λόγους επικαλέστηκε ο Πάμπλο Κοντρέρας, κατά την αποχαιρετιστήρια συνέντευξή του, για την αποχώρησή του από τον ΠΑΟΚ, τονίζοντας παράλληλα πως θα ήθελε πολύ να έκλεινε την καριέρα του στον «Δικέφαλο του Βορρά».

Ο Χιλιανός κεντρικός αμυντικός παραδέχθηκε πως είχε πρόταση από τον Παναθηναϊκό και ότι είχε ξεκαθαρίσει στον Ζήση Βρύζα πως δεν υπήρχε περίπτωση να πάει σε άλλη ελληνική ομάδα. Μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον κόσμο του ΠΑΟΚ, ενώ έχρισε ως διάδοχό του τον Στέλιο Μαλεζά. Στο γήπεδο της Τούμπας βρέθηκαν και αρκετοί φίλαθλοι του ΠΑΟΚ, οι οποίοι αποθέωσαν τον Κοντρέρας, μέσα σε κλίμα συγκίνησης.

«Είναι μια από τις δυσκολότερες στιγμές στην καριέρα μου. Ήθελα να αναφερθώ στις εμπειρίες μου, στα τέσσερα χρόνια που βρίσκομαι στην Ελλάδα. Τον ΠΑΟΚ τον γνώριζα μόνο από τον κ. Βρύζα, πάντα μου έλεγε ότι ήταν μια μεγάλη ομάδα. Και όταν έφθασα εδώ, κατάλαβα και μετά την προπόνηση με 15.000 φιλάθλους στο γήπεδο, πίστεψα ότι ήταν μια τρέλα. Δεν ήξερα που βρισκόμουν. Ο ΠΑΟΚ έγινε μια μεγάλη ομάδα, όσο βρίσκομαι στην Ελλάδα. Πάντα παλεύαμε για να διατηρήσουμε το καλό όνομα του ΠΑΟΚ.

Είχαμε τη βοήθεια του 12ου παίκτη, των φιλάθλων μας. Η λύπη μου είναι ότι δεν κατάφερα να φύγω από τον ΠΑΟΚ, έχοντας κάποιον τίτλο. Φεύγω, όμως γεμάτος αγάπη, που μου έδωσαν οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ. Οι φίλαθλοι ήταν μαζί μας στην Κωνσταντινούπολη, στο ματς με τη Φενέρμπαχτσε, γνωρίζαμε ότι για αυτούς ήταν ένα παιχνίδι ζωής και θανάτου. Ευτυχώς όλα πήγαν καλά», είπε αρχικά ο Πάμπλο Κοντρέρας.

Συνεχίζοντας, ο Χιλιανός αμυντικός, είπε: «Ήθελα να μιλήσω ειδικά για έναν παίκτη, τον Πάμπλο Γκαρσία. Με όλο το σεβασμό που έχω σε όλους τους παίκτες, θέλω να γνωρίζουν οι φίλαθλοι ότι αυτήν την εβδομάδα ήταν δύσκολα τόσο για μένα όσο και για την οικογένειά μου. Πάντα ήμουν «παρών» όταν με χρειαζόταν η ομάδα. Υπήρξε μια αμφιβολία για μένα και την ομάδα, κάποια ΜΜΕ είπαν ότι δεν ήμουν έτοιμος να παίξω στον Αστέρα Τρίπολης και διαθέσιμος για την Εθνική Χιλής. Δυστυχώς σε κάποια ματς δεν μπορούσα να ήμουν «παρών» στην ομάδα, όμως δεν ήταν αληθές ότι υπέγραψα συμβόλαιο με άλλη ομάδα. Ξέρω ότι η ομάδα περνάει οικονομικές δυσκολίες, δεν θέλω να νομίζετε ότι φεύγω για το οικονομικό.

Βρήκαμε έναν τρόπο να βοηθήσω τον ΠΑΟΚ για τους τελευταίους έξι μήνες. Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω τον Ζήση Βρύζα που μου έδωσε την ευκαιρία να παίξω σε αυτήν τη μεγάλη ομάδα. Ακόμα θέλω να ευχαριστήσω όλους τους διοικούντες, τον κόσμο που με έκαναν να νιώσω σαν τον καλύτερο παίκτη στον κόσμο, όλους τους προπονητές που πέρασαν από αυτήν την ομάδα και το σεβασμό που είχαν απέναντί μου και τέλος ευχαριστώ τους συμπαίκτες μου που κάναμε αναγνωρίσιμο τον ΠΑΟΚ σε όλη την Ευρώπη και τους δημοσιογράφους».

Στη συνέχεια, ο Κοντρέρας εξήγησε για τους λόγους της απόφασής του να αποχωρήσει: «Θέλω να καταλάβετε την απόφαση που πήρα μαζί με τη διοίκηση. Δεν ήταν εύκολο για κανέναν. Μακάρι να μπορούσα να συνεχίσω στον ΠΑΟΚ. Δεν θα ήθελα να μιλήσω για το οικονομικό θέμα, γιατί δεν θα ήταν καλό για τον εαυτό μου. Ένα οικογενειακό πρόβλημα που έχω με αναγκάζει να γυρίσω στην πατρίδα μου.

Πάντως, πέρασα τα καλύτερά μου χρόνια στον ΠΑΟΚ. Αισθάνθηκα πολύ τυχερός που φόρεσα τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Πάντα σεβόμουν τη διοίκηση και τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ, οι οποίοι μου στάθηκαν και στο θάνατο του πατέρα μου. Όσο μακριά κι αν είμαι θα σκέφτομαι τον ΠΑΟΚ».

Για την τελευταία του εμφάνιση στο γήπεδο της Τούμπας στο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό, τόνισε: «Δυστυχώς δεν μπόρεσα να αποχαιρετήσω τον κόσμο, παίζοντας σε ένα παιχνίδι. Για αυτό και έκανα αυτό, μαζί με τον Βιεϊρίνια, πριν το ματς με τον Λεβαδειακό. Θέλω να ευχαριστήσω τον Ζήση Βρύζα που το δέχθηκε».

Ενώ για το παιχνίδι με την Τότεναμ στο Λονδίνο, είπε: «Δυστυχώς αυτός ήταν ο αποχαιρετισμός μου στον ΠΑΟΚ. Ευτυχώς έγινε κάτι ιστορικό, σε εκείνο το ματς για τον ΠΑΟΚ.  Φεύγω με την ηρεμία ότι πήραμε μια μεγάλη πρόκριση στο Λονδίνο».

Σε νέα ερώτηση για τους λόγους αποχώρησής του από τον ΠΑΟΚ, τόνισε: «Καταλαβαίνω τις δυσκολίες που περνάει η ομάδα. Δε θα μιλήσω καλά για τον εαυτό μου, αν αναφερόμουν σε κάτι οικονομικό. Είναι ξεκάθαρο, όμως, ότι έτσι μπορώ να βοηθήσω τον ΠΑΟΚ. Επίσης φεύγω εξαιτίας της αρρώστιας της μητέρας μου».

Ο Κοντρέρας συνέχισε να επιμένει πως το πρόβλημα ήταν καθαρά για οικογενειακούς λόγους: «Ήθελα να τελειώσω την καριέρα μου στον ΠΑΟΚ. Όμως, ήξερα ότι οι... πόρτες στην Χιλή ήταν ανοιχτές. Ξέροντας τις δυσκολίες που πέρασα πριν λίγο καιρό και επειδή δε θέλω να γίνει ξανά το ίδιο, σε ό, τι αφορά την οικογένειά μου, επιστρέφω στην πατρίδα μου και δίπλα στους δικούς μου ανθρώπους».

Αναφορικά με τις σχέσεις του με τον Ζήση Βρύζα τόνισε: «Έχω πολύ καλή σχέση μαζί του και συμφωνήσαμε να λύσουμε το συμβόλαιο για να βοηθήσουμε το σύλλογο», ενώ για το αν είχε πρόταση από τον Παναθηναϊκό, παραδέχθηκε πως έγιναν συζητήσεις: «Είναι αλήθεια, αλλά εγώ δε θα πήγαινα σε άλλη ελληνική ομάδα, το είπα και στον Ζήση Βρύζα. Θα τέλειωνα την καριέρα μου στον ΠΑΟΚ, αν δεν υπήρχαν όλα τα παραπάνω που ανέφερα».

Για το αν θα ήθελε να βοηθήσει τον ΠΑΟΚ από άλλο πόστο, ο Χιλιανός απάντησε θετικά: «Μακάρι να είχα την τύχη και την πιθανότητα να δουλέψω σε άλλο πόστο στον ΠΑΟΚ, όπως ο Ζήσης Βρύζας, αλλά και οι Ζαγοράκης και Κωνσταντινίδης, Μακάρι να γίνει αυτό στο μέλλον», ενώ έχρισε ως αντικαταστάτη του τον Στέλιο Μαλεζά: «Πάντα πίστευα στον Μαλεζά, αυτός είναι ο αντικαταστάτης μου. Είναι ο μεγάλος αρχηγός».

Τέλος, για το κενό που δημιουργείται μετά τις αποχωρήσεις τόσο τη δικιά του όσο και του Βιεϊρίνια, ο Κοντρέρας είπε: «Δυσκολίες σίγουρα θα υπάρχουν, μετά τις αποχωρήσεις. Όμως υπάρχει ένας μεγάλος προπονητής και μια μεγάλη ομάδα. Μακάρι να διατηρηθούν εδώ, στον ΠΑΟΚ, αυτά που κάναμε τα τελευταία 4 χρόνια. Όπως έχω πει, αυτόν που χάνει ο ΠΑΟΚ σαν μεγάλο ποδοσφαιριστή είναι ο Βιεϊρίνια».

Διαβάστε το αφιέρωμα του Onsports στον Πάμπλο Κοντρέρας.



Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
Europa Conference League: Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία! – Τα highlights κι οι ημερομηνίες στους «4»
Europa Conference League: Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία! – Τα highlights κι οι ημερομηνίες στους «4»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved