Μαρκόφσκι, ο Σέρβος που κέρδισε τον Πανόπουλο…

Μαρκόφσκι, ο Σέρβος που κέρδισε τον Πανόπουλο…

Ξεκίνησε νωθρά τη σεζόν και γέννησε αμφιβολίες για το αν μπορεί να ανταποκριθεί σε επίπεδο Super League. Με το τέλος του πρώτου γύρου, όμως, ο Μάρκο Μαρκόφσκι έχει αναγκάσει άπαντες στην Ξάνθη να πίνουν νερό στο όνομά του και να νιώθουν ότι χτύπησαν φλέβα χρυσού.

Στα Πηγάδια έχουν αφιχθεί κατά καιρούς παίκτες από όλα τα μήκη και πλάτη της γης. Τη φανέλα της Ξάνθης την έχουν φορέσει ποδοσφαιριστές από τον Καναδά και τη Χιλή, μέχρι την Ιορδανία και τις Ολλανδικές Αντίλλες. Στα χρόνια που στο τιμόνι βρίσκεται ο Χρήστος Πανόπουλος, ωστόσο, οι ακρίτες δεν εμπιστεύθηκαν ποτέ Σέρβο παίκτη. Όχι τυχαία… Ο μεγαλομέτοχος δεν είναι και ο μεγαλύτερος φαν των ποδοσφαιρικών προϊόντων της συγκεκριμένης χώρας. Χρειάστηκε ψηστήρι για να πειστεί να προσφέρει συμβόλαιο στον Μάρκο Μαρκόφσκι. Σήμερα, πάντως, οφείλει να νιώθει σίγουρα πολύ δικαιωμένος για την… παρασπονδία.

Από την ημέρα που έγινε γνωστό ότι ο Νέιθαν Ελινγκτον δεν θα συνέχιζε την καριέρα του στην Ξάνθη, έψαχναν οι ακρίτες επιθετικό που θα λύσει το πρόβλημα στο σκοράρισμα. Όχι ότι ο Αγγλος ήταν… λίρα εκατό, αλλά όπως και να έχει, μετά την «Τόμας Ρατζίνσκι εποχή», το γκολ δεν ήταν και το φόρτε της Skoda και ο Ελινγκτον έδινε συχνά πυκνά ανάσες.

Ο Μαρκόφσκι είχε ήδη κερδίσει την εκτίμηση των Γιάννη Παπαδημητρίου και Κώστα Κωνσταντινίδη και η πρώτη προσέγγιση για την απόκτησή του είχε γίνει το περασμένο καλοκαίρι. Η Δόξα Δράμας είχε ζητήσει τότε αρκετά χρήματα, παρότι το συμβόλαιό του θα έληγε σε έναν χρόνο. Η Ξάνθη έκανε αρχικά πίσω και τον Γενάρη επανήλθε. Αυτή τη φορά μιλώντας όπως δικαιούτο με τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή και εξασφαλίζοντας την υπογραφή του για το καλοκαίρι του 2011. Μια επαφή για να ενσωματωθεί άμεσα στο ρόστερ έναντι μικρού αντίτιμου έγινε βέβαια και τον χειμώνα, όμως ο Θανάσης Σάμιος ήθελε να κρατήσει τον Σέρβο, μια και οι Μαυραετοί είχαν σοβαρές βλέψεις για άνοδο στη Super League.

Νωθρή αρχή, εντυπωσιακή συνέχεια

Ο γεννημένος στο Βελιγράδι επιθετικός είχε δείξει από το ξεκίνημα της καριέρας του στην Ελλάδα ότι έχει πολύ στενή σχέση με τα δίχτυα. Ερχόμενος στην Καλλιθέα στο δεύτερο μισό της περιόδου 2007-'08 πρόλαβε να σημειώσει 9 γκολ σε 21 ματς στη Β' Εθνική και την αμέσως επόμενη χρονιά, σκόραρε άλλες δέκα φορές σε σύνολο 32 αγώνων. Ανάλογα εντυπωσιακή ήταν η πορεία του στη Δόξα, όπου σε δύο σεζόν και 68 συμμετοχές, σημείωσε 33 τέρματα, ήτοι περίπου ένα ανά δύο αγώνες.

Λογικό και επόμενο, λοιπόν, στην Ξάνθη να περιμένουν κάτι αντίστοιχο. Μόνο που η αλλαγή περιβάλλοντος συνήθως επηρεάζει τους ποδοσφαιριστές, πόσω μάλλον όταν καλούνται να αγωνιστούν για πρώτη φορά σε πολύ υψηλό επίπεδο. Το ξεκίνημα του Μαρκόσφκι στα Πηγάδια δεν ήταν ιδεατό. Για αρκετές αγωνιστικές, ο Σέρβος περιορίστηκε σε μόλις έναν πανηγυρισμό (σκόραρε στην εντός έδρας ήττα από την ΑΕΚ με 4-3), με αποτέλεσμα ο Μαρίνος Ουζουνίδης να τον αφήνει συχνά εκτός ενδεκάδας προτιμώντας κατά κύριο λόγο τον Καζάκη. Στην Ξάνθη, ωστόσο, ουδέποτε έπαψαν να πιστεύουν στις δυνατότητές του, αν και κάποια στιγμή υπήρξε σκέψη απόκτησης ενός ακόμα φορ τον Γενάρη. Τώρα πια δεν υπάρχει.

Ο 25χρονος επιθετικός έχει πλέον πάρει για τα καλά μπροστά. Με επτά γκολ στα ισάριθμα πιο πρόσφατα παιχνίδια (έχει μάλιστα σκοράρει στα έξι εξ αυτών), έχει δώσει πολύτιμους βαθμούς στην ομάδα του, οι τρεις εκ των οποίων ήρθαν στο δύσκολο εκτός έδρας ματς με τον Εργοτέλη και έφεραν την Ξάνθη για πρώτη φορά φέτος μέσα στην πρώτη πεντάδα της βαθμολογίας. Το μόνο ματς στο οποίο δεν σκόραρε ήταν αυτό με την… παλιά του αγάπη, τη Δόξα. Ε και;  Έδωσε μία ασίστ και πάτσισε…

Χωρίς παχιά λόγια και φανφάρες, χωρίς να κοστίσει πολλά λεφτά και χωρίς να είναι ο σταρ που δεν κυνηγά τις φάσεις, αλλά ψάχνεται μόνο για το γκολ που θα του χαρίσει δόξα, ο Μάρκο έχει κερδίσει και τον πλέον δύσπιστο οπαδό της ακριτικής ομάδας με τα 8 του φετινά γκολ. Αυτό είναι βέβαια το λιγότερο. Εδώ κατάφερε να κερδίσει τον Χρήστο Πανόπουλο. Αν και Σέρβος…



Basketball Champions League: Πάει για ιστορική πρόκριση το Περιστέρι - Game 3 με Βόννη | Ώρα, κανάλι
Basketball Champions League: Πάει για ιστορική πρόκριση το Περιστέρι - Game 3 με Βόννη | Ώρα, κανάλι
Euroleague: Βγαίνει ο αντίπαλος του Παναθηναϊκού AKTOR - Μάχη Μακάμπι με Μπασκόνια
Euroleague: Βγαίνει ο αντίπαλος του Παναθηναϊκού AKTOR - Μάχη Μακάμπι με Μπασκόνια
Μεταγραφές, Γιουβέντους: Περιζήτητος ο Ραμπιό
Μεταγραφές, Γιουβέντους: Περιζήτητος ο Ραμπιό
Ολυμπιακή Φλόγα: Περήφανος ο Ντούσκος - «Ήταν κάτι ξεχωριστό, κουβάλησα όλους τους Έλληνες»
Ολυμπιακή Φλόγα: Περήφανος ο Ντούσκος - «Ήταν κάτι ξεχωριστό, κουβάλησα όλους τους Έλληνες»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved