Πέρασε από τη Νέα Σμύρνη ο Ολυμπιακός (photos)

Πέρασε από τη Νέα Σμύρνη ο Ολυμπιακός (photos)

Με το… δεξί ξεκίνησε τις επίσημες υποχρεώσεις του το 2012 ο Ολυμπιακός, περνώντας νικηφόρα από το κλειστό της Νέας Σμύρνης, 80-69 τον Πανιώνιο.

Στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής του ελληνικού πρωταθλήματος, οι Πειραιώτες ανάγκασαν τους Νεοσμυρνιώτες στην πρώτη εντός έδρας ήττα τους, έχοντας πρώτο σκόρερ το Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους και ορεξάτους τους Γιώργο Πρίντεζη και Ανδρέα Γλυνιαδάκη. Οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν σε κανένα σημείο της αναμέτρησης να πάρουν το προβάδισμα, αν και δεν έχασαν την επαφή τους με το σκορ. Αυτό, όμως, δεν έφθανε...

Οι φιλοξενούμενοι αγωνίστηκαν χωρίς τους Βασίλη Σπανούλη, Λάζαρο Παπαδόπουλο και Βαγγέλη Μάντζαρη, άπαντες τραυματίες, κι είδαν την ατυχία να τους χτυπάει ξανά την πόρτα, καθώς με ενοχλήσεις στο γόνατο αποχώρησε από το παρκέ ο Δημήτρης Κατσίβελης! Από την πλευρά των γηπεδούχων, ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν είχε στη διάθεσή του μόνο το Μάριο Μπατή, αλλά είδε το Νίκο Μπάρλο να τραυματίζεται στην ωμοπλάτη!

Με πρωταγωνιστές τους Κέιλιν Λούκας και Γιώργο Πρίντεζη, ο Ολυμπιακός προηγήθηκε στο πρώτο δεκάλεπτο έχοντας ως ατού και την πολύ καλή αμυντική λειτουργία του, που «βραχυκύκλωσε» τους γηπεδούχους. Ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς αποτέλεσε την απάντηση των γηπεδούχων, αφού με 11 δικούς του πόντους το συγκρότημα του Γιώργου Μπαρτζώκα κατάφερε να διατηρηθεί κοντά στο σκορ (24-26), πέντε λεπτά πριν από το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου. Ο Μάρκο Κέσελ και ο Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους, όμως, αποτελέσαν έντονο «πονοκέφαλο» για την άμυνα των Νεοσμυρνιωτών, που συνέχισαν να κυνηγάνε στο σκορ το συγκρότημα του Ντούσαν Ίβκοβιτς (32-35 στο 17’). Ο Σέρβος τεχνικός, βλέποντας τα προβλήματα του Πανιώνιου στη ρακέτα, έδωσε εντολή να περάσει η μπάλα στον Ανδρέα Γλυνιαδάκη, ο οποίος κυριάρχησε απέναντι στους αντίπαλους ψηλούς και με 7 πόντους έδωσε «αέρα» επτά πόντων (34-41) στον Ολυμπιακό στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου.

Ο Γλυνιαδάκης συνέχισε να «χτυπάει» τον Πανιώνιο μέσα στη ρακέτα και στο τρίτο δεκάλεπτο και από τη στιγμή που δεν υπήρχε απάντηση ο Ολυμπιακός διατήρησε μικρό προβάδισμα στο σκορ (43 -51, 24’). Οι Ντίμπλερ, Κις και Μπάρλος προσπάθησαν να δώσουν λύσεις στην ομάδα τους, αλλά ήταν φανερό πως το συγκρότημα του Ντούσαν Ίβκοβιτς πατούσε καλύτερα στο παρκέ, διατηρώντας διαφορά 8-9 πόντων (51-59 στο 28’) με τον Γκετσεβίτσιους να πραγματοποιεί εξαιρετική εμφάνιση, έχοντας 3/4 τρίποντα.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έδωσε χρόνο συμμετοχής στον Καββαδά και δικαιώθηκε, μια κι έδωσε λύσεις στη ρακέτα, κι έτσι ο Πανιώνιος μείωσε σε 68-63, πέντε λεπτά πριν από το φινάλε του αγώνα. Ο Ολυμπιακός, όμως, διατήρησε την ψυχραιμία του και με τον Πρίντεζη να δίνει λύσεις σε κρίσιμα σημεία προηγήθηκε με 76-66 στο 38ο λεπτό, κλειδώνοντας επί της ουσίας την κατάκτηση του ροζ φύλλου. Στο χρονικό διάστημα που απέμεινε ο Πανιώνιος προσπάθησε, αλλά δεν κατάφερε να φέρει τα πάνω-κάτω, γνωρίζοντας την ήττα στη Νέα Σμύρνη.

Διαιτητές:  Τανατζής, Παπαπέτρου, Ανδρικόπουλος.
Δεκάλεπτα:
17-23, 34-41, 56-62, 69-80.   (Μπαρτζώκας): Ξανθόπουλος 8, Κις 12 (2), Αθανασούλας 1, Στίβεσον 6, Ντίμπλερ 14(3), Γιάνκοβιτς 14 (1), Καββαδάς 2, Ιωάννου, Σαρικόπουλος, Νάντζφεϊ 6 (1), Παραγιός 2, Μπάρλος 4. 
Ολυμπιακός
(Ίβκοβιτς): Χάινς 4, Λούκας 9, Άντιτς 1, Χάουαρντ, Κέσελ 7 (1), Πελεκάνος 2, Γκετσεβίτσιους 19 (4), Γλυνιαδάκης 17, Πρίντεζης 14 (2), Παπανικολάου 3, Σλούκας 4, Κατσίβελης.

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα πατήστε ΕΔΩ.



Βίρτους Μπολόνια - Παναθηναϊκός AKTOR: Οι Ιταλοί ακύρωσαν εισιτήρια Ελλήνων λίγο πριν το τζάμπολ!
Βίρτους Μπολόνια - Παναθηναϊκός AKTOR: Οι Ιταλοί ακύρωσαν εισιτήρια Ελλήνων λίγο πριν το τζάμπολ!
Βύρωνας: Talk of the town η Μαρίνα Σάττι σε κατάστημα ΟΠΑΠ
Βύρωνας: Talk of the town η Μαρίνα Σάττι σε κατάστημα ΟΠΑΠ
Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ: Ετοιμοπόλεμοι οι «πράσινοι» διεθνείς, αποφόρτιση ο Σπόραρ - Εκτός ο Μπάμπα
Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ: Ετοιμοπόλεμοι οι «πράσινοι» διεθνείς, αποφόρτιση ο Σπόραρ - Εκτός ο Μπάμπα
ΑΕΚ - Ολυμπιακός: Μπήκε στις προπονήσεις ο Κάλενς ενόψει ντέρμπι
ΑΕΚ - Ολυμπιακός: Μπήκε στις προπονήσεις ο Κάλενς ενόψει ντέρμπι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved