Στο τέλος μιλάει ο Τοτσέ… (photos+videos)

Στο τέλος μιλάει ο Τοτσέ… (photos+videos)

Ο Παναθηναϊκός έσωσε την παρτίδα του Αγρινίου στο 4ο λεπτό τον καθυστερήσεων, φτάνοντας στην ισοφάριση (1-1) με τον Ισπανό -Ο Καμαρά είχε ανοίξει το σκορ στο 63' για τον εξαιρετικό Παναιτωλικό -Απίστευτη επέμβαση του Μπλάζιτς στο 87' σε πλασέ του Τοτσέ  -Σοκ για τους πράσινους με τον τραυματισμό του Μπουμσόνγκ...

Οι «πράσινοι» μπορούν να αισθάνονται και ικανοποιημένοι με το βαθμό που πήραν στο Αγρίνιο, καθώς δεν είχαν καλή εικόνα στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού και φάνηκαν φανερά επηρεασμένοι τόσο από τη διακοπή του πρωταθλήματος όσο και από τις απουσίες των βασικών συντελεστών της ενδεκάδας στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος.

Αρκετά δυνατό ήταν το παιχνίδι στο μεγαλύτερο μέρος του, με τους γηπεδούχους να δείχνουν αρκετό πάθος αλλά όχι και ορθολογισμό απέναντι σε έναν χλωμό Παναθηναϊκό που αναγκάστηκε μάλιστα από το 80’ να παίξει με δέκα παίκτες καθώς ο Μπουμσόνγκ αποχώρησε με τραυματισμό και οι αλλαγές του Φερέιρα είχαν ολοκληρωθεί.

Οι «πράσινοι» διαμαρτύρονται για ένα πέναλτι στο 41’ σε ανατροπή του Βύντρα από τον Άντι ενώ σωστά ακυρώθηκε το γκολ του Εντζεγκουέλε στο 22’ καθώς ο άσος του Παναιτωλικού ήταν οφσάιντ. Στο «τριφύλλι» φωνάζουν πάντως και για τον πειθαρχικό έλεγχο του Βοσκάκη, αφού θεωρούν πως επέτρεψε το σκληρό παιχνίδι από πλευράς Παναιτωλικού.

Η ουσία για τον Παναθηναϊκό, πάντως, είναι πως κατάφερε έστω και στο φινάλε να «σώσει» έναν βαθμό και να φτάσει στους 30 στο φετινό πρωτάθλημα. Αυτό σημαίνει πως οι «πράσινοι» έχουν την ευκαιρία να ανέβουν ξανά στην κορυφή αν πάρουν τα δυο εξ αναβολής παιχνίδια που έχουν να δώσουν στην έδρα τους, έτσι ώστε να ολοκληρώσουν τον πρώτο γύρο.

Στον αντίποδα, ο Παναιτωλικός μένει για ένα ακόμα ματς με την «πικρή» γεύση της ισοπαλίας μετά από καλή εμφάνιση απέναντι σε έναν εκ των τριών «μεγάλων» του ελληνικού πρωταθλήματος, έχοντας συνολικά 16 βαθμούς στο φετινό πρωτάθλημα.

Απουσίες και για τους δύο

Εκτός του Παναθηναϊκού, αγωνιστικά προβλήματα είχε να αντιμετωπίσει κι ο Παναιτωλικός. Ο Μπάμπης Τεννές άφησε τελικά εκτός αποστολής τον Γιώργο Θεοδωρίδη ενώ ο Άγγελος Χαριστέας έμεινε στον πάγκο. Έτσι, κάτω από τα δοκάρια της ομάδας του Αγρινίου ήταν ο Μπλάζιτς, με τους Άντι, Ντολεζάι, Εντζεγκουέλε και Σιόντη να είναι οι τέσσερις της άμυνας από αριστερά προς τα δεξιά. Στη μεσαία γραμμή πήραν θέσεις οι Μουμίν, Μητρόπουλος και Ρότσα ενώ στο αριστερό άκρο κινήθηκε ο Μπουμάλ και στο δεξί ο Καμαρά, πίσω από τον προωθημένο Καραμαλίκη.

Ο Παναθηναϊκός με τις γνωστές απουσίες των Κουίνσι, Ρούντολφ και Λέτο δεν είχε ιδιαίτερα πολλές επιλογές. Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα προτίμησε τον Καπίνο κάτω από τα δοκάρια και τους Σπυρόπουλο, Καντέ, Μπουμσόνγκ και Βύντρα από αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα. Στη μεσαία γραμμή τοποθετήθηκαν Σιμάο και Κατσουράνης, με τον Καραγκούνη να είναι πιο μπροστά τους σε οργανωτικό ρόλο. Στην αριστερή πτέρυγα αγωνίστηκε ο Μαυρίας και στη δεξιά ο Ζέκα, με τον Κλέιτον να είναι ο μοναδικός επιθετικός του «τριφυλλιού».

Ορεξάτοι, αλλά όχι απειλητικοί

Οι δυο ομάδες ήθελαν να παίξουν εξαρχής δημιουργικό ποδόσφαιρο, ωστόσο δεν μπόρεσαν να φανούν εν τέλει τόσο απειλητικοί. Ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που πήρε στο ξεκίνημα την πρωτοβουλία των κινήσεων, είχε σε καλή κατάσταση τους Μαυρία και Ζέκα ωστόσο με εξαίρεση ένα καλό σουτ του Κλέιτον στο 9’ δεν «έφτιαξε» άλλη ευκαιρία στα πρώτα λεπτά του ματς.

Ο Παναιτωλικός από την πλευρά του μετά τα πρώτα δεκαπέντε λεπτά άρχισε να ισορροπεί και με τους Καμαρά και Μπουμάλ προσπάθησε να γίνει επικίνδυνος από τα άκρα. Οι Αγρινιώτες μάλιστα στο 22’ έφτασαν στο γκολ όμως ο Εντζεγκουέλε που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Καπίνο ήταν σε θέση οφσάιντ και το γκολ ορθά ακυρώθηκε από τον Βοσκάκη στον οποίο διαμαρτυρήθηκαν έντονα οι «πράσινοι» στο 41’ για ανατροπή του Βύντρα από τον Άντι μέσα στην περιοχή.

Έσπασε τη μονοτονία ο Καμαρά…

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε έχοντας την ίδια εικόνα με το πρώτο. Ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που πήγε αρχικά να κάνει το κάτι παραπάνω στην επίθεση και να φτάσει στο γκολ που θα του έδινε σοβαρό προβάδισμα για τη νίκη, ωστόσο δεν τα κατάφερε, με τον Παναιτωλικό να έχει οργανωθεί όμως πολύ καλά και να μην επιτρέπει στους «πράσινους» να δημιουργήσουν απειλητικές καταστάσεις.

Παράλληλα, σε κάποιες προσπάθειες των Καμαρά και Μπουμάλ από τα άκρα η άμυνα του «τριφυλλιού»… καρδιοχτύπησε, δικαίως όπως αποδείχθηκε, χωρίς όμως σοβαρό κίνδυνο μέχρι και τη φάση του 63’ όταν ο Καμαρά έσπασε τη μονοτονία του παιχνιδιού στο Αγρίνιο. Ο άσος του Παναιτωλικού πήρε ωραία κάθετη πάσα από τον Ρότσα και κατάφερε να περάσει και τον Καπίνο ανοίγοντας το σκορ για τους γηπεδούχους.

…και τις καρδιές ο Τοτσέ!

Το παιχνίδι έδειχνε πλέον να έχει περάσει οριστικά στα χέρια των γηπεδούχων, με τις παρεμβάσεις του Φερέιρα από τον πάγκο να μην βοηθούν ιδιαίτερα, αφού οι Τοτσέ, Μαρίνος και Πετρόπουλος που πέρασαν στο ματς έδειξαν να μην έχουν την απαραίτητη… βενζίνη στο ντεπόζιτο για να βοηθήσουν. Τα πράγματα για τον Παναθηναϊκό έγιναν αρκετά πιο δύσκολα μετά το 80’ όταν και ο Μπουμσόνγκ αναγκάστηκε να αποχωρήσει με φόβους για σοβαρό τραυματισμό, με το «τριφύλλι» να αγωνίζεται με 10 παίκτες καθώς είχε ολοκληρώσει τις αλλαγές του.

Όλα έδειχναν πως για τον Παναθηναϊκό ερχόταν η δεύτερη φετινή του ήττα στο πρωτάθλημα και για τον Παναιτωλικό η πρώτη του νίκη απέναντι σε έναν εκ των τριών του τέως ΠΟΚ, ωστόσο ο Τοτσέ είχε διαφορετική άποψη. Στο 94’ του αγώνα ο Ισπανός φορ πήρε ωραία πάσα από τον Κλέιτον, γύρισε και με ωραίο πλασέ έφερε το ματς στα ίσα, χαρίζοντας ουσιαστικά έναν πολύτιμο βαθμό στον Παναθηναϊκό στη μάχη που δίνει για κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος.

Δείτε τα γκολ του αγώνα

{akamai}rtmp://cp77187.edgefcs.net/ondemand/nova/2011-2012/GOAL_PANAITOLIKOS_PAO_040112{/akamai}

Θυμηθείτε ΕΔΩ την εξέλιξη της αναμέτρησης λεπτό προς λεπτό, όπως σας την προσφέρει το Onsports.

Θυμηθείτε το Pre Game της αναμέτρησης, πατώντας ΕΔΩ

Στο τέλος μιλάει ο Τοτσέ… (photos+videos)



Αναβλήθηκε το Παναθηναϊκός AKTOR - Προμηθέας λόγω του ΑΕΚ-Ολυμπιακός
Αναβλήθηκε το Παναθηναϊκός AKTOR - Προμηθέας λόγω του ΑΕΚ-Ολυμπιακός
Οι διαιτητές των playoffs: Σλοβένος στο ΑΕΚ - Ολυμπιακός, Δανός στο Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ
Οι διαιτητές των playoffs: Σλοβένος στο ΑΕΚ - Ολυμπιακός, Δανός στο Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ
Κύπελλο Ελλάδας, Παναθηναϊκός - Άρης: Τελικό με 8.000 κόσμο για κάθε ομάδα θέλει ο Καρυπίδης
Κύπελλο Ελλάδας, Παναθηναϊκός - Άρης: Τελικό με 8.000 κόσμο για κάθε ομάδα θέλει ο Καρυπίδης
Οι Μαξ Φερστάπεν και Σέρτζιο Πέρεζ σε αγώνα ταχύτητας στην... άμμο
Οι Μαξ Φερστάπεν και Σέρτζιο Πέρεζ σε αγώνα ταχύτητας στην... άμμο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved