Αντίο για Βιεϊρίνια, με το σημαδιακό «3,5» (photos+video)

Αντίο για Βιεϊρίνια, με το σημαδιακό «3,5» (photos+video)

Μετά από 3,5 χρόνια παρουσίας στον ΠΑΟΚ, ο Αντελίνο Βιεϊρίνια ετοιμάζεται να πει αντίο έναντι 3,5 εκατ. ευρώ που προσφέρει στους Θεσσαλονικείς η Βόλφσμπουργκ. Το Onsports σας θυμίζει τα κατορθώματά του.

Ήταν Ιούλιος του 2008 όταν ο ΠΑΟΚ έφερε στη Θεσσαλονίκη τον νεαρό Αντελίνο Αντρέ Βιέιρα ντε Φρέιτας. Ο Βιεϊρίνια, όπως όλοι έμαθαν εξαρχής να τον αποκαλούν, σαν παρουσιαστικό δεν έδειξε από την πρώτη μέρα ότι μπορεί να γίνει το πιο λαμπρό αστέρι του «δικεφάλου του Βορρά», ωστόσο γρήγορα με τις εμφανίσεις του κατάφερε να δείξει πως σύντομα θα άλλαζε… ουρανό.

Ο δανεισμός από την Πόρτο

Η πρώτη του χρονιά δεν ήταν το ίδιο παραγωγική με τις επόμενες, ωστόσο ο Βιεϊρίνια στα 21 παιχνίδια πρωταθλήματος που αγωνίστηκε πρόλαβε να δείξει ψήγματα του ταλέντου του. «Είναι μία όμορφη πόλη, αλλά έχει πολύ ζέστη. Η πρώτη εικόνα μου δείχνει ότι οι κάτοικοι είναι φιλικοί και εύχομαι να έχω μία ευχάριστη χρονιά στον ΠΑΟΚ», δήλωσε κατά την άφιξή του ο Βιεϊρίνια όταν και είχε έρθει δανεικός από την Πόρτο στον «δικέφαλο του Βορρά».

Τα τρία γκολ που έβαλε στο πρώτο του φιλικό ωστόσο γέννησαν αρκετές προσδοκίες που δεν επαληθεύτηκαν στο έπακρο. Ο ίδιος πάντως δεν το έβαλε κάτω, πάλεψε και παρέμεινε τελικά στον ΠΑΟΚ για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν, αφού οι Θεσσαλονικείς κατάφεραν να κάνουν ένα σπουδαίο, όπως αποδείχθηκε, deal αφού με 300.000 ευρώ έκαναν δικό τους τον παίκτη που σε 21 συμμετοχές σκόραρε μια φορά στο πρωτάθλημα στην πρώτη του χρονιά στην Τούμπα.

Το έξυπνο deal του ΠΑΟΚ

Ο Βιεϊρίνια ωστόσο από τη δεύτερη σεζόν (2009-2010) στην οποία πλέον ήταν με… δόξα και τιμή ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, άρχισε να δείχνει τα… δόντια του στο ελληνικό πρωτάθλημα. Σε 34 αναμετρήσεις, αφού δεν είχε τραυματισμούς, σκόραρε επτά φορές, ενώ έπαιξε και σε 2 ματς κυπέλλου και σε 2 για την Ευρώπη. Αυτό ήταν αρκετό για να «φουντώσει» τις μεταγραφικές φήμες. Το… φόβητρο του Ολυμπιακού στα πρωτοσέλιδα, αλλά και το γεγονός ότι ο 23χρονος Πορτογάλος είχε μετατραπεί πλέον σε γνήσιο «ΠΑΟΚτσάκι», άλλαξαν την κατάσταση.

Σημαντικό ρόλο βέβαια στην καθιέρωση, την εξέλιξη και τη βελτίωση του Βιεϊρίνια, έπαιξε η παρουσία του Φερνάντο Σάντος στον πάγκο του ΠΑΟΚ. Ο νυν ομοσπονδιακός τεχνικός «δούλεψε» με τον νεαρό άσο, αξιοποίησε στοιχεία που ο Ζεσουάλδο Φερέιρα δεν μπορούσε να περιμένει να ωριμάσουν στην Πόρτο του 2008 που σάρωνε στην Πορτογαλία, και κατάφερε να φτιάξει έναν παίκτη κλάσης μέσα από το ελληνικό πρωτάθλημα.

Έναν παίκτη μάλιστα που η παρουσία του Σάντος στην Εθνική τον έκανε να φτάσει ένα βήμα από την ελληνοποίηση… Πρόλαβαν όμως οι Πορτογάλοι να καλέσουν τον παίκτη και να κατοχυρώσουν την παρουσία του στις δικές τους Εθνικές μέσω της FIFA…

Από εκεί και πέρα, μπορεί οι φήμες και τα σενάρια να έστελναν τον Βιεϊρίνια από την Αγγλία στην Ισπανία και από εκεί στον Πειραιά, ωστόσο, ο ίδιος παρέμεινε στη Θεσσαλονίκη για τρίτη συνεχόμενη σεζόν. Ίσως την καλύτερή του στη Θεσσαλονίκη. Ο ηγέτης, πλέον, του ΠΑΟΚ σκόραρε 6 φορές στα 31 ματς πρωταθλήματος που χρησιμοποιήθηκε, ενώ πέτυχε γκολ μισή πρόκριση στο κύπελλο μέσα στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» επί του Ολυμπιακού.

Διαβατήριο η Ευρώπη

Παράλληλα, ο Βιεϊρίνια είχε ξεχωριστή προσφορά στην Ευρώπη, όπου σε 12 ματς σκόραρε 4 φορές και βοήθησε τον ΠΑΟΚ να προκριθεί στους «32» του Europa League. Ότι έκανε δηλαδή και φέτος, με 4 γκολ σε 9 ματς, σε μια ακόμα καλή χρονιά για τον Πορτογάλο που έγινε ίνδαλμα και… casus belli για τους οπαδούς απέναντι στη διοίκηση. Το… βέτο άλλωστε ήταν σαφές, δεν έπρεπε να πουληθεί ο Βιεϊρίνια.

Τον «έφαγε» όμως κι αυτόν η κρίση. Σαφώς και θα ήθελε ο Πορτογάλος να δοκιμάσει κάτι καλύτερο στην καριέρα του, όμως θα ήθελε να πάρει κι έναν τίτλο με τον ΠΑΟΚ. Το είχε δηλώσει άλλωστε αρκετές φορές. Όπως είχε δηλώσει πως δύσκολα θα φορούσε τη φανέλα άλλης ελληνικής ομάδας. Τα πράγματα ήρθαν πλέον έτσι που ο Βιεϊρίνια δεν μπορούσε να μην αποδεχθεί την πολύ καλή πρόταση της Βόλφσμπουργκ, κάτι που έκανε κι ο ΠΑΟΚ στην αντίστοιχα καλή πρόταση που δέχθηκε.

Πλέον, με τα 3,5 εκατ. ευρώ που θα πάρουν οι Θεσσαλονικείς μετά από 3,5 χρόνια θα φέρουν τον Αντελίνο Βιεϊρίνια μακριά από την Τούμπα. Ο Πορτογάλος αποχαιρετά τη Θεσσαλονίκη έχοντας 129 εμφανίσεις και 28 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις με τη φανέλα του «δικεφάλου του Βορρά»…

Αντίο για Βιεϊρίνια, με το σημαδιακό «3,5» (photos+video)



Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παρτιζάν-Ολυμπιακός και τις υπόλοιπες «μάχες» της EuroLeague
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παρτιζάν-Ολυμπιακός και τις υπόλοιπες «μάχες» της EuroLeague
Παναθηναϊκός AKTOR, Αταμάν: «Να υπερασπιστούμε τη δεύτερη θέση με ομαδικότητα και επιθετική άμυνα»
Παναθηναϊκός AKTOR, Αταμάν: «Να υπερασπιστούμε τη δεύτερη θέση με ομαδικότητα και επιθετική άμυνα»
Δεν θα υπολόγιζε τίποτα ο Φελίπε Μέλο!
Δεν θα υπολόγιζε τίποτα ο Φελίπε Μέλο!
Τσιτσιπάς και Μπαντόσα συναντήθηκαν και κουβέντιασαν με τον Νεϊμάρ
Τσιτσιπάς και Μπαντόσα συναντήθηκαν και κουβέντιασαν με τον Νεϊμάρ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved