Χούλι: «Ο Αστέρας μπορεί το κάτι παραπάνω»

Χούλι: «Ο Αστέρας μπορεί το κάτι παραπάνω»

Ηρθε στον Αστέρα Τρίπολης το περασμένο καλοκαίρι και κέρδισε αμέσως θέση βασικού. Ο Χούλι μιλώντας στο Onsports τόνισε πως φέτος οι Αρκάδες δεν θα αρκεστούν στην παραμονή…

{textlink02}

Ο 30χρονος Ισπανός μέσος αποκτήθηκε το καλοκαίρι με τη μορφή δανεισμού για έναν χρόνο από τη Ράγιο Βαγεκάνο, ενώ στον Αστέρα βρήκε αμέσως θέση βασικού στην ενδεκάδα, όντας σταθερή επιλογή όλων των προπονητών που πέρασαν μέχρι τώρα από τον πάγκο της ομάδας.

Ο Χούλι στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Onsports, επισήμανε πως μπορεί οι Αρκάδες να μην ξεκίνησαν καλά στο πρωτάθλημα, λόγω των εξωαγωνιστικών θεμάτων που προέκυψαν και επηρέασαν και τους παίκτες, ωστόσο στη συνέχεια θα εμφανιστούν ακόμη καλύτεροι και θα προσπαθήσουν να εξασφαλίσουν άμεσα την παραμονή για να θέσουν πιο υψηλούς στόχους.

Χούλι, αυτή είναι η πρώτη φορά που αγωνίζεσαι εκτός Ισπανίας. Ποιες είναι οι εντυπώσεις σου από την Ελλάδα;

«Είναι όντως η πρώτη φορά που παίζω εκτός Ισπανίας και η εμπειρία μέχρι τώρα είναι πολύ καλή. Η Τρίπολη είναι μια ήσυχη πόλη και αυτό είναι σημαντικό και καλό, καθώς μπορώ να κοιτάζω τη δουλειά μου και να είμαι συγκεντρωμένος σε αυτή».

Πως σου φαίνεται ο Αστέρας Τρίπολης φέτος;

«Γνωρίζω πως τα τελευταία χρόνια ο Αστέρας Τρίπολης είχε αγωνιστικά προβλήματα και δεν είχε καλή θέση στη βαθμολογία. Φέτος όμως η ομάδα μπορεί να τα πάει καλύτερα, καθώς το ρόστερ έχει ποιότητα. Πρώτος στόχος είναι να καταφέρουμε να εξασφαλίσουμε την παραμονή και να ανέβουμε στη βαθμολογία και μετά να κοιτάξουμε για κάτι καλύτερο».

Μεταξύ σας οι παίκτες το συζητάτε για έξοδο στην Ευρώπη;

«Πρώτος στόχος είναι παραμείνουμε στην κατηγορία. Από εκεί και πέρα αν δούμε ότι μπορούμε να διεκδικήσουμε κάτι παραπάνω, θα το κάνουμε».

Η φετινή ξεκίνησε πολύ περίεργα για τον Αστέρα. Αρχικά υπήρχε το θέμα παραμονής της ομάδας στην κατηγορία, ενώ στη συνέχεια άλλαξαν αρκετοί προπονητές. Πως τα έζησες όλα αυτά;

«Σίγουρα είναι πολύ δύσκολο όταν θέλεις να παίξεις ποδόσφαιρο και υπάρχουν όλα αυτά τα προβλήματα γύρω από την ομάδα και δεν μπορείς να δουλεύεις με ηρεμία. Τώρα έχουμε αρχίσει σιγά-σιγά να δείχνουμε μια σταθερή εικόνα σαν ομάδα μέσα στο γήπεδο. Σίγουρα από εδώ και πέρα θα παίζουμε καλύτερα και θα έχουμε καλύτερη απόδοση, σε σχέση με το ξεκίνημα του πρωταθλήματος που είχαμε να αντιμετωπίσουμε πολλές καταστάσεις εξωαγωνιστικές».

Στον Αστέρα έχετε μαζευτεί αρκετοί Ισπανοί ή Ισπανόφωνοι ποδοσφαιριστές. Πόσο σε έχει βοηθήσει αυτό το γεγονός να προσαρμοστείς;

«Είναι πολύ σημαντικό να έχεις συμπαίκτες που μιλούν την ίδια γλώσσα, αυτό σου κάνει πιο εύκολη τη δουλειά σου κάθε μέρα. Όμως ήρθα στον Αστέρα για να παίξω ποδόσφαιρο. Πρέπει να κοιτάω πρώτα τη δουλειά μου και μετά αν υπάρχουν οι άνθρωποι που θα με βοηθήσουν. Είναι ευχάριστο πάντως ότι υπάρχουν άτομα για να μπορέσω να συνεννοηθώ και να γίνει πιο εύκολη η καθημερινότητά μου».

Πως βλέπεις το επίπεδο του ελληνικού ποδοσφαίρου σε σχέση με το ισπανικό;

«Έχω παίξει πολλά χρόνια ποδόσφαιρο στην Ισπανία, αλλά ποτέ στην Primera Division. Εχω αγωνιστεί στη Segunta. Υπάρχει διαφορά στον τρόπο παιχνιδιού με την Ελλάδα. Εκεί δίνεται βάση στην κατοχή μπάλας, στις πολλές πάσες και πάνε πιο γρήγορα στη μπάλα. Στην Ελλάδα είναι διαφορετικό το παιχνίδι. Δεν λέω αν είναι καλύτερο ή χειρότερο. Γι’ αυτό μου αρέσει που ήρθα εδώ. Οι ομάδες εδώ έχουν ποιότητα και στο παιχνίδι υπάρχει δύναμη. Κι εκεί δεν είναι όλες οι ομάδες σαν την Μπαρτσελόνα, που παίζει εξαιρετικό ποδόσφαιρο…».

Σε επίπεδο εγκαταστάσεων και ακαδημιών, θεωρείς ότι στην Ελλάδα βρισκόμαστε σε καλό επίπεδο;

«Στην Ισπανία δίνεται μεγάλη σημασία στις ακαδημίες. Σε κάθε ομάδα υπάρχουν ένας ή δύο παίκτες που προέρχονται από τα τμήματα υποδομής. Στην Ελλάδα, από ότι βλέπω στον Αστέρα δίνουν μεγάλη βάση και ήδη έχουμε παίκτες στην πρώτη ομάδα όπως είναι ο Κουρμπέλης, ο Μπακασέτας που προέρχονται από τις ακαδημίες. Είναι πολύ σημαντικό αυτό, γιατί έτσι φαίνεται ότι γίνεται καλή δουλειά στην ομάδα».

Είσαι δανεικός στον Αστέρα Τρίπολης για έναν χρόνο από τη Ράγιο Βαγεκάνο. Αν και ακόμη είναι πολύ νωρίς, θα σκεφτόσουν το ενδεχόμενο να μείνεις στην Ελλάδα;

«Δεν έχω κανένα πρόβλημα να παραμείνω στην Ελλάδα. Περνάω καλά εδώ. Αν δεν υπάρξει κάτι καλύτερο σε πρόταση από την Ισπανία, δεν θα έλεγα όχι να μείνω. Αυτή τη στιγμή δεν σκέφτομαι τι θα γίνει μετά. Όλα είναι πιθανά στο ποδόσφαιρο. Αυτή τη στιγμή βρίσκομαι στον Αστέρα Τρίπολης και στόχος μου είναι να δίνω ότι καλύτερο μπορώ για να πάει καλά η ομάδα και να ανέβει πιο ψηλά. Αν προκύψει η ευκαιρία να αγωνιστώ στην πρώτη κατηγορία της Ισπανίας, θα το κάνω. Αλλά στο μυαλό μου δεν είναι αυτή τη στιγμή η Ράγιο Βαγεκάνο ή τίποτα άλλο, παρά μόνο ο Αστέρας. Βρίσκομαι εδώ με την οικογένειά μου, η κόρη μου πάει σχολείο, και δεν αντιμετωπίζω κανένα πρόβλημα».

Τέλος, τι θα ήθελες να πεις στον κόσμο του Αστέρα για το τι να περιμένει το 2012 από την ομάδα, αλλά και από σένα;

«Περιμένουμε τον κόσμο στο γήπεδο και να είναι δίπλα μας σε κάθε παιχνίδι. Έχει διαφορά για εμάς να παίζουμε μπροστά σε 500 άτομα ή σε 2.000-3.000 φιλάθλους. Όταν έχει κόσμο το γήπεδο είναι σημαντικό για εμάς τους ποδοσφαιριστές, μας βοηθά πολύ και η εικόνα της ομάδας θα είναι καλύτερη. Οσο για μένα, είμαι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, δίνω τον καλύτερο εαυτό μου από την προπόνηση μέχρι τα επίσημα παιχνίδια. Θέλω να βοηθήσω όσο περισσότερο μπορώ με την απόδοσή μου την ομάδα και θεωρώ ότι στη συνέχεια ο Αστέρας θα εμφανιστεί καλύτερος».

*Η συνέντευξη αυτή δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς την πολύτιμη βοήθεια του Λεάντρο Άλβαρεζ που εκτέλεσε χρέη διερμηνέα.



Τσέλσι: Η black list της διοίκησης - Στην έξοδο 11 παίκτες
Τσέλσι: Η black list της διοίκησης - Στην έξοδο 11 παίκτες
Στέφανος Τσιτσιπάς: Ήττα στο διπλό της Βαρκελώνης - Την Τετάρτη αντιμετωπίζει τον Όφνερ
Στέφανος Τσιτσιπάς: Ήττα στο διπλό της Βαρκελώνης - Την Τετάρτη αντιμετωπίζει τον Όφνερ
Παναθηναϊκός: «Συναντήθηκε με τον Αλαφούζο ο Τερίμ, συνεχίζει ακόμα κι αν χάσει τον τίτλο»
Παναθηναϊκός: «Συναντήθηκε με τον Αλαφούζο ο Τερίμ, συνεχίζει ακόμα κι αν χάσει τον τίτλο»
Λεβερκούζεν: Φεύγει ο Μπονιφάτσε - Κλείνει Μπέιερ
Λεβερκούζεν: Φεύγει ο Μπονιφάτσε - Κλείνει Μπέιερ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved