Μπακαούκας στο Onsports: «Ήθελε να μας το δώσει ο Θεούλης»

Μπακαούκας στο Onsports: «Ήθελε να μας το δώσει ο Θεούλης»

Ο Χριστόφορος Μπακαούκας είναι ίσως ο μόνος Ελληνας που έλαβε από το 2011 τα… χρωστούμενα μιας ζωής.

Ο τίτλος του πρωταθλητή Ελλάδας με την ΑΕΚ ήταν η επιβράβευση των κόπων του και το γκολ στην εκπνοή του τελικού με τον ΠΑΟΚ προσωπική υπόθεση. Έκτοτε δεν έχει βάλει φρένο και εκτός του ότι ήταν πρώτος σκόρερ του περυσινού πρωταθλήματος, βάζει ντουζίνες τα γκολ και στο τρέχον πρωτάθλημα.

Ο χαντμπολίστας που έγινε σύνθημα στα χείλη των οπαδών της ΑΕΚ στο ποδόσφαιρο και έκανε ως αρχηγός τον γύρο του θριάμβου του πρωταθλητή στο ΟΑΚΑ, μιλάει στο Onsports για την χρονιά του.

Το 2011 σου… επέστρεψε πλουσιοπάροχα, όσα είχες στερηθεί τόσα χρόνια;

«Σε γενικές γραμμές η αθλητική μου καριέρα έχει πάει πάρα πολύ καλά και το όνειρό μου έχει γίνει πραγματικότητα. Ο στόχος κάθε χρόνο ήταν να βελτιώνομαι και τα πιο πολλά όνειρά μου τα έχω πετύχει με την ομάδα της ΑΕΚ.

Ηθελα πάντα να παίξω σε μια μεγάλη ομάδα όπως η ΑΕΚ και ειδικά σε αυτή, γιατί είμαι ΑΕΚτζής. Εχω πετύχει τελικά πολλά με την ΑΕΚ, οπότε το όνειρο βγήκε»

Δεν ήταν ωστόσο όλα ρόδινα εξαρχής…

«Ηρθα το 2005 και άφησα μετά από 8 χρόνια τον Ιωνικό ΝΦ. Ήταν το μεγαλύτερο άλμα στην καριέρα μου. Ο Ιωνικός ήταν από τις μεγαλύτερης ομάδες στο χάντμπολ, μαζί με τον Φίλιππο Βέροιας και όταν πήγα στην ΑΕΚ ξεκινήσαμε απ’ το  μηδέν να χτίσουμε την ομάδα, να φτιάξουμε ένα ισχυρό όνομα. Είχαμε πάει καλά την πρώτη χρονιά, αλλά θέλαμε κάθε χρονιά να πάμε και καλύτερα».

Και φτάσαμε στο 2011…

«Ηταν η καλύτερη χρονιά μου τα πήρα όλα MVP πρωταθλήματος χάντμπολ και πρώτος σκόρερ και πρωτάθλημα και φιναλίστ στο Κύπελλο και κλήση στην εθνική ανδρών μετά από 8 χρόνια!

Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος και συνεχίζουμε…»

Τι άλλαξε;

«Δεν άλλαξα εγώ όλα αυτά τα χρόνια, είμαι ίδιος και σε κάθε αγώνα θέλω να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό.  Δίνω ότι περνάει από το χέρι μου, δεν τα παρατάω ποτέ και κάποια στιγμή στην ζωή όλα πληρώνονται… Ηρθε ο καιρός να με πληρώσει».

Η πιο μαγική στιγμή;

«Το highlight αυτής της χρονιάς είναι  το τελευταίο γκολ στο πρωτάθλημα απέναντι στον ΠΑΟΚ. Θα είναι χαραγμένο στην μνήμη μου για πάντα, όπως και σε όλο τον κόσμο της ΑΕΚ τον χαντμπολικό και μη.

Είναι κάτι που δεν επαναλαμβάνεται . Μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου να ανατρέψουμε το παιχνίδι... Είναι ένα όνειρο τρελό και δεν θα ξαναγίνει. ΗΘελε να μας το δώσει ο Θεούλης, για να πάνε όλα καλά πλέον για την ΑΕΚ».

Κι έλαχε στα χέρια σου να κριθεί ο τίτλος… στο ένα και τελευταίο γκολ

«Ή θα το έβαζα εγώ ή κάποιος άλλος, και από την στιγμή που πήρα εγώ στα χέρια μου την μπάλα ήμουν 1000% σίγουρος ότι θα παίρναμε το πρωτάθλημα.   Φύγαμε τρέχοντας για τα αποδυτήρια και μετά καταλάβαμε ότι πήραμε το πρωτάθλημα μέσα στην Μίκρα.

Μετά άρχισε ένα άλλο όνειρο. Εννέα ώρες να επιστρέψουμε από την Θεσσαλονίκη. Ήμασταν περήφανοι και το κατάλαβε και ο κόσμος που μας σταματούσε να το πανηγυρίσει μαζί μας.

Αυτή είναι και η καλύτερη στιγμή για μένα, αυτό το ταξίδι από Θεσσαλονίκη μέχρι  Φιλαδέλφεια. Είναι κάτι ανεπανάληπτο. Ακόμη και τώρα που το σκεφτόμαστε συγκινούμαστε με όσα έχει κάνει ο κόσμος για εμάς, σε ένα άθλημα που μπήκε στη ζωή των οπαδών της ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια. Είμαστε περήφανοι που καταφέραμε να μας αγαπήσει ο κόσμος και να αισθάνεται ότι είμαστε ένα κομμάτι της ΑΕΚ που δεν τους έχουμε απογοητεύσει.

Τι σε ευχαριστεί περισσότερο από τις εκδηλώσεις του κόσμου;

«Αυτό που με ευχαριστεί είναι ότι με φωνάζουν με το όνομά μου, αλλά και… Μέσι του χάντμπολ. Είναι φανταστικό συναίσθημα το να σε συγκρίνει ο κόσμος της ΑΕΚ με τον καλύτερο παίκτη στον κόσμο. Και τους ευχαριστώ που νιώθουν ότι κάτι προσφέρω κι εγώ στην ομάδα».

bakaoukas_titlos11

Τα παιδιά σου έχουν καταλάβει την χαρά σου;

«Εχουμε δύο παιδιά και έχουν καταλάβει όλα όσα έχουν γίνει. Είναι περήφανα. Ευχαριστώ την γυναίκα μου που με στηρίζει είναι ο άγγελός μου»

Τι το διαφορετικό είχε αυτός ο τίτλος για σένα προσωπικά

«Ένα πρωτάθλημα το ήθελα, γιατί το πρώτο μου το πήρα στα 19 μου με τον Ιωνικό όλα αυτά τα χρόνια πάλευα πάντα για έναν τίτλο και ήθελα πάντα να το ξανακατακτήσω. Στην ΑΕΚ είχαμε ξεκινήσει με πολλά προβλήματα και αυτό το πρωτάθλημα έπρεπε να μας το δώσει για να μας ξεπληρώσει. Μην ξεχνάμε και την 8η θέση στην Ευρώπη που ήταν ένα άπιαστο όνειρο»

Για το 2012 τι εύχεσαι;

«Εύχομαι να πάει η Ελλάδα προς το καλύτερο γιατί έτσι όπως την έχουν καταντήσει περνάμε όλοι δύσκολες καταστάσεις. Δεν φταίμε εμείς, ο λαός,  αλλά εμείς ταλαιπωρούμαστε.

Εύχομαι να έχουμε υγεία και ο δικός μου στόχος είναι όπως πάντα το πρωτάθλημα και το κύπελλο. Κι αν δεν τους κατακτήσουμε θέλω να έχω προσπαθήσει όσο μπορώ περισσότερο»  .

Το 2011 ήταν για σένα…

«Μια τρελή πολύ όμορφη χρονιά»



Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved