Αφεντικό στη Θεσσαλονίκη ο ΠΑΟΚ! (photos)

Αφεντικό στη Θεσσαλονίκη ο ΠΑΟΚ! (photos)

Ο ΠΑΟΚ πήρε το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης κόντρα στον Άρη, κερδίζοντάς τον με 92-87, στην Πυλαία.

Οι φιλοξενούμενοι, πάντως, έφυγαν με πολλά παράπονα από τη διαιτησία, μια και διαμαρτύρονται για το αντιαθλητικό φάουλ που δόθηκε στον Ντόμινικ Τζέιμς πάνω στο Γιάννη Καλαμπόκη μόλις 18 δευτερόλεπτα πριν από το φινάλε. Το σφύριγμα δεν θα μπορούσε να μην εκμεταλλευτεί αναλόγως το συγκρότημα του Σούλη Μαρκόπουλου, φθάνοντας στην κατάκτηση του ροζ φύλλου.

Έχοντας τη συμπαράσταση του κόσμου του, ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε πιο δυνατά τον αγώνα και με πρωταγωνιστή το Δήμο Ντικούδη (επτά πόντοι) προηγήθηκε με 11-6 μετά τη συμπλήρωση του πρώτου πεντάλεπτου στην πρώτη περίοδο. Οι παίκτες του Βαγγέλη Αλεξανδρή, όμως, δεν άργησαν να συνέλθουν και να βρουν τα πατήματά τους στο παρκέ και με μπροστάρη τον Ντόμινικ Τζέιμς γύρισαν τον αγώνα και προηγήθηκαν 16-13 στο 8’.

Ο Τζέι Αρ Γκίντενς ήταν ο παίκτης που πήρε στη συνέχεια τη σκυτάλη για τους γηπεδούχους στο σκοράρισμα, όμως ο Άρης είχε περισσότερες λύσεις στο παρκέ και με πρωταγωνιστές τους Ταπούτο και Μόλντροου προηγήθηκε αρχικά στο φινάλε της πρώτης περιόδου 25-19 και στη συνέχεια ανέβασε κι άλλο την υπέρ του διαφορά στο σκορ (19-28).

Σε εκείνο το χρονικό σημείο ο Γιάννης Καλαμπόκης πήρε την κατάσταση στα χέρια του και με επτά πόντους βοήθησε τα μέγιστα το συγκρότημα του Σούλη Μαρκόπουλου να τρέξει σερί 11-0 και να φέρει τα πάνω κάτω (30-28). Παρά το γεγονός πως ο Τσαλδάρης ανέβασε την απόδοσή του, φθάνοντας τους 11 πόντους, οι παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου έδειχναν να πατούν πλέον πιο γερά στο παρκέ κι έτσι το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου τους βρήκε να προηγούνται 41-37.

Στην επανάληψη η αναμέτρηση στην Πυλαία εξελίχθηκε σε ντέρμπι μέχρι τελικής πτώσης, με τους δύο αντιπάλους να τα δίνουν όλα για το νικηφόρο αποτέλεσμα. Το συγκρότημα του Σούλη Μαρκόπουλου στηρίχθηκε στην τετράδα των Γκίντενς, Ντικούδη, Καλαμπόκη και Ράιτ, ενώ ο Βαγγέλης Αλεξανδρής περίμενε τα πάντα από την τριάδα των Τζέιμς, Ταπούτου και Τσαλδάρη. Έξι λεπτά πριν από το φινάλε ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με 76-72, αλλά οι φιλοξενούμενοι μείωσαν αρχικά σε 80-78 στο 37ο λεπτό και στη συνέχεια πήραν ξανά το προβάδισμα, με 82-81. Η αγωνία είχε φτάσει στο κατακόρυφο, με τους γηπεδούχους να ανακτούν τα ηνία (85-83) μόλις 44 δευτερόλεπτα πριν από το δραματικό φινάλε.

Με το σκορ στο 87-83, ο Τζέιμς κέρδισε φάουλ σε προσπάθεια για τρίποντο, αλλά αξιοποίησε τις δύο από τις τρεις βολές, μειώνοντας το σκορ σε 87-85, 15 δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη. Η επόμενη φάση ήταν αυτή που καθόρισε την έκβαση του αγώνα, αφού στα 18 δευτερόλεπτα δόθηκε (μάλλον αδικαιολόγητα) αντιαθλητικό φάουλ του Τζέιμς στον Καλαμπόκη, ο οποίος με δύο βολές έγραψε το 89-85. Ο Γιαννακίδης, επίσης από τη γραμμή των βολών, διαμόρφωσε το 91-85 και «κλείδωσε» τη νίκη για τους γηπεδούχους, που επέστρεψαν στα θετικά αποτελέσματα ύστερα από εφτά ήττες σε Α1 και Eurocup.

Διαιτητές: Αναστόπουλος, Κορομηλάς, Μητσόπουλος.
Δεκάλεπτα: 19-25, 41-37, 66-64, 92-87.
ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Γκίντενς 18, Στίγκερς 2, Γκόρι 11, Ντικούδης 19, Καλαμπόκης 21 (1), Ράιτ 16 (2), Γιαννακίδης 5 (1), Καλλές, Τσακαλέρης.
Άρης (Αλεξανδρής): Μαυροειδής 2, Κεϊρούς 2, Ταπούτος 17 (2), Τζέιμς 28 (2), Τσαϊρέλης, Ντέιβις 7, Κρούσιτς 3, Μπόγρης 2, Μόλντροου 9 (1), Τσαλδάρης 17 (2), Βεργίνης.



Ραντεβού με την ιστορία έχουν ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα και ο Ολυμπιακός στην Πόλη!
Ραντεβού με την ιστορία έχουν ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα και ο Ολυμπιακός στην Πόλη!
Elite League: Νίκες για Μίλωνα, Ηρακλή και Ψυχικό
Elite League: Νίκες για Μίλωνα, Ηρακλή και Ψυχικό
Στο Παγκόσμιο Συλλόγων η Ατλέτικο Μαδρίτης
Στο Παγκόσμιο Συλλόγων η Ατλέτικο Μαδρίτης
Η ανάρτηση της Ελένης Βουλγαράκη για τον Φώτη Ιωαννίδη
Η ανάρτηση της Ελένης Βουλγαράκη για τον Φώτη Ιωαννίδη
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved