Ο Άγιος… Βασιλείου ξεκίνησε από το Ηράκλειο (photos)

Ο Άγιος… Βασιλείου ξεκίνησε από το Ηράκλειο (photos)

Με γκολ του Στέλιου Βασιλείου στο 90’ ο Λεβαδειακός νίκησε με 1-0 τον ΟΦΗ μέσα στο Ηράκλειο. Χαμένο πέναλτι στο 60’ από τον Καλάιτζιτς.

{textlink02}

Για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι ο ΟΦΗ δεν κατάφερε να σκοράρει και γνώρισε την δεύτερη ήττα του, αφού στο 90’ ο Στέλιος Βασιλείου ντύθηκε… Άγιος Βασίλης κι έκανε δώρο στον Λεβαδειακό το τρίποντο με 1-0 μέσα στο «Γεντί Κουλέ». Αυτή ήταν και η δεύτερη νίκη των Βοιωτών στο πρωτάθλημα, που τους φέρνει στους 9 βαθμούς ενώ οι Κρητικοί αποχαιρετούν το 2011 με 19 βαθμούς.

Κομβικό σημείο για την εξέλιξη του παιχνιδιού το πέναλτι του Κάλαϊτζιτς στο 60’ το οποίο και απέκρουσε ο Κυριακίδης, κρατώντας έτσι το «μηδέν» για τον Λεβαδειακό του Γιώργου Παράσχου ο οποίος χειροκροτήθηκε από τον κόσμο του ΟΦΗ για το πέρασμά του από την ομάδα. Αντίθετα, αποδοκιμάστηκε έντονα ο Σουμπίνιο αλλά και η ομάδα μετά το τέλος του ματς, για το τρίτο συνεχόμενο αρνητικό αποτέλεσμα στο φινάλε της χρονιάς.

Πως έπαιξαν…

Με τον Μάντζιο να παραμένει στον πάγκο λόγω ίωσης, όπως και ο Σουμπίνιο, ξεκίνησε το παιχνίδι ο ΟΦΗ. Η αμυντική τετράδα ήταν ίδια για τον Νίκο Αναστόπουλο, με τον Κάρολ κάτω από τα δοκάρια και τους Μπουλούτ, Ταυλαρίδη, Γεωργίου και Γαλανόπουλο από αριστερά προς τα δεξιά. Θέσεις ανασταλτικών μέσων είχαν οι Κάλαϊτζιτς και Βερόν με τον Ουκάρ μπροστά τους, ενώ οι Σίσιτς και Χόρχε Λόπεζ ήταν τα στηρίγματα του μοναδικού προωθημένου Καμπάνταη.

Στον αντίποδα, ο Λεβαδειακός είχε κάτω από τα γκολπόστ τον Κυριακίδη, με τους Κουτσόπουλο, Τόμας, Λισγάρα και Μουλόπουλο από αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα. Στη μεσαία γραμμή παρατάχθηκαν οι Κόρμπος, Μελισσάς και Ζησόπουλος, ενώ οι Κοιλιάρας και Βασιλείου συνεργάστηκαν με τον Ζουρούδη που ήταν ο μοναδικός επιθετικός για την ομάδα του Γιώργου Παράσχου.

«Μονομαχία» Ζουρούδη – Χόρχε Λόπεζ

Το παιχνίδι στο Ηράκλειο δεν είχε ιδιαίτερα καλό ρυθμό, με τον ΟΦΗ να εμφανίζει για ένα ακόμα παιχνίδι το τελευταίο διάστημα το γνωστό πρόβλημα στην ανάπτυξη. Την ίδια ώρα, ο Λεβαδειακός είχε ξανά καλή ανασταλτική λειτουργία και δυσκόλεψε αρκετά τους Κρητικούς που ενώ έδειχναν να θέλουν να πετύχουν ένα γρήγορο γκολ και να γίνουν «αφεντικά» του παιχνιδιού, δεν τα κατάφεραν.

Έτσι, οι καλές στιγμές στο πρώτο ημίχρονο ήταν λιγοστές με τους Πέτρο Ζουρούδη και Χόρχε Λόπεζ να είναι οι εκφραστές των επιθέσεων για Λεβαδειακό και ΟΦΗ αντίστοιχα. Ο επιθετικός των φιλοξενούμενων στο 6’ ανάγκασε τον Κάρολ σε εντυπωσιακή επέμβαση με εκτέλεση φάουλ και με σουτ μέσα από την περιοχή στο 15’ και το 37’ ενώ ο Ισπανός της ομάδας του Ηρακλείου απείλησε με σουτ στο 8’, σουτ στην κίνηση στο 19’ και κεφαλιά στο 34’ που όμως δεν κατέληξαν στα δίχτυα για να τελειώσει χωρίς τέρματα το πρώτο μέρος.

Ήρωας ο Κυριακίδης για τον Λεβαδειακό

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με αλλαγή για τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο, καθώς ο Αναστόπουλος έδωσε τη θέση του Ουκάρ στον Σουμπίνιο. Ο Βραζιλιάνος ήταν εμφανώς «τρακαρισμένος» με όσα έχουν γίνει την τελευταία εβδομάδα ωστόσο σταδιακά άρχισε να βοηθάει στην βελτίωση της κακής εικόνας τόσο της ομάδας του όσο και του παιχνιδιού που στο πρώτο τέταρτο του δεύτερου μέρους ήταν ακόμα χειρότερο από ότι σε όλη τη διάρκεια του πρώτου.

Με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, ο Καμπάνταης κέρδισε πέναλτι από τον Τόμας, ο Κάλαϊτζιτς ανέλαβε την εκτέλεση και ο Κυριακίδης αναδείχθηκε σε… ήρωα για τον Λεβαδειακό αφού απέκρουσε την προσπάθεια του μέσου του ΟΦΗ και είπε «όχι» και στη δεύτερη προσπάθεια από τον Σίσιτς. Από εκεί και πέρα, ο Λεβαδειακός έδειξε να έχει καλύτερη ψυχολογία και να διατηρεί πιο εύκολα τον ΟΦΗ μακριά από την εστία του, παρά την είσοδο του Μάντζιου στο παιχνίδι και την πίεση που ασκούσαν οι γηπεδούχοι.

Άγιος… Βασιλείου!

Το παιχνίδι κυλούσε χωρίς μεγάλες φάσεις, με τον ΟΦΗ να πιέζει αρκετά αλλά ανορθόδοξα, ωστόσο το… δώρο τελικά από τον «Άγιο Βασίλη» ήρθε στο 90’ για τον Λεβαδειακό. Ο Γαλανόπουλος πιέστηκε και έκανε λάθος με τον Πόποβιτς να παίρνει την μπάλα από αριστερά και να δίνει ασίστ στον Βασιλείου ο οποίος δε δυσκολεύτηκε να κάνει το 0-1 που ήταν και το σκορ της νίκης για τους φιλοξενούμενους, σε ένα ματς που διεξήχθη εν μέσω παραιτήσεων του ΔΣ του ΟΦΗ και έκλεισε αρνητικά τη χρονιά για τους Κρητικούς και απολύτως θετικά για τους Βοιωτούς.

Θυμηθείτε LIVE την εξέλιξη της αναμέτρησης πατώντας ΕΔΩ.



Ολυμπιακός: «Ερυθρόλευκο» το αεροδρόμιο για την υποδοχή των παικτών που «άλωσαν» την Πόλη (vids)
Ολυμπιακός: «Ερυθρόλευκο» το αεροδρόμιο για την υποδοχή των παικτών που «άλωσαν» την Πόλη (vids)
Βαθμολογία UEFA: Δύσκολη η 15η θέση - Μόνο μαθηματικές ελπίδες
Βαθμολογία UEFA: Δύσκολη η 15η θέση - Μόνο μαθηματικές ελπίδες
Άρης: Χωρίς τέσσερις ολοκληρώνει την προετοιμασία του
Άρης: Χωρίς τέσσερις ολοκληρώνει την προετοιμασία του
Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved