«Έπιασε» κορυφή με καρδιά πρωταθλητή ο Παναθηναϊκός (photos)

«Έπιασε» κορυφή με καρδιά πρωταθλητή ο Παναθηναϊκός (photos)

Νικηφόρα ολοκλήρωσε τις αγωνιστικές υποχρεώσεις του εν έτει 2011 ο Παναθηναϊκός, επικρατώντας με 77-72 του ΑΓΟΡ, στο «Μελίνα Μερκούρη».

Σε συνδυασμό με το ρεπό που είχε στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής του ελληνικού πρωταθλήματος ο Ολυμπιακός, οι πρωταθλητές Ευρώπης τον «έπιασαν» στην κορυφή της βαθμολογίας και θα αλλάξουν χρόνο από την πρώτη θέση! Καθοριστικός για να αποδράσει η ομάδα του από μια δύσκολη έδρα, όπως αυτή του Ρεθύμνου, αποδείχθηκε ο Μάικ Μπατίστ, έχοντας 22 πόντους με ένα καθοριστικό καλάθι στο φινάλε, συν 8 ριμπάουντ.

Το συγκρότημα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς δεν ικανοποίησε, αλλά στηριζόμενο στον Αμερικανό, καθώς και τους Ρομέιν Σάτο, Κώστα Καϊμακόγλου και Δημήτρη Διαμαντίδη, έφτασε στην κατάκτηση ροζ φύλλου. Σημαντικές λύσεις στο τέταρτο δεκάλεπτο έδωσαν οι Ίαν Βουγιούκας, Σαρούνας Γιασικεβίτσιους και Νικ Καλάθης, ενώ στα θετικά για τους πρωταθλητές Ευρώπης περνάει και η επιστροφή του Κώστα Τσαρτσαρή στο παρκέ, για πρώτη φορά ύστερα από έναν και πλέον μήνα.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε «μουδιασμένα» στην πρώτη περίοδο και έδωσε το δικαίωμα στους νεοφώτιστους να προηγηθούν στο φινάλε του δεκαλέπτου με +3 20-17. Ο Ντιόντε Κρίστμας ήταν εξαιρετικός για το συγκρότημα του Στέργιου Κουφού, αφού με επτά πόντους οδήγησε επιθετικά τους γηπεδούχους απέναντι στην άμυνα των πρωταθλητών Ευρώπης. Ο Μάικ Μπατίστ και ο Ρομέιν Σάτο, από την άλλη, αποτελέσαν το δίδυμο που έβγαλε τη μεγαλύτερη ενέργεια στο παρκέ σε αυτό το διάστημα για τους φιλοξενούμενους.

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς είχε πολλά παράπονα από την απόδοση των παικτών του, αφού οι γηπεδούχοι, εκμεταλλευόμενοι το γεγονός πως ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να βρει ρυθμό, διατήρησαν το προβάδισμα και στα πρώτα πέντε λεπτά της δεύτερης περιόδου (25-22). Οι «πράσινοι» αντιμετώπισαν προβλήματα στην άμυνα πάνω στους Κρίστμας, Λάτοβιτς και Ράιτ, αλλά και από την πίεση των γηπεδούχων, οι οποίοι άνοιξαν την ψαλίδα στο σκορ (31-24).

Ο Κώστας Καϊμακόγλου, όμως, ήταν εκεί για να δώσει λύσεις στο συγκρότημα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς και με δύο διαδοχικά τρίποντα μείωσε τη διαφορά στον πόντο (31-30), για να έρθει στη συνέχεια ο Ρομέιν Σάτο και με νέο τρίποντο να δώσει το προβάδισμα στον Παναθηναϊκό (31-33), ένα λεπτό πριν από το φινάλε του ημιχρόνου. Το σκορ δεν άλλαξε στη εξέλιξη του αγώνα κι έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για το πρώτο ημίχρονο με ισχνή διαφορά υπέρ των πρωταθλητών Ευρώπης.

Το ντέρμπι συνεχίστηκε και στο τρίτο δεκάλεπτο. Οι γηπεδούχοι, καθοδηγούμενοι από τον εκπληκτικό Λαμάρ Ράιτ, συνέχισαν να κάνουν δύσκολη τη ζωή των πρωταθλητών Ευρώπης, που έως ένα σημείο στηρίχθηκαν στην πολύ καλή ημέρα στην οποία βρέθηκε ο Καϊμακόγλου. Όταν μάλιστα αποφάσισε να αναλάβει δράση και ο Μάικ Μπατίστ, η κατάσταση άρχισε να γίνεται σαφώς καλύτερη για τους φιλοξενούμενους, που προηγήθηκαν με 50-45 στο 28’, με τον Αμερικανό να έχει 14 πόντους. Δύο λεπτά πριν από το φινάλε της τρίτης περιόδου, ο Παναθηναϊκός έδειξε την τάση να «καθαρίσει» το παιχνίδι, αφού προηγήθηκε για πρώτη φορά με διαφορά οκτώ πόντων (45-53). Ο Ρομέιν Σάτο επίσης ανέβασε στροφές στην απόδοσή του, η άμυνα έγινε ακόμη πιο πιεστική και οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 57-49 στο 30’.

Ο ΑΓΟΡ προσπάθησε με φιλότιμες προσπάθειες να παραμείνει ανταγωνιστικό, μη χάνοντας την επαφή του με το σκορ, αλλά πότε ο Ίαν Βουγιούκας, πότε ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους και πότε ο Νικ Καλάθης φρόντισαν να διατηρήσουν διαφορά ασφαλείας για τους πρωταθλητές Ευρώπης κατά τη διάρκεια της τελευταίας περιόδου (55-63 στο 35’). Το συγκρότημα του Στέργιου Κουφού δεν τα παράτησε σε κανένα σημείο και, αντλώντας δύναμη από τον κόσμο του, μείωσε σε 65-61 στο 36ο λεπτό και 66-64, τρία λεπτά πριν από το φινάλε. Ωστόσο, δύο καλάθια από τους Γιασικεβίστιους και Μπατίστ μετέτρεψαν το σκορ σε 70-64 για την ομάδα τους. Οι Κρητικοί και πάλι μείωσαν, σε 70-68, ξανά όμως ο Μάικ Μπατίστ με γκολ φάουλ άνοιξε την ψαλίδα (73-68).

Οι γηπεδούχοι επιχείρησαν, ακόμα και τη... δωδεκάτη ώρα, να ανατρέψουν την κατάσταση (με το σκορ στο 72-75), αλλά το άστοχο τρίποντο του Πέτγουεϊ και το καθοριστικό καλάθι του Μάικ Μπατίστ διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα (72-77). Ο Παναθηναϊκός, άλλωστε, απέδειξε για ακόμα μία φορά ότι γνωρίζει πώς να κερδίζει, ακόμα και όταν τα βρίσκει... σκούρα.

Διαιτητές: Φούφης, Παπαπέτρου, Παγώνης.
Δεκάλεπτα: 20-17, 31-33, 49-57, 72-77.
ΑΓΟΡ (Κουφός): Κρίστμας 7 (2), Κούμουλος, Παπανικολάου 6, Ράιτ 18, Τσόχλας 3 (1), Καλλινικίδης, Δορκοφίκης 2, Τζόνσον 6, Λάτοβιτς 14 (3), Πέγουεϊ 11 (1), Δέδας, Κατσαρές 5 (1).
Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Μάριτς, Μπατίστ 22, Λόγκαν 3 (1), Σάτο 10 (3), Τσαρτσαρής, Διαμαντίδης 7 (1), Βουγιούκας 6, Ν. Καλάθης 9 (1), Κυρίτσης, Σμιθ 2, Καϊμακόγλου 11 (1), Γιασικεβίτσιους 7 (1).

Για να θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα πατήστε ΕΔΩ.



ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
Η FA ερευνά τον Σάντρο Τονάλι για παραβάσεις που αφορούν στοιχηματισμό
Η FA ερευνά τον Σάντρο Τονάλι για παραβάσεις που αφορούν στοιχηματισμό
Βρέθηκαν και συνελήφθησαν οι κακοποιοί που απειλούσαν τον Ντι Μαρία
Βρέθηκαν και συνελήφθησαν οι κακοποιοί που απειλούσαν τον Ντι Μαρία
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved