Μπούζας: «Πιστέψτε μας και θα σας δικαιώσουμε» (photos)

Μπούζας: «Πιστέψτε μας και θα σας δικαιώσουμε» (photos)

Μια παρέα πιτσιρικάδων βρέθηκε το περασμένο Σάββατο (17/12) με τον Πανιώνιο στην Ξάνθη και παρά την ήττα με 1-0, έκανε την ποδοσφαιρική Ελλάδα να ασχοληθεί μαζί της. Ο Βασίλης Μπούζας ήταν μέλος της και μέσω του Onsports στέλνει μήνυμα στους φιλάθλους του «Ιστορικού»: «Πιστέψτε μας και θα σας δικαιώσουμε».

{textlink02}

Όχι ένας, όχι δύο, αλλά συνολικά 7 ποδοσφαιριστές του Πανιωνίου που αγωνίστηκαν στα «Πηγάδια», ήταν μέλη της ομάδας Κ20 πριν από λίγο διάστημα. Μπορεί η ομάδα της Νέας Σμύρνης να έχασε με 1-0, όμως μέχρι το τέλος κυνηγούσε την ισοπαλία και έκανε την ακριτική ομάδα να καρδιοχτυπήσει και τον Χρήστο Πανόπουλο να χαρακτηρίσει την Ξάνθη ως ομάδα χωριού.

Οι «κυανέρυθροι» μπήκαν στο γήπεδο με μια 11άδα που είχε 10 Έλληνες και μέσο όρο ηλικίας τα 23 χρόνια, ενώ βγήκαν από αυτό με μέσο όρο μόλις τα 21,5 χρόνια. Ο Βασίλης Μπούζας, μόλις στα 18 του και μέλος της Εθνικής ομάδας των Νέων, έκανε το ντεμπούτο του στο αρχικό σχήμα και μίλησε στο Onsports για αυτό το παράξενο -για τα ελληνικά δεδομένα- γεγονός, αλλά και τη νέα προσπάθεια που γίνεται στην Πλατεία.

Μετρημένος στα λόγια του, προσγειωμένος και σοβαρός, ο νεαρός Έλληνας μεσοεπιθετικός μίλησε και εκ μέρους των άλλων νεαρών συμπαικτών του για αυτό το όνειρο που ζουν, αλλά και για τις προσδοκίες που πλέον δημιουργούνται...

-Καταρχήν, ποια είναι η παρέα των πιτσιρικάδων που από την ομάδα νέων, αγωνίζεται πλέον στη μεγάλη ομάδα;
«Είμαι εγώ, ο Κούρντι, ο Κολοβός, ο Σταυροθανασόπουλος, ο Βλάχος και ο Ντούνης, ενώ πιο πριν ήταν και ο Αναστασόπουλος, τον οποίο εγώ δεν πρόλαβα».

-Πως ένιωσες στην Ξάνθη που έπαιξες μαζί με αρκετούς συνομήλικούς σου και πρώην συμπαίκτες σου στην Κ20;
«Ήταν πολύ ωραίο, κάτι που δεν γίνεται συχνά στις ελληνικές ομάδες. Ο Πανιώνιος έχει αυτό το στόχο, να αναδεικνύει παίκτες και το πετυχαίνει. Ήταν ωραίο συναίσθημα. Σίγουρα νιώθουμε και πιο άνετα, γιατί έχουμε παίξει και στο παρελθόν μαζί και γνωρίζει ο ένας το παιχνίδι του άλλου».

-Πέρυσι παίζατε στην Κ20 και φέτος βρίσκεστε βασικοί στη μεγάλη ομάδα. Ξαφνιαστήκατε, αναρωτηθήκατε κάποια στιγμή: τι δουλειά έχουμε εμείς ξαφνικά ανάμεσα σε «μεγάλους»;
«Από την αρχή που ξεκίνησα αυτό είχα ως στόχο. Να φτάσω να αγωνίζομαι στη μεγάλη κατηγορία. Είναι πολύ παράξενο που είμαστε αρκετοί νέοι παίκτες, αλλά αυτό είναι που θέλει ο Πανιώνιος. Δεν υπάρχει τέτοιο σκεπτικό. Δεν είναι περίεργο».

-Στις μεταξύ σας συζητήσεις τι λέτε;
«Σίγουρα όταν συζητάμε, σκεφτόμαστε ότι είναι η μεγαλύτερη ευκαιρία μας, με την οικονομική κρίση. Νιώθουμε ότι έρχεται η δική μας σειρά για να διεκδικήσουμε και να δείξουμε τι αξίζουμε».

-Γιατί πιστεύεις ότι ο Λεμονής δεν σας έδωσε ευκαιρίες, ενώ το καλοκαίρι σας είχε προωθήσει στην πρώτη ομάδα και είχε δηλώσει ότι πίστευε σε εσάς;
«Μας είχε πει ότι είμαστε καλοί παίκτες, για αυτό και εισηγήθηκε για να γίνουμε επαγγελματίες. Ο κάθε προπονητής έχει το δικό του σκεπτικό και δείχνει την ανάλογη αντιμετώπιση από αυτά που βλέπει. Μπορεί να πίστευε ότι έπρεπε να πάμε σε πιο αργούς ρυθμούς και να μπούμε στην πρώτη ομάδα σταδιακά».

-Τι είναι αυτό που ώθησε τον Μάντζιο να σας δώσει ευκαιρίες;
«Οι παίκτες που έχουμε είναι πολύ καλοί ανεξάρτητα από την ηλικία τους. Δεν τον επηρεάζει αυτό. Θα είδε κάποια πράγματα από εμάς και ότι μπορούμε να αντεπεξέλθουμε και μας έδωσε τη δυνατότητα. Είναι σημαντικό να πηγαίνει μια ελληνική ομάδα με 17 Έλληνες στην αποστολή και 10 στην 11άδα. Είναι πολύ σπάνιο. Εντάξει, η ομάδα είχε και απουσίες, αλλά σημασία έχει ότι έγινε. Καταφέραμε και δείξαμε ότι μπορούμε να αντεπεξέλθουμε».

-Μπορείτε να σηκώσετε το βάρος της φανέλας του Πανιωνίου;
«Η φανέλα του Πανιωνίου είναι πολύ βαριά, είναι μια ιστορική ομάδα. Μπορούμε να αντεπεξέλθουμε με πολλή δουλειά και με πίστωση χρόνου. Μπορεί να έχουμε πολλούς νέους παίκτες, αλλά είμαστε παιδιά με παραστάσεις από τις μικρές Εθνικές ομάδες, ενώ στο περσινό πρωτάθλημα του Κ20 ήμασταν δεύτεροι. Πρέπει να τα βλέπουν αυτά όλοι και να τα εκτιμάνε».

-Το μέλλον του ποδοσφαίρου στη χώρα μας είναι πλέον τα τμήματα υποδομής, αν αναλογιστούμε και την οικονομική κρίση;
«Υπάρχουν και άλλες ομάδες, σαν εμάς. Ο Ατρόμητος έχει νέους και Έλληνες παίκτες. Η οικονομική κρίση, καλώς η κακώς, θα αναγκάσει και άλλες ομάδες να παίζουν με παίκτες από τις ομάδες νέων και να πιστέψουν στους Έλληνες».

-Τι μπορούν να υποσχεθούν οι νέοι παίκτες του Πανιωνίου στους φιλάθλους;
«Να υποσχεθούμε με βεβαιότητα ότι θα δώσουμε τα πάντα, ό,τι περνάει από τα χέρια και τα πόδια μας για να αντεπεξέλθουμε. Θα ζητήσουμε μια μικρή πίστωση χρόνου για να αποκτήσουμε περισσότερη ομοιογένεια για να μπορέσουμε να φέρουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα».



Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved