Τα logos έχουν τη δική τους ιστορία (photos)

Τα logos έχουν τη δική τους ιστορία (photos)

Δεν εξελίσσεται μόνο το μπάσκετ με το πέρασμα των ετών, αλλά και το λογότυπο των ομάδων του ΝΒΑ!

Το μάρκετινγκ παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, δεν είναι τυχαίο λοιπόν πως κατά καιρούς οι ομάδες προχωρούν σε ανανέωση των logos τους. Πέραν των περιπτώσεων που το επιβάλλουν, όταν πρόκειται για μετονομασία ή μετακόμιση, αρκετές είναι οι φορές που τα λογότυπα αλλάζουν για λόγους διαφήμισης και προώθησης του προϊόντος.

Έξι φορές έχουν αλλάξει λογότυπο οι Μπόστον Σέλτικς, έχοντας πάντα κεντρική φιγούρα το ιρλανδέζικο ξωτικό. Σχεδιάστηκε για πρώτη φορά με τη σημερινή μορφή του το 1969 από τον Ζακ Άουερμπαχ, αδερφό του τότε προπονητή τους Ρεντ, με τον τελευταίο όχι μόνο να δίνει σαφείς εντολές για την απεικόνισή του, αλλά και να ποζάρει σε ρόλο μοντέλου κατά τη σχεδίασή του!

Η μπάλα κυριαρχεί στο λογότυπο των Νιου Τζέρσεϊ Νετς, Νιου Γιορκ Νικς, Ντιτρόιτ Πίστονς, Ιντιάνα Πέισερς, Ορλάντο Μάτζικ και Γιούτα Τζαζ, χωρίς να έχει κάτι άλλο χαρακτηριστικό να επιδείξει. Μοναδική διαφοροποίηση το σήμα των Μάτζικ, που ως κάτι «μαγικό» έχει και αστεράκια, αλλά και εκείνο των Τζαζ, που σε κάποιες μορφές του το γράμμα «J» σχεδιάστηκε έτσι ώστε να θυμίζει τη νότα «ντο». Η φλεγόμενη μπάλα, που μπαίνει στο στεφάνι, συντροφεύει τους Χιτ από την πρώτη ημέρα της ύπαρξής τους, το 1988, ενώ οι Σακραμέντο Κινγκς, ως «βασιλιάδες», έχουν κορόνα και σπαθιά και οι Κλίβελαντ Καβαλίερς, ως «ιππότες», ένα χρυσό σπαθί.

Το «76», που αφορά στη χρονολογία ανεξαρτησίας των ΗΠΑ (7 Ιουνίου του 1776, στη Φιλαδέλφεια), και τα δεκατρία αστέρια, που αντιπροσωπεύουν τις αρχικές ισάριθμες αποικίες της Αμερικής, αποτελούν το λογότυπο των Σίξερς. Τα αρχικά χρώματα (κόκκινο, μπλε και άσπρο) εμπνεύστηκαν από την «αστερόεσσα». Ο πτερόσαυρος απεικονίζεται στο σήμα των Τορόντο Ράπτορς και η μόνη αλλαγή που έχει υποστεί είναι στα χρώματα. Το ίδιο ισχύει για την αγριόγατα των Σάρλοτ Μπόμπκατς, όπως και για το γεράκι των Ατλάντα Χοκς. Το ελάφι των Μιλγουόκι Μπακς ξεκίνησε καθιστό, αλλά τελικά έμεινε μόνο το κεφάλι του!

Από το καουμπόικο καπέλο στο άλογο κατέληξαν οι Ντάλας Μάβερικς, τα σπιρούνια κυριαρχούν στους Σαν Αντόνιο Σπερς, που πλέον είναι ασημί κι όχι πολύχρωμα. Μικρές διαφοροποιήσεις στα χρώματα έχει υποστεί η σφήκα των Νιου Όρλεαν Χόρνετς, ενώ οι πολλές μετακινήσεις και μετονομασίες ανάγκασαν τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς σε συχνές αλλαγές σήματος. Πλέον, στο σήμα τους απεικονίζεται μία γέφυρα. Στους Σανς κυριαρχεί ο ήλιος, ενώ σε μία από τις παραλλαγές του εμφανίζεται και το μυθικό πουλί φοίνικας, από το οποίο έχει πάρει το όνομά του το Φοίνιξ.

Στα βουνά του Κολοράντο «πάτησαν» οι δημιουργοί του σήματος των Νάγκετς. Το logo των Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς σχεδιάστηκε το 2002 από τον ξάδελφο του πρώην στελέχους της ομάδας, Χάρι Γκλίκμαν, και είναι μια εικονογραφική ερμηνεία του «πέντε εναντίον πέντε». Σικάγο Μπουλς, Κλίβελαντ Καβαλίερς, Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ, Μέμφις Γκρίζλις είναι οι ομάδες που δεν έχουν μπει στον πειρασμό να αλλάξουν το λογότυπό τους.



Πολωνία: Ενισχύει με στρατό τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Πολωνία: Ενισχύει με στρατό τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved