«Γολγοθάς» στρωμένος με… ροδοπέταλα (photos+videos)

«Γολγοθάς» στρωμένος με… ροδοπέταλα (photos+videos)

Με τον καλύτερο τρόπο βγήκε από τον αγωνιστικό του… Γολγοθά ο Ολυμπιακός, καθώς μέσα σε 33 μέρες έδειξε πως μπορεί να αντεπεξέλθει έχοντας τρία… καρπούζια στην ίδια… μασχάλη.

{textlink02}

Μεγάλη κουβέντα είχε γίνει στα μέσα Νοεμβρίου για την ομάδα του Ολυμπιακού και κατά πόσο έχει δημιουργηθεί για να μπορέσει να αντέξει, τόσο τις υποχρεώσεις στην Ελλάδα με το Πρωτάθλημα και το Κύπελλο, όσο και στην Ευρώπη, εκεί που το στοίχημα ήταν μεγαλύτερο, μετά τις εξαιρετικές εμφανίσεις κόντρα στην Άρσεναλ, την Ντόρτμουντ και την Μαρσέιγ.

Οι Πειραιώτες είχαν μπροστά στα τους ένα πρόγραμμα - «βουνό», με πολλά συνεχόμενα παιχνίδια και πολλές μετακινήσεις, κάτι που μεγαλώνει τον κίνδυνο για κάποιο άσχημο αποτέλεσμα. Ωστόσο, το «συγκρότημα» του Ερνέστο Βαλβέρδε, ακόμα και με τα πολλά αγωνιστικά προβλήματα, καθώς στην έναρξη του «Γολγοθά» ήρθαν συνεχόμενοι τραυματισμοί, κυρίως στη μεσαία γραμμή, έδειξε πως διαθέτει το μέταλλο του πρωταθλητή.

Ξεκίνημα με ντέρμπι και σπουδαίο ευρωπαϊκό διπλό

Μέσα σε 33 μέρες ο Ολυμπιακός… αναγκάστηκε να δώσει 10 αγώνες, κάτι που… μεταφράζεται σε περίπου έναν αγώνα ανά τριήμερο. Τα πράγματα δεν ξεκίνησαν… ιδανικά για τους «ερυθρόλευκους». Στις 19 Νοεμβρίου παραχώρησαν ισοπαλία 1-1 στον Παναθηναϊκό στο «αιώνιο» ντέρμπι στο «Γ. Καραϊσκάκης», όντας στο μεγαλύτερο διάστημα καλύτεροι, ενώ λίγες μέρες αργότερα πανηγύρισαν ένα σημαντικό «διπλό» απέναντι στην Μαρσέιγ στη Μασσαλία με 1-0, με ένα τέρμα του Γιάννη Φετφατζίδη.

Ανώμαλη… προσγείωση

Όμως, η επιστροφή στην ελληνική… πραγματικότητα ήταν «ανώμαλη», καθώς στις 27 Νοεμβρίου στο γήπεδο του Αστέρα Τρίπολης, ο Ολυμπιακός γνώρισε την πρώτη του ήττα στο πρωτάθλημα με 2-0. Όμως, σε εκείνο το σημείο μίλησε η «καρδιά» του συγκροτήματος του Ερνέστο Βαλβέρδε, κάνοντας… ντεμαράζ στα υπόλοιπα επτά παιχνίδια, μετρώντας το απόλυτο.

Αρχικά, στις 30 Νοεμβρίου, η Δόξα Δράμας δεν κατάφερε να βάλει κανένα… εμπόδιο στην ομάδα του Πειραιά, γνωρίζοντας την συντριβή στο «Γ. Καραϊσκάκης» με 6-0, ενώ μερικές μέρες αργότερα, στις 3 Δεκεμβρίου, ο Παναιτωλικός, αν και στάθηκε αξιοπρεπέστατα στο Φάληρο, έφυγε χωρίς συγκομιδή βαθμών, με τους «ερυθρόλευκους» να πανηγυρίζουν το «τρίποντο» με 2-0.

«Κανονιές» στο σχέδιο… «Μερκοζί»

Η συνέχεια… ανήκε στην Ευρώπη, καθώς στις 6 Δεκεμβρίου, ο Ολυμπιακός υποδέχθηκε την Άρσεναλ, έχοντας ως μοναδικό στόχο τη νίκη, για να εξασφαλίσει την παρουσία του στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και τη νέα χρονιά, αλλά και μη νίκη της Μαρσέιγ στη Γερμανία, για να πανηγυρίσει την πρόκριση στην επόμενη φάση του Champions League. Οι Πρωταθλητές Ελλάδας έκαναν ό,τι έπρεπε, επικρατώντας με 3-1 των «κανονιέρηδων», ωστόσο, την ίδια στιγμή, έστω και με λίγη καθυστέρηση, οι Μαρσεγιέζοι με ανατροπή, επιβλήθηκαν εκτός έδρας με 3-2 της Ντόρτμουντ.

Ο αποκλεισμός από την επόμενη φάση της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, δεν φάνηκε πως χάλασε τα… πράγματα στο «λιμάνι», καθώς στις 11 Δεκεμβρίου οι «ερυθρόλευκοι» δεν είχαν κανένα πρόβλημα απέναντι στην Κέρκυρα, επικρατώντας εκτός έδρας με 4-0, κάτι που έγινε και στις 14 Δεκεμβρίου κόντρα στον Λεβαδειακό, με το ίδιο σκορ.

Εξαιρετικό φινάλε σε πρωτάθλημα και Κύπελλο

Οι «ερυθρόλευκοι» ολοκλήρωσαν με τον καλύτερο τρόπο τις υποχρεώσεις τους στο πρωτάθλημα για το 2011, μια και νίκησαν με 2-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα, ενώ έκαναν το… καθήκον τους και στο Κύπελλο, καθώς «πέρασαν» από την Κατερίνη με 3-1 απέναντι στον τοπικό Πιερικό και προκρίθηκαν στην επόμενη φάση του θεσμού.

Μάλιστα, η εξαιρετική παρουσία της ομάδας του Ερνέστο Βαλβέρδε, φαίνεται και από ένα ακόμα σημείο και συγκεκριμένα τον συντελεστή τερμάτων. Οι Πειραιώτες στην… 10άδα αγώνων που έδωσαν μέσα σε 33 μέρες, πέτυχαν 26 γκολ, μετρώντας μόλις 5 τέρματα παθητικό.

«Γολγοθάς» στρωμένος με… ροδοπέταλα (photos+videos)



Γκάφα ολκής από οπαδούς της Μπαρτσελόνα - Επιτέθηκαν στο πούλμαν της ομάδας τους (vid)
Γκάφα ολκής από οπαδούς της Μπαρτσελόνα - Επιτέθηκαν στο πούλμαν της ομάδας τους (vid)
Σαρωτική η Μακάμπι Τελ Αβίβ κόντρα στην Μπασκόνια - Αντίπαλος του Παναθηναϊκού στα playoffs
Σαρωτική η Μακάμπι Τελ Αβίβ κόντρα στην Μπασκόνια - Αντίπαλος του Παναθηναϊκού στα playoffs
Τσέλσι: Η black list της διοίκησης - Στην έξοδο 11 παίκτες
Τσέλσι: Η black list της διοίκησης - Στην έξοδο 11 παίκτες
Στέφανος Τσιτσιπάς: Ήττα στο διπλό της Βαρκελώνης - Την Τετάρτη αντιμετωπίζει τον Όφνερ
Στέφανος Τσιτσιπάς: Ήττα στο διπλό της Βαρκελώνης - Την Τετάρτη αντιμετωπίζει τον Όφνερ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved