Ασημάκη: «Αυτά είναι τα πιο γλυκά Χριστούγεννα»

Ασημάκη: «Αυτά είναι τα πιο γλυκά Χριστούγεννα»

Η κατάκτηση του Παγκοσμίου πρωταθλήματος με την Εθνική ομάδα και η ανάδειξή της ως η κορυφαία πολίστρια στον κόσμο, είναι οι δύο λόγοι που κάνουν αξέχαστο για την Αλεξάνδρα Ασημάκη το 2011.

Εάν η θεωρία πολλών πως στη ζωή δεν υπάρχει ευτυχία αλλά ευτυχισμένες στιγμές ευτυχίας είναι πραγματικότητα, τότε η Αλεξάνδρα Ασημάκη δικαιούται να λέει, πως έζησε αρκετές το 2011. Η γλυκιά πολίστρια που στην πισίνα μετατρέπεται σε… λύκο, μίλησε στο Onsports για την χρονιά που πέρασε, τις καλές και τις κακές στιγμές αλλά και την ελπίδα της, πως τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι τα πιο όμορφα στη ζωή της.

Η κατάκτηση του Παγκοσμίου πρωταθλήματος με την Εθνική στη Σαγκάη και η ανάδειξή σου ως η κορυφαία πολίστρια στον κόσμο, ήταν σημαντικές στιγμές την χρονιά που πέρασε. Ο νέος χρόνος τι θες να σου φέρει;

Αγωνιστικά να πάρουμε την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Στο προσωπικό κομμάτι, να έχουμε όλοι υγεία και ευτυχία.

Το μετάλλιο στους Αγώνες του Λονδίνου βρίσκεται στους στόχους σου;

Θέλω ένα Ολυμπιακό μετάλλιο. Στην Ολυμπιάδα σίγουρα και μόνο η συμμετοχή μετράει. Οπότε, θέλω πολύ να πάμε γιατί αυτή η ομάδα το αξίζει πολύ και πιστεύω ότι θα το ευχαριστηθώ αρκετά. Πρέπει, όμως, πρώτα να πάρουμε την πρόκριση και όταν πάμε θα παλέψουμε δυνατά για το καλύτερο.

Παρά τις μεγάλες διακρίσεις του καλοκαιριού, πάντως, εξακολουθείτε να έχετε προβλήματα. Έτσι, δεν είναι;

Ναι, μετά από αυτές τις επιτυχίες η νέα χρονιά θα μας βρει με τα ίδια προβλήματα. Εγώ, άλλες έξι συναθλήτριές μου στην Εθνική και ο προπονητής μου, εξακολουθούμε να είμαστε αδιόριστοι. Νιώθουμε αρκετά μόνοι σε αυτή μας την προσπάθεια και αυτό θα ήθελα να αλλάξει. Ωστόσο, όλο αυτό που έγινε ήταν πολύ μεγάλο και δεν θέλουμε να μιζεριάζουμε, ούτε να τα παρατάμε. Αγαπάμε πολύ αυτό που κάνουμε και αφήνουμε στην άκρη τα προβλήματα.

Το κλίμα στην Εθνική είναι τόσο καλό όσο βγαίνει προς τα έξω, γιατί ας μην ξεχνάμε ότι οι περισσότερες αγωνίζεστε σε Ολυμπιακό και Βουλιαγμένη που τα τελευταία χρόνια διεκδικείτε το πρωτάθλημα;

Όντως είναι έτσι, υπάρχει κάτι μαγικό σε αυτήν την ομάδα. Στο πρωτάθλημα υπάρχει ανταγωνισμός - συναγωνισμός αλλά τόσο στην Εθνική, όσο και εκτός αγώνων είμαστε φίλες με κοινούς στόχους.

Τι θα ήθελες τη νέα χρονιά να κατακτήσεις με τη Βουλιαγμένη, μιας και πέρσι χάσατε το πρωτάθλημα και μείνατε εκτός τελικής φάσης στην Ευρώπη;

Ναι, δε συνέβη τίποτα από τα δύο, αλλά δεν μπορείς να είσαι πάντα πρώτος. Είχαμε σηκώσει δύο σερί Ευρωπαϊκά, αλλά δεν μπορούμε να είμαστε πάντα πρώτες. Από ‘κει και πέρα, φέτος ο πρωταρχικός μας στόχος είναι να πάρουμε το πρωτάθλημα, όπου ο Ολυμπιακός είναι ο βασικός μας αντίπαλος. Επίσης, θέλουμε να περάσουμε στους «4» στην Ευρώπη και μετά βλέπουμε.

Πριν λίγες ημέρες αναδείχτηκες σε κορυφαία πολίστρια στον κόσμο. Ποιος σου μετέφερε τα νέα;

Είχα πολλές κλήσεις στο κινητό μου, αλλά το είχα στο αθόρυβο και έτυχε να το σηκώσω στη μητέρα μου, η οποία και μου το μετέφερε. Ήταν πολύ χαρούμενη στιγμή, μεγάλη τιμή για μένα, αλλά αν δεν είχε καταφέρει η ομάδα αυτήν την επιτυχία, δεν θα το είχα καταφέρει ούτε εγώ.

Μιας και είναι ημέρες εορτών, ας θυμηθούμε τα καλύτερα Χριστούγεννα της ζωής σου.

Όλα τα Χριστούγεννα ήταν όμορφα και ελπίζω αυτά θα είναι τα καλύτερα.

Πώς ονειρεύεσαι τα φετινά Χριστούγεννα;

Να περάσω ωραία με αγαπημένα πρόσωπα και την οικογένειά μου.



Μαρία Σάκκαρη: Πρόκριση στη Μαδρίτη με κυριαρχική εμφάνιση
Μαρία Σάκκαρη: Πρόκριση στη Μαδρίτη με κυριαρχική εμφάνιση
Γιαννακόπουλος: Mην υπάρξουν αντιδράσεις για τη διαιτησία - Δική μου δουλειά να διασφαλίσω το 50-50
Γιαννακόπουλος: Mην υπάρξουν αντιδράσεις για τη διαιτησία - Δική μου δουλειά να διασφαλίσω το 50-50
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Αλλαγή έδρας για τα ματς με τον Παναθηναϊκό AKTOR και με περισσότερους φιλάθλους
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Αλλαγή έδρας για τα ματς με τον Παναθηναϊκό AKTOR και με περισσότερους φιλάθλους
Σούπερ προσφορά* από το Pamestoixima.gr για τη σημερινή μάχη του Παναθηναϊκού στη Euroleague
Σούπερ προσφορά* από το Pamestoixima.gr για τη σημερινή μάχη του Παναθηναϊκού στη Euroleague
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved