Τα up και down της ΑΕΚ (photos)

Τα up και down της ΑΕΚ (photos)

Kαθώς το 2011 διανύει τις τελευταίες του μέρες, το Onsports σας παρουσιάζει τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ που εντυπωσίασαν και αυτούς που απογοήτευσαν για τη σεζόν που διανύουμε.

Έχοντας φτάσει σχεδόν στο μισό του πρωταθλήματος, η ΑΕΚ σε αντίθεση με τα τελευταία χρόνια, παραμένει σε επαφή με τις πρώτες θέσεις του πρωταθλήματος. Για αυτό ευθύνεται η πολύ καλή παρουσία κάποιων ποδοσφαιριστών της.

Βέβαια, αν κάποιοι από τους υπόλοιπους είχαν ακόμα καλύτερα παιχνίδια, ίσως η «Ενωση» να βρισκόταν ακόμα ψηλότερα.

Limit Up

Γιάννης Αραμπατζής

Χρειάστηκε να φτάσει στο 27ο έτος του ο Γιάννης Αραμπατζής για να καταφέρει να θεωρηθεί βασικός στην ΑΕΚ. Το προηγούμενο καλοκαίρι βρέθηκε μία ανάσα από το να αποχωρήσει από τους «κιτρινόμαυρους», ωστόσο ο δανεισμός του στον Ολυμπιακό Βόλου «χάλασε» τη τελευταία στιγμή. Ο τραυματισμός του Δημήτρη Κωνσταντόπουλου ήταν το… δώρο και η ευκαιρία που περίμενε ο Έλληνας γκολκίπερ.

Στα πρώτα του παιχνίδια είχε αρκετά προβλήματα, καθώς του έλειπαν αγώνες (βλ. αναμέτρηση με την Λοκομοτίβ στο ΟΑΚΑ). Στη συνέχεια, όμως, κατάφερε να μεταδώσει ένα αίσθημα ασφάλειας, τόσο στους φίλους της ΑΕΚ, όσο και στους συμπαίκτες του. Στα πρώτα 14 παιχνίδια της ΑΕΚ έχει διατηρήσει έξι φορές το μηδέν στην άμυνα και σε κάποια παιχνίδια η παρουσία του ήταν καταλυτική για να πάρει η ομάδα του το θετικό αποτέλεσμα.

Γιάννης Κοντοές

Στα… ψιλά είχε περάσει η απόκτηση του Γιάννη Κοντοέ από την ΑΕΚ το περασμένο καλοκαίρι, καθώς οι φίλοι της ομάδας δεν είχαν πειστεί για το αν μπορεί ο νεαρός αμυντικός να δώσει το κάτι παραπάνω στην ομάδα του.

Παρόλα αυτά, το δεξί μπακ που είναι μία θέση που έχει «πονέσει» αρκετά την «Ενωση» τα τελευταία χρόνια, φαίνεται πως ταιριάζει απόλυτα στον Γιάννη Κοντοέ, ο οποίος με το πάθος που βγάζει στον αγωνιστικό χώρο, έχει καταφέρει να κερδίσει τους φίλους της ομάδας και η παρουσία του να θεωρείται σημαντική για την πορεία της ΑΕΚ. Πρόσφατα αναγκάστηκε να χρησιμοποιηθεί και ως σέντερ μπακ, λόγω των αρκετών απουσιών και τα πήγε περίφημα.

Χουάν Κάλα

Σίγουρα η λύση με τους δανεικούς ποδοσφαιριστές ποτέ δεν μπορεί να αφήσει απόλυτα ικανοποιημένη μία ομάδα. Ο Χουάν Κάλα ερχόμενος στην Ελλάδα και την ΑΕΚ αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα, καθώς στα πρώτα παιχνίδια επί Χιμένεθ βρέθηκε αρκετές φορές στον πάγκο.

Οι αρκετοί τραυματισμοί, ωστόσο, των άλλων ποδοσφαιριστών της ομάδας, τον μετέτρεψαν άμεσα σε βασικό στέλεχος. Παίρνοντας αρκετά παιχνίδια στα πόδια του, κατάφερε να δείξει το ταλέντο του και την αξία του. Μπορεί να αγωνιστεί το ίδιο καλά στα αμυντικά χαφ, όσο και στην άμυνα κι αυτό είναι κάτι που βοηθάει απεριόριστα τον Νίκο Κωστένογλου, σε μία περίοδο που οι τραυματισμοί έρχονται ο ένας μετά τον άλλο.

Νίκος Γεωργέας

Ο… αειθαλής ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ είναι ο… αρχαιότερος στον σύλλογο, αλλά δείχνει να μην… γερνάει ποτέ. Μπορεί να ξεκίνησε ως ένα από τα δύο μπακ, αλλά όπως συμβαίνει πάντα, ποτέ η σεζόν δεν τον βρίσκει εκεί που ξεκίνησε. Τον τελευταίο μήνα είναι από τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ που καλούνται να αγωνιστούν και σε άλλες θέσεις.

Έτσι τον βλέπουμε σε ρόλο αμυντικού χαφ, όπου δείχνει ακούραστος παρά τα 34 χρόνια που έχει στην πλάτη του και είναι από τους κορυφαίους του «δικέφαλου» για τη φετινή σεζόν.

Λεονάρντο

Πριν την έναρξη της φετινής σεζόν με τους μεγάλους περυσινούς αστέρες να αποχωρούν (Ντιόπ, Σκόκο, Μπλάνκο, Τζεμπούρ) όλο το βάρος έπεφτε πάνω στον Βραζιλιάνο ποδοσφαιριστή, ο οποίος επιτέλους βρήκε την ευκαιρία να αγωνιστεί περισσότερο σε ρόλο βασικού.

Όπως αποδείχθηκε, αυτό που του έλειπε πέρυσι ήταν τα συνεχόμενα παιχνίδια. Είναι η αποκάλυψη της ΑΕΚ και χωρίς αυτόν η ομάδα χάνει πολύ στη δημιουργικότητά της. Είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας με οκτώ γκολ σε όλες τις διοργανώσεις και είναι από τους βασικούς λόγους για τους οποίους η ΑΕΚ βρίσκεται κοντά στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας.

Βίκτωρ Κλωναρίδης

Από το… πουθενά ο νεαρός μέσος έχει αποδειχθεί σε αξιόπιστη λύση για τον Νίκο Κωστένογλου και με τις εμφανίσεις του κερδίζει συνεχώς πόντους τόσο στην εκτίμηση του Έλληνα τεχνικού, όσο και σε αυτή των φίλων της ομάδας.

Στο λίγο χρονικό διάστημα που έχει αγωνιστεί έχει καταφέρει να πετύχει δύο γκολ φέτος σε όλες τις διοργανώσεις με το τελευταίο του απέναντι στην Στουρμ Γκρατς να συμπεριλαμβάνεται στα καλύτερα της 6ης αγωνιστικής των ομίλων του Europa League.

Στιβ Λέο Μπέλεκ

Ακόμα μία μεταγραφή της… σειράς για την ΑΕΚ η οποία το καλοκαίρι δεν είχε εντυπωσιάσει τους φίλους της ομάδας. Ωστόσο, ο Καμερουνέζος επιθετικός μετά το τέλος της σεζόν που θα επιστρέψει στην Ουντινέζε, αναμένεται να λείψει αρκετά στους φίλους της ΑΕΚ.

Έχει καταφέρει να σκοράρει έξι φορές φέτος σε όλες τις διοργανώσεις, έχοντας χαρίσει δύο νίκες στην ομάδα του (με Παναιτωλικό και Κέρκυρα) και μία πρόκριση με το πανέμορφο τέρμα του απέναντι στην Καλαμάτα για το κύπελλο.

Limit Down

Τραϊανός Δέλλας

Ο Τραϊανός Δέλλας είναι από τους καλύτερους Έλληνες αμυντικούς των τελευταίων ετών κι αυτό δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν. Ωστόσο, φέτος ο πολύπειρος αμυντικός δείχνει να μην έχει αρκετές δυνάμεις.

Η φετινή σεζόν τον έχει βρει μεταξύ πάγκου και εξέδρας, λόγω των αρκετών τραυματισμών του, ενώ «χρεώνεται» την ήττα της ΑΕΚ από την Στουρμ Γκρατς, μετά την αποβολή του στο ξεκίνημα της επανάληψης και γενικά φέτος δεν έχει δείξει ότι μπορεί να βοηθήσει την ομάδα όσο πέρυσι που η παρουσία του έμοιαζε λυτρωτική για τους φίλους της ομάδας.

Παντελής Καφές

Με τη φυγή των Πάπα Μπούμπα Ντιόπ και Μίτσελ αναγκαστικά η ΑΕΚ θα στήριζε πολλά στην παρουσία του Παντελή Καφέ στο κέντρο της ομάδας. Αυτή όμως τη φετινή σεζόν δεν είναι αρκετή, καθώς ο Έλληνας μέσος ταλαιπωρείται από τραυματισμούς με συνέπεια να έχει αγωνιστεί ελάχιστα μέχρι στιγμής.

Στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος καλείται να ανεβάσει επίπεδο την ΑΕΚ με την παρουσία του και όντας 100% έτοιμος από ιατρικής άποψης αναμένεται να επιστρέψει στην αναμέτρηση της 3ης Ιανουαρίου με τη Δόξα Δράμας.

Παναγιώτης Λαγός

Ακόμα ένας ποδοσφαιριστής που φέτος θα είχε την ευκαιρία να καθιερωθεί σε βασικό στέλεχος είναι ο Παναγιώτης Λαγός από τον οποίο οι φίλοι της ΑΕΚ περιμένουν επιτέλους να κάνει μία καλή σεζόν για να δικαιολογηθούν και τα αρκετά χρήματα που είχε δαπανήσει ο «δικέφαλος» για να τον κάνει δικό της.

Ωστόσο, από το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στις 6 Νοεμβρίου όταν και τραυματίστηκε, δεν έχει καταφέρει να επιστρέψει ακόμα και η παρουσία του στο ρόστερ της ομάδας έχει… ξεχαστεί από αρκετούς.

Σάββας Γκέντσογλου

Όταν ένας ποδοσφαιριστής που έχει ηλικία 21 ετών δεν δείχνει όρεξη για το ποδόσφαιρο, τότε δεν θα μπορεί να κάνει τίποτα λιγότερο από το να απογοητεύσει όσους πίστεψαν στο ταλέντο του.

Ο Σάββας Γκέντσογλου με προσωπική του απόφαση, έκρινε σωστό να μην συνεχίσει να αγωνίζεται με την ΑΕΚ και έθεσε τον εαυτό του εκτός ομάδας. Από τις αρχές Δεκέμβρη με δική του επιλογή δεν υπολογίζεται από τον Νίκο Κωστένογλου, ο οποίος ήταν διατεθειμένος να του δώσει αρκετές ευκαιρίες με τη δικαιολογία των χρημάτων να είναι αυτή που δεν αφήνει και πολλά περιθώρια στη διοίκηση να τον αφήσει ελεύθερο ή να του… κόψει την επιθυμία.

Νέιθαν Μπερνς

Όταν ήρθε το καλοκαίρι του 2008 ως ο… νέος Κιούελ οι φίλοι της ΑΕΚ περίμεναν έναν εντυπωσιακό ποδοσφαιριστή που θα μπορούσε να πάρει στις πλάτες του την ομάδα. Ωστόσο εν έτει 2011 ακόμα περιμένουν μία αξιομνημόνευτη εμφάνιση του νεαρού Αυστραλού.

Η καλύτερή του εμφάνιση φέτος ήταν απέναντι στην Στουρμ Γκρατς, όπου σκόραρε, ενώ θετικός ήταν και στο παιχνίδι με την Καλαμάτα για το κύπελλο. Ωστόσο σε παιχνίδια όπου με την παρουσία του θα έπρεπε να ανεβάσει επίπεδο την ομάδα δεν κατάφερε ποτέ να δικαιολογήσει τον λόγο για τον οποίο πέρασε στην ενδεκάδα και το μέλλον του αναμένεται να είναι μακριά από την «Ενωση» μετά το τέλος της φετινής σεζόν.

Έιντουρ Γκούντγιονσεν

Στο άκουσμα της μεταγραφής του Έιντουρ Γκούντγιονσεν ο ενθουσιασμός ήταν άκρατος από τους φίλους της ΑΕΚ. Όλοι περίμεναν τον ηγέτη που θα οδηγούσε την ομάδα επιτέλους σε μία διεκδίκηση πρωταθλήματος και όχι άδικα. Λίγοι παίκτες με την καριέρα του Ισλανδού έχουν έρθει στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Ωστόσο, ο σοβαρότατος τραυματισμός του στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό δεν τον άφησε να δείξει αυτά που μπορούσε μέχρι στιγμής, έχοντας μόλις ένα γκολ. Βρίσκεται στις απογοητεύσεις περισσότερο λόγω ατυχίας και όχι για τις εμφανίσεις του.



Η ΠΑΕ ΑΕΚ ζήτησε απ' τον κόσμο της να προσέχει πιθανές προκλήσεις
Η ΠΑΕ ΑΕΚ ζήτησε απ' τον κόσμο της να προσέχει πιθανές προκλήσεις
Ολυμπιακοί Αγώνες: Εκτός από το μεγάλο «ραντεβού» ο Μάτι Λι
Ολυμπιακοί Αγώνες: Εκτός από το μεγάλο «ραντεβού» ο Μάτι Λι
Το ξεχωριστό μήνυμα της Εθνικής ομάδας
Το ξεχωριστό μήνυμα της Εθνικής ομάδας
Κύπελλο βόλεϊ ανδρών: Απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων για το Final 4
Κύπελλο βόλεϊ ανδρών: Απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων για το Final 4
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved