Πρώτο «διπλό» για Ολυμπιακό (photos+video)

Πρώτο «διπλό» για Ολυμπιακό (photos+video)

Στην πρώτη εκτός έδρας νίκη του στη φετινή Ευρωλίγκα έφθασε ο Ολυμπιακός, κερδίζοντας με 79-74 τη Νανσί, στη Γαλλία.

Έτσι, οι Πειραιώτες προκρίθηκαν στο Top 16 ως δεύτεροι από τον Α’ Όμιλο, πίσω από τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ που επικράτησε της Καντού (με τους Ιταλούς να περνούν ως 3οι) και την Μπιλμπάο, που κέρδισε στην έδρα της την Κάχα Λαμποράλ και στην παρθενική συμμετοχή της στη διοργάνωση κατάφερε να συμπεριληφθεί στις 16 καλύτερες ομάδες (πλασαρίστηκε 4η). Κορυφαίοι για τους Πειραιώτες σήμερα (22/12), οι Πέρο Άντιτς και Γιώργος Πρίντεζης. Οι Γάλλοι δεν είχαν στη διάθεσή τους τον τραυματία Ακίμ Ακινμπάλα, ενώ ο Νικολά Μπατούμ, που έπαιξε στο παιχνίδι του ΣΕΦ, έχει επιστρέψει στο ΝΒΑ.

Αντιμετωπίζοντας πολλά προβλήματα στο σκοράρισμα με την έναρξη της αναμέτρησης στο «Παλέ Ντε Σπορ Ζαν Βιλ», ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να ακολουθήσει τη Νανσί. Η απουσία από το παρκέ τόσο του Βασίλη Σπανούλη όσο και του Λάζαρου Παπαδόπουλου αποδείχθηκε καθοριστική για το συγκρότημα του Ντούσαν Ίβκοβιτς, που βρέθηκε να χάνει με 27-21 στο φινάλε του πρώτου δεκαλέπτου. Δήμιος για την ομάδα του Πειραιά, σε αυτό το διάστημα, δεν ήταν άλλος από τον Τζαμάλ Σούλερ, ο οποίος σημείωσε 10 πόντους με 5/6 δίποντα.

Η κατάσταση έγινε ακόμη πιο δύσκολη για τον Ολυμπιακό στη συνέχεια της αναμέτρησης. Οι Πειραιώτες συνέχισαν να μην μπορούν να βρουν το δρόμο για το αντίπαλο καλάθι, η Νανσί το εκμεταλλεύτηκε και σχεδόν με συνοπτικές διαδικασίες ανέβασε τη διαφορά στους 13 πόντους (37-24).

Οι φιλοξενούμενοι, όμως, δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη ούτε ήταν διατεθειμένοι να καταθέσουν από τόσο νωρίς τα όπλα. Με πρωταγωνιστές τους Χάινς και Άντιτς έτρεξαν σερί 8-2, μειώνοντας τη διαφορά στους επτά πόντους (39-32). Η αντεπίθεση του Ολυμπιακού είχε και συνέχεια, αφού δύο λεπτά πριν οι δύο ομάδες οδηγηθούν στα αποδυτήρια για το ημίχρονο μείωσαν στο μισό καλάθι (43-42). Με τρίποντο του Πρίντεζη, μάλιστα, η ελληνική ομάδα προηγήθηκε με 45-44, για να οδηγηθούμε στο 47-44 του πρώτου εικοσαλέπτου.

Με σερί 4-0 ξεκίνησε ο Ολυμπιακός το τρίτο δεκάλεπτο και προηγήθηκε 51-44. Ωστόσο, οι γηπεδούχοι αν και αδιάφοροι βαθμολογικά δεν παράτησαν το παιχνίδι και με πρωταγωνιστές τους Μπαντιάν και Σούλερ απάντησαν με 7-0, ισοφαρίζοντας σε 51-51. Οι γηπεδούχοι, μάλιστα, δεν άργησαν να πάρουν ξανά την πρωτοπορία (53-51), μπαίνοντας στο τελευταίο πεντάλεπτο της τρίτης περιόδου. Το «μπλακ άουτ» της ελληνικής ομάδας στο σκοράρισμα έδωσε το δικαίωμα στους Γάλλους να ανεβάσουν ακόμη περισσότερο την υπέρ τους διαφορά και να προηγηθούν 60-53. Ο Γιώργος Πρίντεζης, όμως, ήταν ο άνθρωπος που στο κρίσιμο σημείο έδωσε την απαραίτητη ώθηση στον Ολυμπιακό και με δικές του ενέργειες οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε 64-61 στο φινάλε της τρίτης περιόδου.

Παρά την ατυχία με τον τραυματισμό του Βαγγέλη Μάντζαρη στα πρώτα λεπτά της τελευταίας περιόδου, το συγκρότημα του Ντούσαν Ίβκοβιτς ανέκτησε το προβάδισμα στην έναρξη του τέταρτου δεκαλέπτου (64-66) και με το Σλούκα να δίνει πολύτιμες λύσεις έφθασε στο +4 (64-68) στο 33’. Με τον Άντιτς να ανεβάζει στροφές στο κρίσιμο σημείο, οι Πειραιώτες έδειξαν την τάση να «καθαρίσουν» την κατάκτηση του ροζ φύλλου, προηγούμενοι με 73-64 τέσσερα λεπτά προτού ολοκληρωθεί ο αγώνας. Ταυτόχρονα, η άμυνα ζώνης του Ντούσαν Ίβκοβιτς «έπνιξε» τους Γάλλους και έδωσε παράσταση νίκης στους Πειραιώτες, οι οποίοι είχαν πάρει παράλληλα τον απόλυτο έλεγχο στη ρακέτα. Οι παίκτες του Ολυμπιακού διατήρησαν την ψυχραιμία τους και στα τελευταία λεπτά και παρά τη μεγάλη πίεση της Νανσί κατάφεραν να πανηγυρίσουν το πρώτο «διπλό» στη φετινή Ευρωλίγκα, το οποίο όμως δεν ήταν αρκετό για να τους χαρίσει την κορυφή του ομίλου, αφού τα αποτελέσματα των ανταγωνιστών τους δεν ήταν ευνοϊκά.

Διαιτητές: Ιερεζουέλο, Ρίτζικ, Ζαμοΐσκι.
Δεκάλεπτα: 27-21, 44-47, 64-61, 74-79.
Νανσί (Μονσό): Γκραντ 6 (2), Μπαντιάν 8, Σούλερ 18, Σιλά, Λίνεχαν 8 (1), Σάμνικ 10, Αμαγκού 6, Μοερμάν 11 (2), Γκρέγκορι 7.
Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Χάινς 8 (12 ριμπ.), Λούκας 4, Άντιτς 20 (2), Κέσελ, Πελεκάνος 5, Γκετσεβίτσιους 6 (2), Γλυνιαδάκης 5, Πρίντεζης 18 (2), Παπανικολάου 3, Μάντζαρης 2, Σλούκας 8.

Θυμηθείτε την εξέλιξη της αναμέτρησης μέσα από το live του Onsports πατώντας ΕΔΩ.

Πρώτο «διπλό» για Ολυμπιακό (photos+video)



Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved