Πρόκριση στο βούρκο της Καλαμάτας για την ΑΕΚ (photos)

Πρόκριση στο βούρκο της Καλαμάτας για την ΑΕΚ (photos)

Σε έναν άθλιο αγωνιστικό χώρο, η ΑΕΚ επικράτησε 1-0 της Καλαμάτας με τέρμα του Στιβ Μπέλεκ παίρνοντας την πρόκριση στην επόμενη φάση του κυπέλλου.

Μοναδικός στόχος της ΑΕΚ από την αναμέτρηση με την Καλαμάτα, ήταν να επικρατήσει στην κανονική διάρκεια του παιχνιδιού αφενός για να μην κουραστεί περισσότερο από τα τελευταία παιχνίδια και αφετέρου για να διώξει το άγχος και να κάνει… καλές γιορτές, αν μπορεί να το πει κανείς αυτό, για τους ποδοσφαιριστές της ομάδας που έχουν ξεχάσει τη μυρωδιά των χρημάτων.

Ο στόχος επετεύχθη για την ομάδα του Νίκου Κωστένογλου η οποία μπορεί να δυσκολεύτηκε, ωστόσο με τέρμα του Στιβ Μπέλεκ στο 47’ κατάφερε να πάρει τη νίκη και την πρόκριση μπροστά σε περίπου 3.000 κόσμο στο «Δημοτικό Στάδιο της Καλαμάτας».

Τα αρκετά προβλήματα με τραυματισμούς που είχε η ΑΕΚ, ανάγκασε τον Νίκο Κωστένογλου να παρατάξει μία… πειραματική ενδεκάδα, καθώς στην άμυνα βρέθηκαν οι Κώστας Μανωλάς με τον Μαυρουδή Μπουγαΐδη, με τους Καράμπελα και Αργυρίου να είναι στα μπακ.

Στα αμυντικά χαφ χρησιμοποιήθηκαν οι Ρίκκα και Κάλα, ενώ μπροστά τους σε ελεύθερο ρόλο ήταν ο Γκερέιρο. Η τριάδα της επίθεσης αποτελούταν από τους Σιαλμά, Μπερνς και Μπέλεκ.

Καλύτερα μπήκε στον αγωνιστικό χώρο του «Δημοτικού Σταδίου Καλαμάτας» η ΑΕΚ η οποία στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού και εμφανίστηκε περισσότερο απειλητική.

Παρόλα αυτά, η άθλια κατάσταση του αγωνιστικού χώρου δεν της επέτρεψε να μπορέσει να δημιουργήσει αρκετές ευκαιρίες για να καταφέρει να προηγηθεί.

Η πρώτη καλή ευκαιρία ήρθε στο 6’ όταν ο Γκερέιρο έκανε τη σέντρα με τον Μπέλεκ να κάνει το δυνατό σουτ, που κατέληξε πάνω από τα δοκάρια του Κοψαχείλη.

Στο 18’ έγινε η πρώτη μεγάλη ευκαιρία για την ένωση. Ο Μπέλεκ βρέθηκε μέσα στη μεγάλη περιοχή με το γυριστό του σουτ να καταλήγει στο κάθετο δοκάρι του Κοψαχείλη, με τον έμπειρο τερματοφύλακα να μπλοκάρει.

Στο 36’ η ομάδα του Νίκου Κωστένογλου έχασε ακόμα μία μεγάλη ευκαιρία. Ύστερα από πολύ ωραία ενέργεια του Νίκου Καράμπελα, ο Νέιθαν Μπερνς από τα δύο μέτρα με καρφωτή κεφαλιά, έστειλε τη μπάλα ελάχιστα άουτ για να κλείσει το ημίχρονο χωρίς κάτι το ιδιαίτερο.

Ότι δεν κατάφερε η ΑΕΚ στα πρώτα 45 λεπτά, το πέτυχε στα πρώτα λεπτά της επανάληψης. Ο Στιβ Μπέλεκ έφυγε στην πλάτη της άμυνας της Καλαμάτας και με πολύ ωραίο πλασέ άνοιξε το σκορ για τους κυπελλούχους Ελλάδας, διώχνοντας το άγχος.

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία για τους γηπεδούχους ήρθε στο 64’ όταν ο Αλεξανδρόπουλος έκανε το σουτ απέναντι στον Αραμπατζή με τον Έλληνα γκολκίπερ να αποκρούει δύσκολα με τα πόδια αποσοβώντας τον κίνδυνο για τους «κιτρινόμαυρους».

Στο 66’ η ΑΕΚ απάντησε. Ο Γκερέιρο έκανε ωραία ενέργεια με τους αμυντικούς της Καλαμάτας να διώχνουν τη μπάλα και τον Ρίκα να κάνει το μακρινό σουτ, με τον Κοψαχείλη να μπλοκάρει εύκολα.

Ο Έλληνας μέσος της ΑΕΚ προσπάθησε να απειλήσει ξανά και στο 74’ έκανε το δυνατό σουτ με τον έμπειρο τερματοφύλακα να μπλοκάρει και πάλι τη μπάλα.

Η τελευταία ευκαιρία του παιχνιδιού άνηκε στην Καλαμάτα, όταν ο Αθανασόπουλος με καρφωτή κεφαλιά στο 92’ είδε τον Γιάννη Αραμπατζή να μπλοκάρει εύκολα.

Αυτή ήταν η πέμπτη συνεχόμενη εκτός έδρας νίκη της «ένωσης» στον θεσμό του κυπέλλου, μετά τις περυσινές νίκες απέναντι σε Πανθρακικό, Λάρισα, Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ.

Την κίτρινη κάρτα αντίκρισαν οι Αθανασόπουλος από την Καλαμάτα και οι Μανωλάς, Αργυρίου από την ΑΕΚ.

Μοναδικό «μελανό» σημείο στην αναμέτρηση συνέβη στο ημίχρονο, όταν στην κερκίδα που φιλοξενούσε οπαδούς και των δύο ομάδων, υπήρξε μία αψιμαχία μεταξύ των φίλων των δύο ομάδων με την κατάσταση να εκτονώνεται άμεσα χωρίς να υπάρχουν περισσότερα προβλήματα.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Κοψαχείλης, Τσόπελας, Ρουμπουλάκου, Μπλέτσας (62’ Κωστής), Κωνσταντόπουλος, Τσαγκαράκης, Αλεξανδρόπουλος (78’ Καρατζανίδης), Τσιμικλής, Αθανασόπουλος, Πετρουζέλλης, Τριανταφυλλάκης (69’ Δασκαλάκης).
ΑΕΚ: Αραμπατζής, Μανωλάς (69’ Γεωργέας), Κάλα, Γκερέιρο, Μπέλεκ, Σιαλμάς (76’ Χοσέ Κάρλος), Ρίκκα, Καράμπελας, Αργυρίου, Μπερνς (85’ Τσίτας), Μπουγαΐδης.



Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved