Το… γεφύρι του Βοτανικού (photos+videos)

Το… γεφύρι του Βοτανικού (photos+videos)

Έξι χρόνια έχουν περάσει από την ημέρα που ο Δήμος Αθηναίων και η Εθνική Τράπεζα αποφάσισαν και τυπικά να αγοράσουν το οικόπεδο στον Βοτανικό, όπου θα χτιστεί το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού και θα διαμορφωθεί η γύρω περιοχή, όμως γήπεδο υπάρχει μόνο σε μακέτες. Το Onsports ανοίγει ξανά το φάκελο Βοτανικός, με μια αναδρομή στα όσα έγιναν από τότε μέχρι σήμερα.

Βοτανικός

Συνοικία της Αθήνας που βρίσκεται εκατέρωθεν της Ιεράς οδού στα δυτικά του δήμου Αθηναίων. Στο παρελθόν ήταν βιομηχανική περιοχή και ακόμα και σήμερα λειτουργούν στην περιοχή κάποιες βιομηχανικές μονάδες, ενώ υπάρχουν και πολυάριθμες αποθήκες. Θεωρείται σήμερα μία από τις πιο υποβαθμισμένες οικιστικά περιοχές της Αθήνας με δεδομένο ότι υπήρξε σπουδαία βιομηχανική περιοχή γαλακτοκομικών προϊόντων, (εργοστάσιο ΕΒΓΑ), χαρτοποιίας, κ.ά..

Αυτή είναι η χωροταξική και ιστορική, εν συντομία, προσέγγιση της περιοχής που επιλέχθηκε να γίνει το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού. Ένα όνειρο εκατομμυρίων φιλάθλων που είχε ξεκινήσει περίπου 30 χρόνια πριν κι ακόμα δεν έχει υλοποιηθεί.

Οι περισσότεροι γνωρίζουν πως ο Παναθηναϊκός σε αυτό το διάστημα… έχτισε γήπεδο στο Γουδή, έκανε… ανακατασκευή της «Λεωφόρου», επέλεξε τελικά το Ελληνικό, είχε σκεφτεί κάποτε και τον Ελαιώνα, παρέμενε για πάντα στο ΟΑΚΑ, πάντα όμως στα λόγια. Πράξεις φανερώθηκαν από το 2005 και μετά, με την οριστική απόφαση για κατασκευή γηπέδου στο Βοτανικό, όχι όμως αρκετές για να έχει τελειώσει αυτό το ιστορικό έργο τόσο για την ομάδα όσο και για την πόλη την οποία πρεσβεύει.

Έξι χρόνια πριν…

Ήταν 5 Απριλίου του 2005 όταν οι εκπρόσωποι της ΠΑΕ, της ΚΑΕ και του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, επέλεγαν τη λύση του Βοτανικού για την κατασκευή του αθλητικού κέντρου της ομάδας, δίνοντας ως αντάλλαγμα προς τον Δήμο Αθηναίων τις εγκαταστάσεις στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας που ανήκουν στον σύλλογο σε μια σύσκεψη που είχε γίνει υπό την τότε Δήμαρχο, Ντόρα Μπακογιάννη.

Στη σύσκεψη μετείχαν οι Γιάννης Bαρδινογιάννης, Παύλος, Θανάσης Γιαννακόπουλος, Bλάσης Σταθοκωστόπουλος και ο διευθυντής της ΠAE Bαγγέλης Σαμαράς, που αργότερα έγινε εντεταλμένος σύμβουλος της διοίκησης για το θέμα του γηπέδου και αντιπρόεδρος της περιβόητης ΓΗΠΕΛ. «Συζητήσαμε το ζωτικότατο θέμα του νέου αθλητικού κέντρου του Παναθηναϊκού. Mόλις πρόσφατα είχαμε την επίσημη πρόταση του Δήμου Aθηναίων για την περιοχή του Bοτανικού και προτιθέμεθα να ζητήσουμε άμεση συνάντηση με την κυρία Mπακογιάννη, ώστε να ενημερωθούμε με κάθε λεπτομέρεια. Σε περίπτωση που η λύση του Bοτανικού δεν είναι εφικτό να υλοποιηθεί, τότε ο Παναθηναϊκός θα επανεξετάσει τις δύο λύσεις που του έχουν προταθεί από την Πολιτεία», ήταν η κοινή ανακοίνωση των εκπροσώπων του αθηναϊκού συλλόγου.

Τον Αύγουστο του 2005 ήρθε η υπογραφή συμφωνίας με το Δήμο Αθηναίων, ώστε να συμπεριληφθεί το νέο γήπεδο στο πρόγραμμα ανάπλασης του Βοτανικού και της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Το Νοέμβριο του 2005 έγινε η ίδρυση της εταιρίας ειδικού σκοπού (ΕΕΣ) που ανέλαβε να υλοποιήσει το έργο και να κατασκευάσει το γήπεδο. Το Φεβρουάριο του 2005 έγινε η εξασφάλιση χρηματοδότησης των έργων υποδομής και φαινόταν πως όλα προχωρούσαν κανονικά…

Αναλυτικά τι περιλάμβανε η «Διπλή Ανάπλαση»

ΓΗΠΕΔΟ ΛΕΩΦ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ - ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΡΓΟΥ

- Συνολική έκταση ανάπτυξης: 19 στρεμμάτων περίπου περιλαμβάνει:

- Κατεδάφιση υφισταμένων εγκαταστάσεων

- Κατασκευή υπογείου parking 900 θέσεων με τη μέθοδο ΒΟΤ

- Δημιουργία κοινοχρήστου πάρκου 17 στρεμμάτων.

- Κτίριο πολιτιστικών, εμπορικών χρήσεων, αναψυχής, μουσείο ΠΑΟ, συνολικής επιφανείας 2.000τ.μ.

ΒΟΤΑΝΙΚΟΣ - ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΡΓΟΥ

- Συνολική έκταση ανάπτυξης: 200 στρεμμάτων περίπου περιλαμβάνει:

- Γήπεδο ποδοσφαίρου προδιαγραφών FIFA - UEFA 4 αστέρων χωρητικότητας 35.000 - 40.000 θέσεων.

- Εγκαταστάσεις ερασιτεχνικών τμημάτων ΠΑΟ κάτω από τις κερκίδες.

- Υπαίθριο parking 1.500 θέσεων.

- Εμπορικό κέντρο 40.000 τ.μ. μισθουμενων επιφανειών (51.000 τ.μ. μικτά).

- Διαμόρφωση κοινόχρηστων χωρών πράσινου περίπου 120 στρεμμάτων.

- Κλειστό γήπεδο πολλαπλών χρήσεων 6-8.000 θέσεων (β’ φάση).

- Κλειστή πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων (β’ φάση).

- Επιπλέον 1.000 θέσεις parking (β’ φάση).

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΔΗΜΟΥ - ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗ ΠΑΟ

* Ο ερασιτέχνης θα επιστρέψει τα δικαιώματα χρήσης της έκτασης στη Λ. Αλεξάνδρας.

Εναντι αυτού, ο ερασιτέχνης λαμβάνει:

- Αντίστοιχα δικαιώματα χρήσης για 99 έτη στο 50% του γηπέδου Βοτανικού και σε 40 στρέμματα οικοπέδου

- Δημιουργία νέων εγκαταστάσεων κάτω από τις κερκίδες του νέου γηπέδου για την κάλυψη αναγκών τμημάτων του.

- Χώρο μουσείου /εντευκτηρίου στη Λ. Αλεξάνδρας

* Ο ερασιτέχνης παραχωρεί στην ΕΕΣ τα δικαιώματα επί του 15% των ακαθαρίστων εισπράξεων εισιτηρίων στη Λ. Αλεξάνδρας. Εναντι αυτής της παραχώρησης, ο ερασιτέχνης λαμβάνει:

- Από την αποχώρηση του από τη Λ. Αλεξάνδρας και μέχρι την έναρξη λειτουργίας του νέου γηπέδου € 300.000 ετησίως πλέον των διαφυγόντων εσόδων του γηπέδου της Λ. Αλεξάνδρας του προηγουμένου έτους.

- Μέχρι την αποπληρωμή του νέου γηπέδου € 600.000 ετησίως με αναπροσαρμογή 4,5% τον χρόνο.

- Μετά την αποπληρωμή του νέου γηπέδου το 7,5% επί των ακαθαρίστων εισπράξεων εισιτηρίων

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΔΗΜΟΥ - ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

- Αποκλειστική παραχώρηση χρήσης γηπέδου Βοτανικού στην ΠΑΕ για 49 έτη με δέσμευση της ΠΑΕ ότι θα χρησιμοποιεί το γήπεδο για όλους αγώνες της.

- Δωρεάν παραχώρηση 200 θέσεων στάθμευσης τις καθημερινές ημέρες.

- Δωρεάν παραχώρηση του 20% των θέσεων στάθμευσης τις ημέρες αγώνων.

- Η ΠΑΕ αναλαμβάνει την διοίκηση και διαχείριση του γηπέδου.

- Η ΠΑΕ αναλαμβάνει το κόστος λειτουργίας και συντήρησης του γηπέδου.

- Χρόνος έναρξης κατασκευές του νέου γηπέδου ορίζεται η 1.10.2006

- Χρόνος αποπεράτωσης του έργου προβλέπεται η 30.6.2008.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΔΗΜΟΥ - ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

* Η ΠΑΕ καταβάλει στην ΕΕΣ:

- Ελάχιστο ετήσιο εγγυημένο αντάλλαγμα € 3.300.000 (για 20 έτη και με τραπεζικές εγγυήσεις)

ή εφόσον είναι υψηλότερο

- Το 15% επί των εισπράξεων εισιτηρίων και διαφημίσεων αγωνιστικού χώρου και

- το 10% επί των εισπράξεων από την παραχώρηση σουιτών & την εκμετάλλευση χωρών εστίασης

- Η ΕΕΣ έχει το αποκλειστικό δικαίωμα εκμετάλλευσης από την ονομασία του γηπέδου και των διαφημιστικών χωρών στο εξωτερικό του γηπέδου.

- Η ΕΕΣ έχει δικαίωμα χρήσης του γηπέδου για (5) εκδηλώσεις ετησίως μετά των σχετικών εσόδων.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΔΗΜΟΥ - ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ

- Ο Δήμος και η ΕΤΕ ιδρύουν ΕΕΣ (ΑΕ) με αρχικό μετοχικό κεφαλαίο € 800.000 σε μετρητά και ποσοστά συμμετοχής 50%-50%.

- Το Δ.Σ. της ΕΕΣ είναι 7μελες (6 μέλη ορίζονται από το δήμο - 1 μέλος από την ετε)

- Ο Δήμος αγοράζει τα ακίνητα του ομίλου ΕΤΕ με πιστουμενο τίμημα 5 ετών € 20.300.000 πλέον τόκων.

- Ο Δήμος εισφέρει στην ΕΕΣ όλα τα δικαιώματα χρήσης γης των ακινήτων στο Βοτανικό και τη Λ. Αλεξάνδρας για 99 έτη.

- Η ΕΤΕ συμμετέχει στο μετοχικό κεφαλαίο της ΕΕΣ με € 3.000.000 σε μετρητά.

- Η ΕΤΕ έχει δικαίωμα πώλησης των μετοχών της στο δήμο μετά την παρέλευση 5 ετών έναντι ανταλλάγματος € 3.400.000 πλέον τόκων.

- Ο δήμος έχει δικαίωμα αγοράς των μετοχών της ΕΤΕ μετά την παρέλευση 5 ετών έναντι ανταλλάγματος € 3.400.000 πλέον τόκων.

- Μετά την παρέλευση των 5 ετών ο δήμος έχει δικαίωμα πρώτης άρνησης για την αγορά μετοχών που ενδεχομένως επιθυμεί να πώληση η ΕΤΕ σε τρίτους.

Οι πρώτοι νόμοι και τα πρώτα προβλήματα

Για να γίνει ένα τόσο μεγάλο έργο ωστόσο έπρεπε όλα να γίνουν σύννομα… Χρειάστηκε να αλλάξουν νόμοι και να γίνουν ρυθμίσεις, δρομολογήθηκαν αρκετά πράγματα τόσο από τον Παναθηναϊκό όσο και από την πολιτεία με αποτέλεσμα τον Ιούλιο του 2006 να γίνει η ψήφιση ου νόμου που επιτρέπει την ανέγερση του γηπέδου στο Βοτανικό, ενώ τον Οκτώβριο του 2006 έγινε η υπογραφή συμφωνητικού μεταξύ του Δήμου Αθηναίων και της ΠΑΕ, που σηματοδοτούσε τότε την έναρξη του έργου.

Τα πράγματα όμως, μόνο εύκολα δεν ήταν. Στις 11 Φεβρουαρίου 2007, 131 πολίτες – κάτοικοι του Βοτανικού – παρέδωσαν στο ΣτΕ ψήφισμα με το οποίο ζητούσαν να σταματήσουν οι εργασίες και να τηρηθούν όσα είχαν αποφασιστεί «στο Προεδρικό Διάταγμα του 1995 ως προς την διασφάλιση των χώρων πρασίνου και την απομάκρυνση των ρυπογόνων και οχλούσων χρήσεων». Έτσι, η περίφημη ιστορία αυτών που ενδιαφέρθηκαν για το περιβάλλον και τους… κορμοράνους στο Βοτανικό, έβαζε το πρώτο stop στο γήπεδο.

Παρόλα αυτά, προχωρούσε…

Παρόλα τα προβλήματα που υπήρχαν πάντως, η υλοποίηση του έργου προχωρούσε. Όσο κι αν ο Παναθηναϊκός είχε και εσωτερικά προβλήματα, κυρίως όμως αγωνιστικά, που τον οδήγησαν στην πολυμετοχικότητα με τις γνωστές ως σήμερα εξελίξεις. Τον Νοέμβριο του 2007 μάλιστα είχαν παρουσιαστεί και οι μακέτες του γηπέδου, παρουσία του Γιάννη Βαρδινογιάννη, του τότε Δημάρχου Θεόδωρου Μπεχράκη και του τότε προέδρου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός…

Έμεναν όμως αρκετά ακόμα βήματα, όπως η υλοποίηση συγκεκριμένων έργων υποδομής (χρηματοδότηση και κατασκευή τους), έργα κυκλοφοριακά, οδοποιίας, υποδομών, αποχέτευσης και ύδρευσης, αλλά και οι μελέτες που έπρεπε να εκπονήσει η ΠΑΕ και να θέσει στη διάθεση του Δήμου Αθηναίων για να προχωρήσει αυτός με τη σειρά του στην έκδοση αδειών.

Χαμένοι στην γραφειοκρατία και… την μετάφραση

Μπορεί τον Φεβρουάριο του 2008 να ανακοινώθηκε η υπογραφή του συμφωνητικού μεταξύ της ΑΚΤΩΡ και του Παναθηναϊκού για την κατασκευή του νέου ποδοσφαιρικού γηπέδου, με το συνολικό κόστος να είχε προσδιοριστεί στο ποσό των 88,35 εκατ. ευρώ (πλέον ΦΠΑ) και η διάρκεια κατασκευής του έργου είναι 19 μήνες (από την Έκδοση της Οικοδομικής άδειας Ανέγερσης του Νέου Γηπέδου), ωστόσο τίποτε δεν έγινε όπως όλοι περίμεναν.

Αυτό που σε πρώτη φάση είχε δώσει μια νότα αισιοδοξίας στο θέμα του Βοτανικού, ήταν ότι έγιναν αρκετές απαλλοτριώσεις παλιών κτιρίων και πως είχαν γίνει εκσκαφές μετά την εξασφάλιση της απαραίτητης άδειας. Το εμπορικό κέντρο, που θα είναι συμφερόντων Βωβού αν και εφόσον χτιστεί, ήταν το μόνο που είχε αρχίσει να χτίζεται πριν μπλοκαριστεί κι αυτό από τις προσφυγές στο ΣτΕ.

Μελέτες επί μελετών…

Τον Δεκέμβριο του 2008, με κοινή υπουργική απόφαση εγκρίθηκε το master plan για την «Διπλή Ανάπλαση» των περιοχών Βοτανικού – Λ. Αλεξάνδρας. Σε ανακοίνωση που είχε εκδώσει τότε ο Παναθηναϊκός, ανέφερε πως «συστηματικά και μεθοδικά συνεχίζει να εργάζεται στην κατεύθυνση της έναρξης των εργασιών για την κατασκευή του νέου Γηπέδου του Παναθηναϊκού εντός των χρονοδιαγραμμάτων που έχουν τεθεί», αλλά δε φαινόταν τα πράγματα να είναι τόσο απλά. Και δεν ήταν.

Το ΣτΕ ακόμα δεν είχαν αποφασίσει για το τι θα γίνει τελικά, η εταιρία του Μπάμπη Βωβού ως τον Ιανουάριο του 2009 είχε καταθέσει αίτηση αναστολής εκτελέσεως της απόφασης για παύση των εργασιών κατασκευής του εμπορικού του κέντρου και ο Παναθηναϊκός ήταν… κάπου στη μέση. Τον Μάρτιο του ίδιου έτους βέβαια, ο Δήμος είχε στείλει δύο μελέτες για τον Βοτανικό που έφερναν πιο κοντά την απόκτηση της άδειας, κάτι που έγινε όμως τελικά αποδείχθηκε ότι δεν ήταν αρκετό για να μπουν μπουλντόζες και… χτίστες στο οικόπεδο του νέου γηπέδου, όμως αναμενόταν απόφαση από την ολομέλεια του ΣτΕ.

Οι πρώτες άδειες

Στις 27 Μαρτίου 2009 οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού πήραν στα χέρια τους την άδεια εκσκαφών, ενώ λίγες μέρες αργότερα μπήκε ρεύμα στο εργοτάξιο που ήδη είχε διαμορφωθεί. Έτσι, στις 8 Μαΐου 2009 ξεκίνησαν τα πρώτα, και μοναδικά από τότε, έργα για το νέο γήπεδο του «τριφυλλιού». Παρά τη διάχυτη εντύπωση πως η κατασκευή του γηπέδου είχε «κλειδώσει οι εκκρεμότητες που έπρεπε να επιλυθούν, μέσα σε ένα κλίμα σύγχυσης για τα πραγματικά νομικά, πολεοδομικά και κατασκευαστικά προβλήματα, ήταν πολλές. Παράλληλα, είχαν ανακύψει αλυσιδωτές εμπλοκές που απαιτούσαν την άμεση κινητοποίηση της κυβέρνησης και κυρίως ενέργειες της υπουργού Περιβάλλοντος Τίνας Μπιρμπίλη.

Έπρεπε πρώτα να προσαρμοστεί το πολεοδομικό σχέδιο του Ελαιώνα, να επαναπροσδιοριστούν μετά οι θέσεις στάθμευσης, και, τέλος, να προσαρμοστούν και να επανεγκριθούν οι μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Το ΣτΕ ωστόσο είχε μπλοκάρει το εμπορικό κέντρο κι αυτό ήταν το μεγάλο πρόβλημα. Η πλευρά του κ. Βωβού έκανε τις απαραίτητες κινήσεις για να διασφαλίσει τα δικά της συμφέροντα με αποτέλεσμα να μπλοκάρει το γήπεδο και να ξεμπλοκάρει μόνο… με προεδρικό διάταγμα!

Η καταγγελία του Παναθηναϊκού

Με το θέμα να έχει βαλτώσει οριστικά, την νομοθετική ρύθμιση που θα επέτρεπε την απεμπλοκή του γηπέδου από το εμπορικό να καθυστερεί ακόμα περισσότερο και το όνειρο του Βοτανικού να γίνεται εφιάλτης πια για το «τριφύλλι», στις 11 Οκτωβρίου 2010 αποφασίστηκε η καταγγελία της σύμβασης με τον Δήμο Αθηναίων, έτσι ώστε να δικαιωθούν και να αποζημιωθούν οι «πράσινοι» για τα χρήματα και τους κόπους που ως τότε είχαν καταβάλει.

Έκτοτε, στον Παναθηναϊκό έγιναν αρκετά αλλά στο θέμα του γηπέδου απολύτως τίποτα. Μπορεί να έγιναν νομοθετικές ρυθμίσεις ευνοϊκές για την περίπτωση του Βοτανικού, δεν ήρθε όμως το προεδρικό διάταγμα που θα έβαζε σε κοινό παρανομαστή όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές και θα επέτρεπε στους «πράσινους» να προχωρήσουν την κατασκευή  του γηπέδου. Τώρα πλέον, με την κατάσταση στη χώρα αλλά και στα ταμεία της «πράσινης» ΠΑΕ, λείπουν και οι πόροι για την υλοποίηση του έργου και όχι μόνο έγγραφα και υπογραφ΄ς πάνω σε αυτά…

Έγινε θέμα κόντρας, ίσως φέρει επενδυτή!

Παρότι πάντως το γήπεδο δεν κατασκευάστηκε ποτέ, έγινε αντικείμενο διαμάχης ανάμεσα στους μετόχους του Παναθηναϊκού. Η κόντρα που ξέσπασε με την, ουσιαστική, διάλυση της πολυμετοχικότητας ανάμεσα στον Γιάννη Βαρδινογιάννη και τον Ανδρέα Βγενόπουλο είχε ως αντικείμενο την ΓΗΠΕΛ. Την εταιρεία ειδικού σκοπού που είχε συσταθεί για την υλοποίηση του έργου στο Βοτανικό.

Μετά την ανακοίνωση του νυν μεγαλομετόχου πως θέλει να αποχωρήσει από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός ήρθαν οι ενστάσεις του δεύτερου τη τάξει μετόχου για τις υποχρεώσεις και τις επιβαρύνσεις που μπορεί να έχει, από την ιστορία του Βοτανικού και της ΓΗΠΕΛ, όποιος πάρει το 54,7% των μετοχών του Γιάννη Βαρδινογιάννη. Οι απαντήσεις ήρθαν από τον Βαγγέλη Σαμαρά με αναλυτική ενημέρωση, για όλα όσα ήξερε ο Ανδρέας Βγενόπουλος για την υπόθεση με αιχμές, χλιαρές ωστόσο, για προσανατολισμό του προς άλλες λύσεις και υπονόμευση του έργου στο Βοτανικό.

Το θέμα είναι πως σήμερα το έργο του νέου γηπέδου στο Βοτανικό έχει μείνει στάσιμο. Λύση στον ορίζοντα δε φαίνεται να υπάρχει και το μόνο θετικό από τη συγκεκριμένη υπόθεση είναι πως το πρότζεκτ της «Διπλής Ανάπλασης» ίσως σταθεί ικανό για να βρεθεί επενδυτής για την ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Η άδεια οικοδομής του είναι σε ισχύ για δυο ακόμα χρόνια, ανταποδοτικότητα – σύμφωνα με μελέτες που παρουσίασε πρόσφατα ο πρώην αντιπρόεδρος της ΓΗΠΕΛ – θα υπάρχει, οπότε είναι ικανό να φέρει ενδιαφερόμενους.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον Βαγγέλη Σαμαρά το έργο έχει βιωσιμότητα και ανταποδοτικότητα, με αποτέλεσμα ακόμα και σε αυτή την εποχή της οικονομικής ύφεσης να αποτελεί θελκτική προοπτική επένδυσης για τον κάθε ενδιαφερόμενο.

Το… γεφύρι του Βοτανικού (photos+videos)



NBA: Συγκλονιστικός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, αλλά απελπιστικά μόνος - Σοκ για τους Σέλτικς
NBA: Συγκλονιστικός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, αλλά απελπιστικά μόνος - Σοκ για τους Σέλτικς
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Επανέρχεται η Γαλατασαράι για τον Ερικσεν
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Επανέρχεται η Γαλατασαράι για τον Ερικσεν
Πολωνία: Ενισχύει με στρατό τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Πολωνία: Ενισχύει με στρατό τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved