Αποχαιρέτησε το ΟΑΚΑ με νίκη ο Παναθηναϊκός (video+photos)

Αποχαιρέτησε το ΟΑΚΑ με νίκη ο Παναθηναϊκός (video+photos)

Στον τελευταίο αγώνα του εν έτει 2011 στο ΟΑΚΑ, ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 71-66 της Μπάμπεργκ, για τη 10η και τελευταία αγωνιστική της Ευρωλίγκας.

Οι «πράσινοι» τερμάτισαν έτσι στη δεύτερη θέση του Β’ Ομίλου της Ευρωλίγκας, αντίθετα με τους Γερμανούς που αποκλείστηκαν από το Top 16. Οι παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς δεν έπιασαν την προσδοκώμενη απόδοση, ακόμα κι έτσι όμως κατάφεραν να πάρουν τη ρεβάνς για την ήττα τους στον πρώτο γύρο και να κλείσουν νικηφόρα τις φετινές εντός έδρας υποχρεώσεις τους. Πρώτος σκόρερ αναδείχθηκε ο Δημήτρης Διαμαντίδης με 14 πόντους.

Ο Παναθηναϊκός δεν ξεκίνησε καλά τη χωρίς βαθμολογικό κίνητρο αναμέτρηση, αφού στα πρώτα λεπτά οι παίκτες του ήταν άστοχοι. Η Μπάμπεργκ το εκμεταλλεύτηκε και προηγήθηκε με 5-0, με τον Πλέις να είναι ο βασικός εκφραστής των επιθετικών ενεργειών της. Οι πρωταθλητές Ευρώπης βρήκαν λύσεις διά χειρός Διαμαντίδη, Σάτο και Καλάθη, αλλά οι φιλοξενούμενοι διατήρησαν τον έλεγχο του αγώνα και βρέθηκαν να προηγούνται με 22-12 στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου.

Η άμυνα ζώνης των Γερμανών προκάλεσε αρκετές δυσκολίες στον Παναθηναϊκό, αλλά ο Δημήτρης Διαμαντίδης αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια του και με αυτόν στη θέση του οδηγού οι γηπεδούχοι μείωσαν σε 27-20 στο 14ο λεπτό. Και πάλι όμως η γερμανική ομάδα κατάφερε να ανεβάσει τη διαφορά στο σκορ (22-34), τέσσερα λεπτά πριν από το φινάλε του ημιχρόνου, στηριζόμενη στο Ρόμπερτς, αλλά και στην ευστοχία των παικτών της από τη γραμμή των 6,75μ. Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς γύρισε την άμυνα σε ζώνη και οι πρωταθλητές Ευρώπης μείωσαν σε 34-28, αλλά ο Πλέις ήταν ασταμάτητος και φτάνοντας τους εννέα πόντους βοήθησε την Μπάμπεργκ να προηγηθεί με 38-30 στο φινάλε του ημιχρόνου.

Η Μπάμπεργκ συνέχισε να αμύνεται σε ζώνη στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου, αλλά ένα γρήγορο 6-0 του Παναθηναϊκού μετέτρεψε το σκορ σε 38-37. Οι Σάτο, Γιασικεβίτσιους, Μπατίστ και Βουγιούκας αποτέλεσαν την τετράδα που έδωσε την απαιτούμενη ώθηση στους γηπεδούχους να πάρουν για το προβάδισμα και να το διατηρήσουν, 43-42 στο 26ο λεπτό. Ο Ίαν Βουγιούκας είχε αναλάβει πλήρη δράση στην αντίπαλη ρακέτα, ενώ σημαντική ήταν και η προσφορά του Νικ Καλάθη προκειμένου οι πρωταθλητές Ευρώπης να προηγηθούν 56-53 στο 30ό λεπτό.

Ανεβάζοντας την πίεση στην άμυνά του και με τους Διαμαντίδη και Βουγιούκα να πραγματοποιούν εξαιρετική εμφάνιση, ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε 60-55 στο 32’, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να «χτίσει» διαφορά ασφαλείας στο σκορ. Η Μπάμπεργκ, που «καιγόταν» για τη νίκη, όχι απλώς έμεινε στο παιχνίδι, αλλά ισοφάρισε  6.25’’ πριν από το φινάλε του αγώνα (60-60), με τους Τάκερ και Σόπουτ. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 63-62 λίγο αργότερα, ενώ 1.33’’ για τη λήξη το σκορ ήταν 66-66! Σε εκείνο το σημείο, όμως, μίλησε ο Καϊμακόγλου, ο οποίος με τρίποντο έγραψε το 69-66. Ο Ρόμπερτς αστόχησε και στα δύο σουτ τριών πόντων που επιχείρησε στην τελευταία επίθεση της Μπάμπεργκ και ο Παναθηναϊκός έφτασε στη νίκη.

Διαιτητές: Πιζάρο, Μούχβιτς, Περέα.
Δεκάλεπτα: 12-22, 30-38, 56-53, 71-66.
Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Μάριτς, Μπατίστ 8, Σάτο 9 (1), Π. Καλάθης, Διαμαντίδης 14 (2), Βουγιούκας 12, Ν. Καλάθης 7 (1), Κυρίτσης, Σμιθ 4, Καϊμακόγλου 11 (1), Γιασικεβίτσιους 6.
Μπάμπεργκ (Φλέμινγκ): Σόπουτ 11 (2), Τάντα 5 (1), Τζένκινς 6 (1), Πλέις 9, Ρόμπερτς 11 (2), Τζέικομπσεν 2, Τάκερ 10, Γκαβέλ 3 (1), Σλότερ 9.

Για να θυμηθείτε την εξέλιξη της αναμέτρησης πατήστε ΕΔΩ.

Αποχαιρέτησε το ΟΑΚΑ με νίκη ο Παναθηναϊκός (video+photos)



ΑΕΚ – Ολυμπιακός: «Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα άλλο πλην της νίκης» - Όσα είπε ο Μεντιλίμπαρ
ΑΕΚ – Ολυμπιακός: «Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα άλλο πλην της νίκης» - Όσα είπε ο Μεντιλίμπαρ
ΑΕΚ: Τιμωρία μιας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών
ΑΕΚ: Τιμωρία μιας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών
Βίρτους Μπολόνια - Παναθηναϊκός AKTOR: Οι Ιταλοί ακύρωσαν εισιτήρια Ελλήνων λίγο πριν το τζάμπολ!
Βίρτους Μπολόνια - Παναθηναϊκός AKTOR: Οι Ιταλοί ακύρωσαν εισιτήρια Ελλήνων λίγο πριν το τζάμπολ!
Βύρωνας: Talk of the town η Μαρίνα Σάττι σε κατάστημα ΟΠΑΠ
Βύρωνας: Talk of the town η Μαρίνα Σάττι σε κατάστημα ΟΠΑΠ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved