Κι όμως ο Ουίλκινς βγήκε στα διόδια!

Κι όμως ο Ουίλκινς βγήκε στα διόδια!

Ιδέες! Όραμα! Αυτά είναι τα δύο σημαντικότερα πράγματα που λείπουν από το πρωτάθλημα μπάσκετ (και φυσικά όχι μόνο από αυτό), από τον ΕΣΑΚΕ, από τις ΚΑΕ, από τις ομάδες.

Τα υπόλοιπα, δηλαδή τα τηλεοπτικά, οι χορηγοί, οι θεατές θα έρθουν. Όχι μόνα τους. Με «κυνήγι». Όμως είναι διαφορετικό πράγμα να κυνηγάς κάτι έχοντας φρέσκες κι ελκυστικές ιδέες και άλλο να τρέχεις από πίσω του με παρακάλια. Όπως όταν θέλεις να ρίξεις μια γκόμενα. Αν δεν έχεις κάτι να της παρουσιάσεις, κάτι να την δελεάσεις, δεν έχεις τύχη να την... διπλαρώσεις.

Το σημερινό post έρχεται ως συνέχεια του προηγούμενου, για το οποίο είχαν σταθεί αφορμή οι δηλώσεις του Γιάννη Γκαγκαλούδη περί Α1 που είναι «μπορντέλο». Η ιδέα ήρθε από μια είδηση από την μακρινή Ατλάντα που κτύπησε στο... μάτι (και το μυαλό) ακόμη πιο δυνατά, γιατί εκείνη την ώρα ο Άρης αγωνιζόταν με τη Ρουντούπις για το Eurocup.

Η εικόνα από το Αλεξάνδρειο δημιούργησε μεγαλύτερο... κοντράστ στην είδηση. Στον Άρη βλέπετε για έναν ανεξήγητο λόγο δεν μεταφέρουν τους πάγκους στην απέναντι πλευρά (λέγεται πως κάτι έχει να κάνει η πλευρά των αποδυτηρίων για τους φιλοξενούμενους...), με αποτέλεσμα στα ευρωπαϊκά ματς, προκειμένου (όπως επιβάλει η ULEB) να είναι στο τηλεοπτικό πλάνο τα πρόσωπα των προπονητών και των παικτών και όχι οι πλάτες τους, οι κάμερες τοποθετούνται στην απέναντι εξέδρα από εκείνη που χρησιμοποιούν τα τηλεοπτικά κανάλια στα ελληνικά ματς.

Ως εκ τούτου στο Eurocup οι διαφημίσεις των χορηγών στο Αλεξάνδρειο (άνθρωπος του χώρου με διαβεβαίωσε πως το ίδιο συμβαίνει και στην Πυλαία) εμφανίζονται στην τηλεόραση σας σαν να τις βλέπετε μέσα από καθρέπτη. Δηλαδή ανάποδα! Με τέτοια αντιμετώπιση, ποιος χορηγός θα δελεαστεί για να πάρει τη συγκεκριμένη θέση στο παρκέ του γηπέδου; Ποιος θα θελήσει να πλειοδοτήσει για να διαφημιστεί εκείνος αντί του προηγούμενου χορηγού; Ακόμη κι αν η Cyta έχει πληρώσει μόνο για την Α1, θα μπορούσε ο Άρης να την «εκμεταλλευτεί» ή να την «δεσμεύσει» για το μέλλον φροντίζοντας για την μέγιστη προβολή της και όχι να αφήνει το λογότυπο της να περνά από τους τηλεοπτικούς δέκτες ανάποδα. Ας μη το τραβήξω περισσότερο, γιατί θα βρεθούν ορισμένοι και αντί να κοιτούν το δάσος, θα ασχολούνται με το δέντρο...

Στην Ατλάντα, λοιπόν, που ενδιαφέρονται για τα... δάση, ακούστε τι έκαναν. Στην Ατλάντα για το promotion της ομάδας, έχοντας συνειδητοποιήσει πως επικοινωνιακά το lock-out λειτούργησε σε βάρος του ΝΒΑ και των ομάδων, βγήκαν στους δρόμους. Δεν περίμεναν τον κόσμο να έρθει σε αυτούς, πήγαν εκείνοι στον κόσμο. Έστειλαν μάλιστα το πιο δυνατό χαρτί τους ώστε η κίνηση τους να κάνει στο κοινό το μεγαλύτερο «γκελ»!

Πήγαν στα διόδια του περιφερειακού δρόμου της πόλης (20 χλμ. μακριά από το κέντρο της Ατλάντα) και για δύο ώρες η διέλευση των οχημάτων γινόταν δωρεάν για όλους! Όχι, δεν σήκωσαν τις μπάρες και δεν ύψωσαν πανό «Δεν Πληρώνω». Χρεώθηκε η ομάδα ολόκληρο το κόστος για όλα τα αυτοκίνητα που πέρασαν από τα διόδια στο δίωρο 7.00-9.00 το πρωί!

Επικεφαλής της εκστρατείας ο θρύλος των Χoκς και του ΝΒΑ, πρωταθλητής Ευρώπης με τον Παναθηναϊκό το 1996, Ντομινίκ Ουίλκινς, ο οποίος εδώ και 7 χρόνια είναι αντιπρόεδρος της ομάδας. Μαζί του η μασκότ των Hawks και οι τσιρλίντερς τους.

Εκτός από το αντίτιμο των διοδίων, ο τεράστιος «Nique», ο Harry το Γεράκι και οι κοπέλες μοίραζαν εκπτωτικά κουπόνια των 50 δολαρίων για εισιτήρια αγώνων ή διαρκείας στην «Phillips Arena» και μαζί το πρόγραμμα των αγώνων της ομάδας σε μαγνητάκι (από αυτά που συνήθως μπαίνουν στο ψυγείο).

Η κίνηση διαφημίστηκε δεόντως τις προηγούμενες μέρες και το twitter (όπως μπορείτε να δείτε στο photo gallery πιο κάτω) πήρε φωτιά από τους κατοίκους της πόλης. Η τηλεόραση και όλα τα ΜΜΕ έπαιξαν ρεπορτάζ για το θέμα αλλά και την έκπληξη των οδηγών όταν αναγνώριζαν ότι ο ευγενικός κύριος με το κίτρινο γιλέκο που τους επέτρεπε να περάσουν δωρεάν ή σε μερικές περιπτώσεις τους επέστρεφε ο ίδιος τα κέρματα αν είχαν προλάβει να τα ρίξουν στο μηχάνημα των διοδίων, ήταν ο Ντομινίκ Ουίλκινς!

Για σκεφτείτε να αντικρίζατε κάτι παρόμοιο οι Παναθηναϊκοί στα διόδια της Αττικής Οδού στο «δαχτυλίδι» του ΟΤΕ; Οι Ολυμπιακοί στο φανάρι του Φλοίσβου στην παραλιακή, ή στη στάση του τρένου στο Καραϊσκάκη; Οι Αρειανοί και οι Παοκτζήδες στην Τσιμισκή και την Καμάρα; Να βλέπατε με κίτρινα γιλέκα τον Ομπράντοβιτς με τους Διαμαντίδης, Μπατίστ, Γιασικεβίτσιους και τη μασκότ του Παναθηναϊκού, ή τον Σπανούλη με τους Πρίντεζη, Χάινς και τη μασκότ του Ολυμπιακού, τον Αλεξανδρή με τους Ταπούτο, Τζέιμς, ή τους Μαρκόπουλο, Γκόρι, Ντικούδη και να μοιράζουν κουπόνια για τα διαρκείας των ομάδων τους ή για εισιτήρια αγώνων;

Ακόμη κι αν ούτε ένας δεν δελεαζόταν, η κάθε ΚΑΕ (και οι χορηγοί της) θα ήταν ωφελημένοι από την προβολή και τη δημοσιότητα που θα έχει πάρει η κίνηση. Δείτε το βίντεο από τα διόδια της Ατλάντα (πατήστε ΕΔΩ), τις φωτογραφίες και τα tweets των κατοίκων της Ατλάντα στο twitter για να καταλάβετε...



Βρέθηκαν και συνελήφθησαν οι κακοποιοί που απειλούσαν τον Ντι Μαρία
Βρέθηκαν και συνελήφθησαν οι κακοποιοί που απειλούσαν τον Ντι Μαρία
Μπαρτσελόνα: Θέλει να μείνει και τη νέα σεζόν ο Λεβαντόφσκι
Μπαρτσελόνα: Θέλει να μείνει και τη νέα σεζόν ο Λεβαντόφσκι
Κριστιάνο Ρονάλντο: Μια εντυπωσιακή Ferrari είναι το νέο super car στη μεγάλη συλλογή του (photo)
Κριστιάνο Ρονάλντο: Μια εντυπωσιακή Ferrari είναι το νέο super car στη μεγάλη συλλογή του (photo)
Final Four με Παναθηναϊκό AKTOR και Ολυμπιακό προβλέπει ο Τζόκοβιτς
Final Four με Παναθηναϊκό AKTOR και Ολυμπιακό προβλέπει ο Τζόκοβιτς
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved