Με Πάντελιτς οδηγό και στο Κύπελλο (photos)

Με Πάντελιτς οδηγό και στο Κύπελλο (photos)

Με μεγάλο πρωταγωνιστή, τον Μάρκο Πάντελιτς, ο οποίος σκόραρε δις, ο Ολυμπιακός πέρασε στην επόμενη φάση, νικώντας με 3-1 του Πιερικού.

{textlink02}

Ο Σέρβος άσος άνοιξε το σκορ στο 30’ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, μια φάση για την οποία διαμαρτύρονται οι γηπεδούχοι, θεωρώντας πως η ανατροπή του Μόνχε από τον Ιντζόγλου ήταν εκτός περιοχής. Οι «ασπρόμαυροι» του Σούλη Παπαδόπουλου ισοφάρισαν προσωρινά στο 36’ με τον Ελευθεριάδη, όμως και πάλι ο Μάρκο Πάντελιτς στο 45+1’ έδωσε το προβάδισμα στους «ερυθρόλευκους» με ωραίο πλασέ. Το τρίτο τέρμα των Πειραιωτών πέτυχε ο Αμπντούν στο 70’ έπειτα από ωραία κάθετη του Γέστε.

Οι «ερυθρόλευκοι» δεν παρουσιάστηκαν το ίδιο καλοί σε σχέση με προηγούμενα παιχνίδια, ωστόσο έχουν… δικαιολογίες με τις πολλές αλλαγές στην αρχική ενδεκάδα από τον Ερνέστο Βαλβέρδε, αλλά και την κακή αγωνιστική κατάσταση του αγωνιστικού χώρου. Από την άλλη, οι γηπεδούχοι παρουσιάστηκαν δυνατοί και προσπάθησαν, με όποιες δυνάμεις είχαν, για το «θαύμα» ωστόσο δεν τα κατάφεραν, κρατώντας στα θετικά την καλή εμφάνιση, κόντρα στους πρωτοπόρους της Super League.

Ας τα δούμε από την αρχή…
Στον Πιερικό… άνηκαν τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, καθώς το «συγκρότημα» του Σούλη Παπαδόπουλου έφτασε σε τρεις περιπτώσεις με αξιώσεις στην περιοχή του Δασκαλάκη. Αρχικά στο 9’ ο Κοντέων πρόλαβε την έξοδο του Κρητικού πορτιέρο, αλλά το ψηλοκρεμαστό πλασέ που έκανε πέρασε άουτ. Την ίδια κατάληξη είχε και το σουτ του Ιντζόγλου στο 12’ που πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Δασκαλάκη, ενώ στο 15’ η προσπάθεια του Μπλαζέφσκι δεν ανησύχησε τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων.

Η… αντίδραση του Ολυμπιακού ήρθε τέσσερα λεπτά αργότερα, με τον Παπαδόπουλο να «πιάνει» την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Στη συνέχεια, ο ρυθμός του αγώνα… έπεσε και η… ηρεμία διαταράχθηκε στο 28’ όταν ο Μόνχε προσπάθησε να «κόψει» προς τον άξονα, ο Ιντζόγλου τον ανέτρεψε πάνω στην γραμμή της περιοχής, με τον διαιτητή να καταλογίζει το πέναλτι και τους γηπεδούχους να διαμαρτύρονται. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μάρκο Πάντελιτς, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να νικήσει τον Καρακούτση και «έγραψε» το 1-0.

Η απάντηση του Πιερικού ήταν άμεση, μια και στο 36’ ο Ελευθεριάδης έφερε το ματς στα ίσια, όταν ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Μπλαζέφσκι, ο Ιντζόγλου βρήκε την μπάλα, αυτή πήρε πορεία προς το δεύτερο δοκάρι και ο αφύλαχτος Ελευθριάδης έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Δασκαλάκη, φέρνοντας το ματς στα ίσια (1-1).

Στη συνέχεια, οι «ερυθρόλευκοι» προσπάθησαν να φτάσουν σε ένα δεύτερο γκολ πριν την συμπλήρωση του πρώτου μέρους, έχοντας την υπεροχή του αγώνα και τα κατάφεραν στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων με τον… συνήθη ύποπτο, τον Μάρκο Πάντελιτς, ο οποίος πήρε την μπάλα μέσα στην περιοχή και με εξωτερικό φάλτσο με το δεξί, νίκησε τον Καρακούτση και διπλασίασε τα προσωπικά του τέρματα και αυτά της ομάδας του.

Στο δεύτερο μέρος, οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν πιο δυνατά και στο 47’ ο Γέστε είδε τον Καρακούτση να διώχνει με γροθιές το φάουλ που εκτέλεσε, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό, το σουτ του Μόνχε από τα αριστερά κατέληξε άουτ.

Στο 55’ οι γηπεδούχοι έφτασαν μία… ανάσα από την ισοφάριση, όταν ύστερα από εκτέλεση φάουλ, ο Δασκαλάκης δεν εκτίμησε σωστά την φάση, η μπάλα βρήκε στο σώμα του Ιντζόγλου, πήρε πορεία προς την εστία, αλλά ο Γέστε στη γραμμή απομάκρυνε.

Ο Ολυμπιακός ευτύχησε να βάλει… πρόωρο τέλος στην αναμέτρηση στο 70’ με τον Αμπντούν. Ο Γέστε έκανε εξαιρετική κάθετη μπαλιά στον Αλγερινό, ο οποίος κινήθηκε στην «πλάτη» της άμυνας του Πιερικού, έκανε το πλασέ και διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

Όπως είναι εύκολα αντιληπτό, στα εναπομείναντα λεπτά, το παιχνίδι πήρε διαδικαστικό χαρακτήρα και οι δύο ομάδες έδειξαν να έχουν συμβιβαστεί με την… κατάσταση, που έφερε τον Ολυμπιακό στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Θυμηθείτε την εξέλιξη της αναμέτρησης, όπως σας την προσέφερε το onsports, πατώντας ΕΔΩ.



Παναθηναϊκός Α.Ο., Δούκας: «Επιτέλους ξεκινάμε», το μήνυμα για το νέο γήπεδο - «Στόχος το 2026»
Παναθηναϊκός Α.Ο., Δούκας: «Επιτέλους ξεκινάμε», το μήνυμα για το νέο γήπεδο - «Στόχος το 2026»
Το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ με αμέτρητες αγορές σε super αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ με αμέτρητες αγορές σε super αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Γιώργος Λυγγερίδης: Αγώνας μπάσκετ στη μνήμη του αστυνομικού - «Χρέος μας να τιμούμε τους ήρωές μας»
Γιώργος Λυγγερίδης: Αγώνας μπάσκετ στη μνήμη του αστυνομικού - «Χρέος μας να τιμούμε τους ήρωές μας»
Η Μαρίνα Σάττι τραγουδά για πρώτη φορά live το «Ζάρι»
Η Μαρίνα Σάττι τραγουδά για πρώτη φορά live το «Ζάρι»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved