Πρόκριση… αγγαρεία για Παναθηναϊκό (photos)

Πρόκριση… αγγαρεία για Παναθηναϊκό (photos)

Ο Παναθηναϊκός με γκολ του Βύντρα νίκησε 1-0 τον Αγροτικό Αστέρα στον Εύοσμο και προκρίθηκε στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας. Νωχελικές οι «ρεζέρβες» των «πρασίνων» στον κάκιστο αγωνιστικό χώρο, δεν έδειξαν να αρπάζουν την ευκαιρία από τα μαλλιά. Θετικοί οι νεαροί Μαυρίας και Λαγός.

Λιγότερο από όσο χρειαζόταν έπαιξε ο Παναθηναϊκός στον Εύοσμο, ωστόσο το γκολ του Λουκά Βύντρα, που ήταν αρχηγός των «πράσινων» στην επιστροφή του στην ενδεκάδα, ήταν αρκετό για να δώσει στο «τριφύλλι» την πρόκριση απέναντι στον Αγροτικό Αστέρα σε μια αναμέτρηση που ο Ζοσέ Γκόμεζ και κυρίως ο Ζεσουάλδο Φερέιρα που είδε το ματς από την Αθήνα, θα περίμεναν περισσότερα από τους παίκτες που ως τώρα δεν είχαν μεγάλο χρόνο συμμετοχής.

Καλά δείγματα γραφής έδειξαν οι Χάρης Μαυρίας και Τάσος Λαγός, με τον δεύτερο να παίρνει τη θέση του Γιώργου Καραγκούνη που τραυματίστηκε, δείχνοντας πως η νέα φουρνιά των «πρασίνων» έχει τα φόντα να προχωρήσει και να βοηθήσει στο μέλλον. Μέτρια ήταν η εικόνα του Πετρόπουλου, όπως και του Ρούντολφ που έδειξε μεν διάθεση να βοηθήσει αλλά δεν είχε τις κατάλληλες τελικές ενέργειες.

Στα αξιοσημείωτα του ματς, το γεγονός ότι οι Γιώργος Καραγκούνης και Γιώργος Τσουκαλίδης τιμήθηκαν πριν την έναρξη του παιχνιδιού από τη διοίκηση του Αγροτικού Αστέρα όπως και το γεγονός ότι οπαδοί των «πράσινων» βρέθηκαν στον Εύοσμο και για λίγα λεπτά στην έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου δημιουργήθηκε ένταση στις κερκίδες που ευτυχώς σύντομα εκτονώθηκε.

Αρκετές αλλαγές στο… χωράφι του Ευόσμου

Ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε στην έδρα του Αγροτικού Αστέρα με εννέα αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι του Σαββάτου (17/12) απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης στο ΟΑΚΑ. Κάτω από τα δοκάρι του «τριφυλλιού» επανήλθε μετά από τρεις μήνες ο Ορέστης Καρνέζης, ενώ στην άμυνα μόνο ο Σεντρίκ Καντέ παρέμεινε σε σχέση με το προηγούμενο ματς. Αριστερά τοποθετήθηκε ο Ιωαννίδης με τον Μπιάρσμιρ και τον Βύντρα να συμπληρώνουν την τετράδα.

Στη μεσαία γραμμή πήραν θέσεις οι Καραγκούνης και Βιτόλο, ενώ στο δεξί άκρο παρέμεινε ο Ζέκα, με τον Μαυρία να πηγαίνει αριστερά. Στην επιθετική γραμμή συνδυάστηκαν οι Ρούντολφ και Πετρόπουλος.

Στον αντίποδα ο τεχνικός του Αγροτικού Αστέρα, Γιώργος Κούτσης, επέλεξε την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα με τον Γιακουμή κάτω από τα δοκάρια. Στο αριστερό άκρο της άμυνας ήταν ο Σαμουηλίδης με τους Βοσκόπουλο και Παπαδόπουλο στο κέντρο της άμυνας και τον Ασπρίδη στο δεξί άκρο. Στη μεσαία γραμμή πήραν θέση οι Τσουκαλίδης και Καρακατσάνης με τον Μαργαρίτη αριστερά και τον Παμπόε δεξιά στα άκρα. Ο Πετρίσεβιτς ήταν αυτός που κινήθηκε πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Καπνίδη.

Off ο «Κάρα», on ο Βύντρα

Στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού φάνηκε πως ο Παναθηναϊκός ήταν επηρεασμένος από τις πολλές αλλαγές, με τον αγωνιστικό χώρο να δυσκολεύει ακόμα περισσότερο το έργο των παικτών του «τριφυλλιού». Θύμα της κατάστασης που είχε το τερέν, στάθηκε ο Γιώργος Καραγκούνης που στο 8’ του παιχνιδιού τραυματίστηκε στον αστράγαλο και λίγα λεπτά αργότερα αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο, δίνοντας στον Τάσο Λαγό τη θέση του, με τον νεαρό να κάνει επίσημο ντεμπούτο με τη φανέλα του Παναθηναϊκού.

Οι «πράσινοι» έδειξαν αρκετά επιφυλακτικοί, λόγω του γηπέδου, με τον Μαυρία και τον Ζέκα να έχουν την περισσότερη όρεξη από τους υπόλοιπους και να είναι οι πρωταγωνιστές στις λιγοστές καλές προσπάθειες των φιλοξενούμενων, που κατάφεραν πάντως από στημένη φάση να μπουν μπροστά στο σκορ. Ήταν το 22’ του ματς όταν ο Μαυρίας εκτέλεσε κόρνερ, η μπάλα πέρασε από όλους και με κεφαλιά έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα του Γιακουμή.

Το γκολ έδωσε μια παραπάνω ώθηση στους γηπεδούχους για να βγουν από την άμυνά τους, τα κατάφεραν σε κάποιες περιπτώσεις με τον Παμπόε και τον Πετρίσεβιτς να είναι οι πλέον κινητικοί, ενώ μετά από μια καλή ευκαιρία του Ρούντολφ στο τέλος του ημιχρόνου, δεν έγινε κάτι αξιοσημείωτο στον Εύοσμο για τα πρώτα 45 λεπτά.

Υποτονικό το δεύτερο ημίχρονο…

Αν στο πρώτο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός δεν είχε την όρεξη να παίξει ποδόσφαιρο αξιώσεων και ο Αγροτικός Αστέρας δεν είχε την ποιότητα για να αντισταθείς στους «πράσινους» με περισσότερη θέρμη, στο δεύτερο ημίχρονο τα πράγματα έγιναν… ακόμα χειρότερα. Οι ποδοσφαιριστές του «τριφυλλιού» έδειξαν ακόμα πιο νωχελικοί στη διάρκεια του δεύτερου 45λεπτου, με τον Αγροτικό Αστέρα να απειλεί σε κάποιες… υποψίες φάσεων, ωστόσο δεν ήταν ικανές για να ανησυχήσουν τον Καρνέζη.

Στα θετικά για τον Παναθηναϊκό ήταν η καλή παρουσία του Χάρη Μαυρία για ένα ακόμα παιχνίδι, στο οποίο μάλιστα ήταν βασικός, αλλά και το πάθος που έδειξε στην πρώτη του επίσημη συμμετοχή ο Τάσος Λαγός. Στα αρνητικά, κάποιες μικρο-εντάσεις που δημιουργήθηκαν στην αρχή της επανάληψης στην κερκίδα και σαφώς ο τραγικός αγωνιστικός χώρος που μόνο γήπεδο επαγγελματικής κατηγορίας δε θύμιζε…

Οι «πράσινοι» πάντως αυτό που κρατάνε είναι η εμφάνιση των δυο νεαρών μέσων και η πρόκριση στην επόμενη φάση, πηγαίνοντας χωρίς προβλήματα στη διακοπή των Χριστουγέννων που θα δώσει πολύτιμες «ανάσες» στην ομάδα για τη δύσκολη συνέχεια κυρίως στη Super League όπου το «τριφύλλι» θέλει να διεκδικήσει ως το φινάλε την κατάκτηση του τίτλου.

Θυμηθείτε λεπτό προς λεπτό την εξέλιξη της αναμέτρησης Αγροτικός Αστέρας – Παναθηναϊκός



Stoiximan Super League: Τα ντέρμπι «παίζουν» στην COSMOTE TV
Stoiximan Super League: Τα ντέρμπι «παίζουν» στην COSMOTE TV
Αναβλήθηκε το Παναθηναϊκός AKTOR - Προμηθέας λόγω του ΑΕΚ-Ολυμπιακός
Αναβλήθηκε το Παναθηναϊκός AKTOR - Προμηθέας λόγω του ΑΕΚ-Ολυμπιακός
Οι διαιτητές των playoffs: Σλοβένος στο ΑΕΚ - Ολυμπιακός, Δανός στο Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ
Οι διαιτητές των playoffs: Σλοβένος στο ΑΕΚ - Ολυμπιακός, Δανός στο Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ
Κύπελλο Ελλάδας, Παναθηναϊκός - Άρης: Τελικό με 8.000 κόσμο για κάθε ομάδα θέλει ο Καρυπίδης
Κύπελλο Ελλάδας, Παναθηναϊκός - Άρης: Τελικό με 8.000 κόσμο για κάθε ομάδα θέλει ο Καρυπίδης
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved