Βασικός στόχος η εξυγίανση του ΠΑΟΚ (photos)

Βασικός στόχος η εξυγίανση του ΠΑΟΚ (photos)

Τα οικονομικά δεδομένα της ΚΑΕ ΠΑΟΚ αναλύθηκαν στη σημερινή (19/12) συνέντευξη Τύπου του Μπάνε Πρέλεβιτς και του Βαγγέλη Γαλατσόπουλου.

Ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του «Δικεφάλου του Βορρά» επανέλαβαν πως βασικός στόχος τους δεν είναι άλλος από την οικονομική εξυγίανση της ομάδας και ανέλυσαν όλες τις παραμέτρους επί του θέματος. «Τα περισσότερα εμπόδια είναι λόγω νοοτροπίας. Η ομάδα δεν έχει ιδιοκτήτη, δεν μπορεί να εξαρτάται από τις συμβάσεις. Με τον ΟΠΑΠ μιλήσαμε για χορηγία στη φανέλα και ακόμη περιμένουμε. Για αυτό πρέπει να δημιουργήσουμε νέες πηγές εσόδων», ανέφερε αρχικά ο Μπάνε Πρέλεβιτς. Είπε ακόμα…

Για την απουσία ιδιοκτήτη στην ΚΑΕ: «Οι αθλητικές ΑΕ δεν έχουν δικαίωμα να κάνουν εμπορικές πράξεις, ειδικά εμείς που δεν έχουμε ιδιοκτήτη. Εκεί που υπάρχει ιδιοκτήτης μπορεί να κάνει μια παράπλευρη εταιρία και να κάνει μια εμπορική δραστηριότητα. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε εμείς είναι πάμε καλά στο μάρκετινγκ. Δημιουργήσαμε το κίνημα «Οι 300 του ΠΑΟΚ». Είναι ο λόγος, μαζί με τα διαρκείας και τα χρήματα που έβαλαν μέλη της διοίκησης, που υπάρχουμε».

Για το διαδικτυακό κανάλι του ΠΑΟΚ: «Το PAOK Web TV μπορεί να εξελιχθεί σε σωτηρία του ΠΑΟΚ. Με ένα πολύ μικρό ποσό μπορεί κάποιος να παρακολουθεί αγώνες της ομάδας. Ένα ποσό από αυτό έρχεται στα ταμεία της ομάδας. Η ομάδα δεν μπορεί να εξαρτάται από τον ΟΠΑΠ και τα τηλεοπτικά, μπορεί ο ΠΑΟΚ να γίνει νέα δύναμη και κάποια στιγμή να περιμένει το νέο ιδιοκτήτη».

Για τις οφειλές: «Έχουμε 100.000 ευρώ ζημιά από την Ευρώπη, δεν γίνεται έτσι. Η περσινή επιτυχία πληρώθηκε ακριβά. Τα μοναδικά έσοδα ήταν από την ΕΤ3 και τα εισιτήρια των εντός έδρας αγώνων. Και εμείς θέλουμε παίκτες. Πρέπει να πούμε πως φέτος δεν είναι μόνο δώδεκα οι παίκτες μας, στο φετινό προϋπολογισμό είναι και ο Γκαγκαλούδης και ο Γκετσέφσκι και ο Μονρό και ο Αποστολίδης και ο Δέδας. Είκοσι πέντε παίκτες πληρώνουμε φέτος. Είμαστε μια πάρα πολύ καλή ομάδα!».

Για το ντέρμπι με τον Άρη που ακολουθεί: «Θέλουμε τον κόσμο στο γήπεδο. Μην ξεχνάμε ότι πάνω από όλα είναι θέαμα. Θέλουμε κόσμια συμπεριφορά. Για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό πληρώσαμε 4.200 ευρώ, ζημιώθηκε η ομάδα. Δεν έχουμε τη δυνατότητα να πληρώνουμε πρόστιμα, πρέπει να το καταλάβουμε».

Ο Βαγγέλης Γαλατσόπουλος αναφέρθηκε στην υπαγωγή του ΠΑΟΚ στο άρθρο 99, με απόφαση που πάρθηκε την προηγούμενη Δευτέρα 12/12) και, στη συνέχεια, αποκάλυψε: «Προτάθηκε στην αρχή και στον κ. Κανώτα να είναι διευθύνων σύμβουλος, αλλά για δικούς του λόγους αρνήθηκε. Παραλάβαμε ταμείο μηδέν. Περίπου 9.000 ευρώ δεσμευμένα για την εφορία. Επιταγές μηδέν. Τώρα, έχουμε μηδέν σε όλα. Η μοναδική χορηγία από την προηγούμενη χρονιά ήταν της Stamion AE. Πρώτα θέλαμε να πάρουμε την άδεια για να συμμετάσχει η ομάδα στο πρωτάθλημα. Μετά να δημιουργήσουμε μια ομάδα ανταγωνιστική. Συμφωνήσαμε με τον προπονητή ότι η χρονιά είναι δύσκολη και ξεκινήσαμε με ένα μπάτζετ 500.000 ευρώ.

Ακόμη και σήμερα οι κάμερες είναι μέσα στα γήπεδα και οι ομάδες δεν έχουν πάρει ούτε ένα ευρώ, ούτε η σύμβαση έχει υπογραφεί. Ξεκινήσαμε χωρίς χρήματα και χωρίς συμβάσεις. Η μία βοήθεια ήταν ο κόσμος με τα διαρκείας και η άλλη από άτομα όπως ο κ. Πολυχρονιάδης που έδωσε 150.000 και καταφέραμε να πάρουμε άδεια και να παίξουμε και στην Ευρώπη. Με προσπάθειες του κ. Πανάκα δημιουργήσαμε ένα χώρο στα επίσημα ώστε να φιλοξενούνται παλιοί πρόεδροι κι έτσι να βοηθήσουν την ομάδα. Εμείς δεν ζητάμε δανεικά. Όταν θα δείτε τον ισολογισμό λέει ότι τα χρέη είναι 5 εκατ. ευρώ, από αυτά τα 1.750.000 είναι προς προμηθευτές, 982.000 προς την εφορία, 102.000 προς το ΙΚΑ, 1.889.000 προς πιστωτές και 325.000 είναι προκαταβολές από τιμολόγια που εκδόθηκαν μετά.

Στην πραγματικότητα, ο ΠΑΟΚ χρωστάει μετά την επιτυχία της ένταξης στο άρθρο 99 3.750.000. Από εκεί και πέρα, υπάρχουν κάποιες αγωγές από την εποχή Δρόσου που αγγίζουν τα 300.000 ευρώ. Το άρθρο 99 είναι η μοναδική σωτηρία για τον ΠΑΟΚ. Πρέπει να βαδίσει στο δρόμο της εξυγίανσης ώστε να μπορέσει και να ζήσει η εταιρία. Για τον Γκαγκαλούδη, για παράδειγμα, θα πως ότι πριν από το άρθρο 99 έγινε συμφωνία να πάρει τα οφειλόμενα σε δόσεις των 5.000 ευρώ. Πήρε την πρώτη σε μετρητά και τη δεύτερη πήγαμε να του τη δώσουμε με επιταγή χορηγού, την οποία όμως δεν αποδέχθηκε. Πιστεύω ότι τελικά θα βρεθεί λύση».



Λανσάρει το δικό του νερό ο Κριστιάνο Ρονάλντο
Λανσάρει το δικό του νερό ο Κριστιάνο Ρονάλντο
Conference League: Τα εισιτήρια του τελικού στην OPAP Arena - Πόσα θα πάρουν οι φιναλίστ
Conference League: Τα εισιτήρια του τελικού στην OPAP Arena - Πόσα θα πάρουν οι φιναλίστ
Το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ με αμέτρητες αγορές σε super αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ με αμέτρητες αγορές σε super αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Τα τουρκικά πρωτοσέλιδα για τον αποκλεισμό της Φενέρμπαχτσε από τον Ολυμπιακό
Τα τουρκικά πρωτοσέλιδα για τον αποκλεισμό της Φενέρμπαχτσε από τον Ολυμπιακό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved