«Θρύλος, ένα παραμύθι… μία ιστορία» (photos)

«Θρύλος, ένα παραμύθι… μία ιστορία» (photos)

Στην παρουσίαση του παραμυθιού «Θρύλος, ένα παραμύθι… μία ιστορία», προχώρησε ο συγγραφέας Τόλης Λελεκίδης με τον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό.

Το μεσημέρι της Δευτέρας (19/12, 16:00) σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα του «Γ. Καραϊσκάκης» πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του παραμυθιού, από τις εκδόσεις «SKARLINE», από τον συγγραφέα Τόλη Λελεκίδη, έχοντας στο πλευρό του τον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό, παρουσιάζοντας την ιστορία των «ερυθρόλευκων».

Μέρος από τα έσοδα του βιβλίου θα διατεθούν για τις ανάγκες του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού, ενώ κοντά στην προσπάθεια αυτή βρίσκεται και η Πειραϊκή ΠΑΕ, μια και το «παρών» στην παρουσίαση έδωσε ο Δ’ Αντιπρόεδρος, Γιάννης Μώραλης, ο Υπεύθυνος του τμήματος σκάουτινγκ, Ντάρκο Κοβάσεβιτς, αλλά και ο γενικός αρχηγός, Τάσος Μητρόπουλος, ενώ στην παρουσίαση βρέθηκαν και πολλοί αθλητές από τα Ερασιτεχνικά τμήματα του συλλόγου.

Την παρουσίαση του βιβλίου έκανε ο εκδότης του παραμυθιού, Γιάννης Καραντωνάκης, ενώ στο πάνελ βρέθηκε ο συγγραφέας, Τόλης Λελεκίδης, ο επίτιμος πρόεδρος του Ερασιτέχνη, Λεωνίδας Θεοδωρακάκης, ο Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου, Γιάννης Δανέζιος, ο σκιτσογράφος, Αλέξανδρος Σιγανός και ο Δ’ Αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Γιάννης Μώραλης.

Αρχικά, ο Γιάννης Δανέζιος, ανέφερε: «Χαιρόμαστε που αυτό το βιβλίο δημιουργήθηκε υπό την αιγίδα μας. Είναι δύσκολοι καιροί και υπάρχει ανάγκη για έσοδα. Βέβαια, δεν αγκαλιάσαμε αυτή την προσπάθεια ια αυτό το λόγο, καθώς το σημαντικότερο είναι να μάθουν οι μικροί φίλοι της ομάδας την ιστορία του Ολυμπιακού. Πρόκειται για μία εξαιρετική έκδοση, ενώ είναι ένα πολύ ωραίο δώρο για τις γιορτές. Προτείνω σε όλους τους φιλάθλους, δώρο για όλα τα παιδιά».

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Μώραλης, υποστήριξε: «Αποδεικνύουμε πως η ΠΑΕ με τον Ερασιτέχνη αποτελούν μια δεμένη οικογένεια, όπως συμβαίνει τις τελευταίες 10ετίες. Στηρίζουμε αυτή την πρωτοβουλία και ευχόμαστε να υπάρχουν κι άλλοι μιμητές στο μέλλον. Από το βιβλίο μπορούν να μάθουν οι μικροί φίλοι την ιστορία μας, ενώ χαιρόμαστε γιατί ένα μέρος θα πάει για την ενίσχυση του Ερασιτέχνη. Ευχόμαστε ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός να επανέλθει σε υψηλό επίπεδο και να πρωταγωνιστήσει ξανά. Εύχομαι κάθε Ολυμπιακός να αγοράσει αυτό το βιβλίο. Συγχαρητήρια στον Ερασιτέχνη για την πρωτοβουλία αυτή».

Στην συνέχεια μίλησε ο συγγραφέας του παραμυθιού, Τόλης Λελεκίδης: Τα τελευταία χρόνια μέχρι πρότινος εργαζόμουν στον «Πρωταθλητή». Η ιδέα μου είχε έρθει εδώ και καιρό από φωτογραφίες που ερχόταν στην εφημερίδα. Για να γίνει έργο, χρειάζονται και άλλα πράγματα και ακριβώς σε αυτό το σημείο θα πρέπει να ευχαριστήσω τον εκδότη μου, Γιάννη Καραντωνάκη, αλλά και την γυναίκα μου που είναι διορθώτρια στην εφημερίδα «Πρωταθλητής» και βοήθησε να γίνει κατανοητό σε μικρά παιδιά. Ευχαριστώ τον Ερασιτέχνη για την προσπάθεια. Το βιβλίο αποτελείται από 86 σελίδες, όσα είναι και τα χρόνια του Ολυμπιακού. Το παραμύθι ξεκινάει από την ίδρυσή του μέχρι και σήμερα, ωστόσο δεν ήταν εύκολη η καταγραφή των γεγονότων, καθώς μέσα σε αυτό συμπεριλαμβάνονται ο Β’ Παγκόσμιος πόλεμος, η Δικτατορία αλλά και η τραγωδία της Θύρας 7», ενώ ολοκλήρωσε την τοποθέτησή του, διαβάζοντας το τελευταίο κομμάτι του παραμυθιού, το οποίο είναι αφιερωμένο στην επιθυμία όλων των οπαδών του Ολυμπιακού, για την κατάκτηση ενός ευρωπαϊκού τίτλου».

Από την πλευρά του, ο Αλέξανδρος Σιγανός, ανέφερε: «Ευχαριστώ που πήρα μέρος στην απεικόνιση της ιστορίας μια μεγάλης ομάδας».

Έπειτα, τον λόγο πήρε ο Λεωνίδας Θεοδωρακάκης: «Είναι σημαντική μέρα για τον Ολυμπιακό. Θέλουμε να γίνονται τέτοιες προσπάθειες. Ο Ερασιτέχνης θέλει να βοηθάει τέτοιου είδους πρωτοβουλίες. Ευχόμαστε ο Ερασιτέχνης να επιστρέψει σε επίπεδα που τον έχουμε συνηθίσει, όπως πριν από μερικά χρόνια, όπου ήταν καμάρι και για την Ελλάδα και στο εξωτερικό. Τα τελευταία χρόνια κινδύνεψε η ύπαρξή του, δημιουργήθηκαν πολλά προβλήματα, γίνεται όμως μια προσπάθεια να ενισχυθεί με δικά του έσοδα και να γίνει αυτόνομος. Το βιβλίο είναι γραμμένο σε πολύ απλή γλώσσα. Τα παιδιά τα δικά μας αξίζει να το διαβάσουν. Είναι το καλύτερο δώρο για τα παιδιά για την περίοδο των εορτών και εύχομαι ο Ολυμπιακός να γίνει ακόμα δυνατότερος στο μέλλον».

Κάπου εκεί παρενέβη ο αντιπρόεδρος του Ερασιτέχνη, Γιάννης Παληός, ο οποίος ζήτησε να δημιουργηθεί ένα άλλο βιβλίο που να αφορά τα υπόλοιπα τμήματα του Ολυμπιακού, με τον εκδότη, Γιάννη Καραντωνάκη, να αναφέρει: «Υπάρχει στη σκέψη μας και από την 1η Γενάρη θα ξεκινήσουν οι εργασίες για να το φτιάξουμε».



Για πρώτη φορά στην Ελλάδα 115 εκατομμύρια ευρώ από το Eurojackpot – Αύριο στις 21:00 η κλήρωση
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα 115 εκατομμύρια ευρώ από το Eurojackpot – Αύριο στις 21:00 η κλήρωση
Φώτης Ιωαννίδης: Ένας «γίγαντας» για τον φορ του Παναθηναϊκού - «Τον θέλει και η Γιουβέντους»
Φώτης Ιωαννίδης: Ένας «γίγαντας» για τον φορ του Παναθηναϊκού - «Τον θέλει και η Γιουβέντους»
NBA: Δραματική πρόκριση των Σίξερς στα playoffs, «ζωντανοί» οι Μπουλς
NBA: Δραματική πρόκριση των Σίξερς στα playoffs, «ζωντανοί» οι Μπουλς
Εργκίν Αταμάν: «Έφυγε» από τη ζωή ο πατέρας του - Η ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR
Εργκίν Αταμάν: «Έφυγε» από τη ζωή ο πατέρας του - Η ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved