Έβγαλε την… υποχρέωση ο Παναθηναϊκός (photos)

Έβγαλε την… υποχρέωση ο Παναθηναϊκός (photos)

Παρότι δεν έπιασε την προσδοκώμενη απόδοση, ο Παναθηναϊκός έφθασε στη νίκη επί του Αμαρουσίου με 93-84, στο ΟΑΚΑ.

Στον αγώνα που έριξε την αυλαία της 9ης αγωνιστικής του ελληνικού πρωταθλήματος, οι παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς έβγαλαν την… υποχρέωση και πλέον στρέφουν το βλέμμα τους στον αγώνα με την Μπάμπεργκ, που ακολουθεί μόλις σε δύο ημέρες (21/12), και πάλι στο ΟΑΚΑ, για τη 10η και τελευταία αγωνιστική της Ευρωλίγκας. Πρώτος σκόρερ αναδείχθηκε ο Στίβεν Σμιθ με 18 πόντους, ενώ από τους ηττημένους ξεχώρισε ο Νέστορας Κόμματος με 36 πόντους, 8 ριμπάουντ, 4 κλεψίματα και 3 ασίστ!

Χωρίς να εντυπωσιάσει, ο Παναθηναϊκός είχε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα κατά τη διάρκεια του πρώτου δεκαλέπτου. Ο Δημήτρης Διαμαντίδης και ο Ρομέιν Σάτο αποτέλεσαν το δίδυμο που έβγαλε την περισσότερη ενέργεια στο παρκέ από τους «πράσινους», που όμως δεν κατάφεραν να χτίσουν διαφορά ασφαλείας. Το Μαρούσι, που κατέβηκε στο ΟΑΚΑ με πάρα πολλές ελλείψεις και χωρίς τους Τζιγκάνοβιτς, Κογιαντίνοβιτς και Νικολαΐδη που αποτελούν παρελθόν, είχε σε εξαιρετική ημέρα το Χαριτόπουλο, ο οποίος με 14 πόντους βοήθησε το συγκρότημα του Νίκου Λινάρδου να κάνει την έκπληξη και να προηγηθεί στο 14’ με 33-29.

Ο Γκαγκαλούδης πρόσφερε, με τη σειρά του, λύσεις στο Μαρούσι, όμως ο Βουγιούκας ήταν ο παίκτης που έδωσε εκ νέου το προβάδισμα (37-36) στον Παναθηναϊκό, έχοντας 5/5 δίποντα και 10 πόντους. Οι πρωταθλητές Ευρώπης σοβαρεύτηκαν στη συνέχεια και με τον Μάριτς να κυριαρχεί στη ρακέτα προηγήθηκαν με 46-41, που ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Το συγκρότημα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς μπήκε αποφασισμένο στην τρίτη περίοδο να «καθαρίσει» τον αγώνα και να μη δώσει άλλα δικαιώματα στο Μαρούσι. Μπατίστ, Καϊμακόγλου και Σμιθ πήραν προσπάθειες και οι γηπεδούχοι ανέβασαν γρήγορα τη διαφορά πάνω από τους δέκα πόντους, αλλά ο Κόμματος φώναξε «παρών» για λογαριασμό του συγκροτήματος του Νίκου Λινάρδου και με 27 πόντους βοήθησε τα μέγιστα προκειμένου οι φιλοξενούμενοι να μείνουν κοντά στο σκορ (71-66) στο φινάλε του τρίτου δεκαλέπτου.

Όσο οι πρωταθλητές Ευρώπης έδιναν δικαιώματα τόσο στο Μαρούσι τα εκμεταλλεύονταν, με αποτέλεσμα να μείνουν κοντά στο σκορ (71-70). Ο Κόμματος έκανε ό,τι ήθελε στο παρκέ, τη στιγμή που ο Νικ Καλάθης και ο Στίβεν Σμιθ ήταν οι παίκτες που ηγήθηκαν στο σκοράρισμα για τον Παναθηναϊκό. Οι «πράσινοι» μπήκαν στο τελευταίο πεντάλεπτο της αναμέτρησης έχοντας προβάδισμα μόλις τριών πόντων (79-76), αλλά με μπροστάρη το Σμιθ αύξησαν τη διαφορά στο +8 (87-79), τρία λεπτά πριν από το φινάλε του αγώνα, «καθαρίζοντας» την κατάκτηση του ροζ φύλλου.

Διαιτητές: Γκούμας, Παντελίδης, Μαλανδρής.
Δεκάλεπτα: 27-21, 46-41, 71-66, 93-84.
Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Μάριτς 7, Μπατίστ 8, Λόγκαν 2, Σάτο 9, Π. Καλάθης 5, Διαμαντίδης 5, Βουγιούκας 10, Ν. Καλάθης 15, Κυρίτσης 6, Σμιθ 18, Καϊμακόγλου 8, Γιασικεβίτσιους.
Μαρούσι (Λινάρδος): Σακελλαρίου, Δεμερτζής 3, Ακεψιμαΐδης, Έλεγκαρ 10, Χαριτόπουλος 19, Γκαγκαλούδης 16, Τσόντζος, Κόμματος 36, Μανταλβάνος, Καλογιαννίδης, Αγραβάνης.

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα μέσα από το live του Onsports πατώντας ΕΔΩ.



Η ΠΑΕ ΑΕΚ ζήτησε απ' τον κόσμο της να προσέχει πιθανές προκλήσεις
Η ΠΑΕ ΑΕΚ ζήτησε απ' τον κόσμο της να προσέχει πιθανές προκλήσεις
Ολυμπιακοί Αγώνες: Εκτός από το μεγάλο «ραντεβού» ο Μάτι Λι
Ολυμπιακοί Αγώνες: Εκτός από το μεγάλο «ραντεβού» ο Μάτι Λι
Το ξεχωριστό μήνυμα της Εθνικής ομάδας
Το ξεχωριστό μήνυμα της Εθνικής ομάδας
Κύπελλο βόλεϊ ανδρών: Απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων για το Final 4
Κύπελλο βόλεϊ ανδρών: Απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων για το Final 4
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved