Έκλεισε το 2011 στην κορυφή ο Ολυμπιακός, 2-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα (videos+photos)

Έκλεισε το 2011 στην κορυφή ο Ολυμπιακός, 2-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα (videos+photos)

Χριστούγεννα στην κορυφή, διατηρώντας την απόσταση από τους διώκτες του θα κάνει ο Ολυμπιακός, έπειτα το 2-0 επί του ΠΑΣ Γιάννινα.

{textlink02}

Οι «ερυθρόλευκοι» χτύπησαν σε καίρια σημεία, καθώς προηγήθηκαν πολύ νωρίς με τον Φουστέρ στο 9’ ενώ λίγο πριν την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους, στο 43’ ο Τζεμπούρ διπλασίασε τα τέρματα για την ομάδα του. Έτσι, οι Πειραιώτες, με την πέμπτη συνεχόμενη νίκη τους, «έκλεισαν» τις υποχρεώσεις τους στην Super League για το 2011 ιδανικά, μένοντας στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, φτάνοντας στους 33 βαθμούς, διατηρώντας την απόσταση των τεσσάρων βαθμών από τον δεύτερο Παναθηναϊκό, ο οποίος έχει δύο αγώνες λιγότερους. Από την άλλη, οι Γιαννιώτες για ένα ακόμα παιχνίδι δεν κατάφεραν να γευτούν τη… χαρά της νίκης και έπεσαν στην 13η θέση, έχοντας 10 πόντους.

Για ένα ακόμα παιχνίδι, οι παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε μπήκαν δυνατά στον αγωνιστικό χώρο με στόχο ένα γρήγορο γκολ που θα τους έδινε άλλο… αέρα για τη συνέχεια της αναμέτρησης και τα κατάφεραν στην πρώτη φάση που έφτασαν με αξιώσεις στα καρέ του Φέγκρους. Συγκεκριμένα, στο 9’ ο Φουστέρ βρήκε μέσα στην περιοχή τον Μοντέστο, αυτός… έστρωσε την μπάλα στον Ισπανό, ο οποίος με αριστερό… κεραυνό δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης και άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους.

Οι «ερυθρόλευκοι» με τον.. αέρα του 1-0 υπέρ τους, αύξησαν την πίεση προς την εστία των φιλοξενούμενων και αναζήτησαν ένα ακόμα γκολ, ωστόσο η κεφαλιά του Τζεμπούρ στο 14’ έφυγε άουτ, ενώ το σουτ του Μιραλάς στο αμέσως επόμενο λεπτό, κόντραρε σε σώματα αμυντικών και πέρασε κόρνερ.

Στη συνέχεια, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά, με τον Ολυμπιακό να διατηρεί τον έλεγχο της αναμέτρησης, ενώ σιγά σιγά ο ΠΑΣ Γιάννινα προσπάθησε να βγει στην επίθεση και να δημιουργήσει κινδύνους στην εστία του Μπάλαζ Μέγιερι, ο οποίος στο πρώτο μισάωρο της αναμέτρησης πέρασε ένα εύκολο απόγευμα.

Ωστόσο, στο 39’ οι Γιαννιώτες θα μπορούσαν να είχαν φτάσει στην ισοφάριση, όταν ο Σκούφαλης έκανε την μπαλιά, οι Γεωργίου και Λίλα κυνήγησαν τη φάση, αν και ο Έλληνας άσος ξεκίνησε από εμφανή θέση οφσάιντ. Ο Αλβανός διεθνής μπήκε στην περιοχή, ο Μέγιερι έπεσε στα πόδια του, ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι, θεωρώντας πως ο Ούγγρος πορτιέρο πριν έρθει σε επαφή με τον Λίλα, είχε βρει την μπάλα. Πάντως, στην συγκεκριμένη φάση, ο 26χρονος άσος του ΠΑΣ Γιάννινα τραυματίστηκε και δεν μπόρεσε να συνεχίσει, δίνοντας την θέση του στον Βίλα.

Ο Ολυμπιακός στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους ανέβασε και πάλι «στροφές» και ευτύχησε να πάρει προβάδισμα δύο τερμάτων σ’ ένα κομβικό σημείο για την εξέλιξη του αγώνα στο 43’ με τον Τζεμπούρ. Ο Μανιάτης έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Φετφατζίδης στην προσπάθειά του να κάνει το κοντρόλ έστειλε τη μπάλα στην «καρδιά» της άμυνας του ΠΑΣ Γιάννινα και ο Αλγερινός επιθετικός, αφού έμεινε όρθιος από το μαρκάρισμα του Μπουζίντ με πλασέ, νίκησε τον Φέγκρους και «έγραψε» το 2-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο το σκηνικό άλλαξε… άρδην. Ο Άγγελος Αναστασιάδης θέλησε να δώσει διαφορετική… πνοή στην επίθεση της ομάδας του, περνώντας τον Μπεσέρα στην θέση του Σκούφαλη. Μάλιστα, οι Ηπειρώτες έγιναν πιο δραστήριοι, κυρίως στο μεσοεπιθετικό τομέα και πίεσαν για ένα τέρμα που θα τους έβαζε και πάλι στην διεκδίκηση της αναμέτρησης.

Από την… άλλη, ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε κουρασμένος και με έλλειψη διάθεσης στο δεύτερο μέρος, απόρροια των πολλών συνεχόμενων αγώνων, αλλά και της άνεσης που έδινε το σκορ του πρώτου μέρους, με αποτέλεσμα να μην βγαίνουν με αξιώσεις στην επίθεση.

Οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν πολύ κοντά στο γκολ στο 66’ όταν έπειτα από φάουλ του Βάντερσον από τα αριστερά, ο Παπαδόπουλος δεν έδιωξε σταθερά, ο Μανιάτης στην προσπάθειά του να πάρει την κεφαλιά την… έστρωσε στον Μπακαγιόκο, ο οποίος απέναντι από τον Μέγιερι, έστειλε τη μπάλα άουτ, εκατοστά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ούγγρου πορτιέρο.

Φαίνεται πως η ευκαιρία του ΠΑΣ Γιάννινα ξύπνησε τους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι βγήκαν και πάλι στην επίθεση, κυρίως μετά την είσοδο του Γέστε στο 71’ στη θέση του Φετφατζίδη. Στο 76’ το σουτ του Φουστέρ βρήκε σε ετοιμότητα τον Φέγκρους, με τον πορτιέρο των φιλοξενούμενων να ενεργεί σωστά και στη φάση του 78’ μπλοκάροντας την κεφαλιά του Χολέμπας.

Στη συνέχεια, το παιχνίδι είχε διαδικαστικό χαρακτήρα, κάτι που έδωσε την ευκαιρία στους οπαδούς του Ολυμπιακού να αποθεώσουν για μία ακόμα φορά τον Τάσο Πάντο.

Δείτε τα γκολ του αγώνα

{akamai}rtmp://cp77187.edgefcs.net/ondemand/nova/2011-2012/GOAL_OSFP_GIANNINA_181211_{/akamai}

Θυμηθείτε το pregame πατώντας εδώ

Θυμηθείτε τα γκολ και την εξέλιξη του αγώνα, πατώντας ΕΔΩ

Έκλεισε το 2011 στην κορυφή ο Ολυμπιακός, 2-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα (videos+photos)



Ολυμπιακοί Αγώνες: Εκτός από το μεγάλο «ραντεβού» ο Μάτι Λι
Ολυμπιακοί Αγώνες: Εκτός από το μεγάλο «ραντεβού» ο Μάτι Λι
Το ξεχωριστό μήνυμα της Εθνικής ομάδας
Το ξεχωριστό μήνυμα της Εθνικής ομάδας
Κύπελλο βόλεϊ ανδρών: Απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων για το Final 4
Κύπελλο βόλεϊ ανδρών: Απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων για το Final 4
ΑΕΚ: Αποκάλυψε το σλόγκαν των 100 ετών
ΑΕΚ: Αποκάλυψε το σλόγκαν των 100 ετών
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved