«Αστέρας» Λέτο, οδηγεί τον Παναθηναϊκό (videos+photos)

«Αστέρας» Λέτο, οδηγεί τον Παναθηναϊκό (videos+photos)

Με δύο γκολ και μία ασίστ ο Σεμπάστιαν Λέτο οδήγησε τον Παναθηναϊκό στη νίκη με 3-1 επί του Αστέρα Τρίπολης στο ΟΑΚΑ. Ο Μπουμσόνγκ το άλλο γκολ των «πράσινων», ο Ουσέρο αυτό των Αρκάδων.

{textlink02}

Αν και δεν έπιασε υψηλά στάνταρ απόδοσης, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να πάρει τη νίκη επί του Αστέρα Τρίπολης και να πλησιάσει σε απόσταση ενός βαθμού τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό, έχοντας και έναν αγώνα λιγότερο. Ο Λέτο ήταν ξανά ο πρωταγωνιστής για την ομάδα του Ζεσουάλδο Φερέιρα, που κοουτσάρισε από μπουθ του ΟΑΚΑ με τη συντροφιά της συζύγου του, ενώ ο Μπουμσόνγκ έφτασε τα τρία γκολ στη φετινή Super League.

Μαχητικός ο Αστέρας Τρίπολης, ωστόσο ε αρκετά αμυντικούς προσανατολισμούς, διεκδίκησε ό,τι μπορούσε να πάρει στο ΟΑΚΑ ωστόσο δεν μπόρεσε να φύγει με βαθμό από την έδρα του Παναθηναϊκού και να προσθέσει ένα ακόμα καλό βράδυ στην «παράδοση» με τους «πράσινους».

Ίδιος Παναθηναϊκός, ενισχυμένο κέντρο ο Αστέρας

Ο Παναθηναϊκός δεν είχε καμία αλλαγή στη σύνθεσή του σε σχέση με τον αγώνα της Νέας Σμύρνης κόντρα στον Πανιώνιο και έτσι ο Ζεσουάλδο Φερέιρα έδωσε εντολή στο συνεργάτη του, Ζοσέ Γκόμες, να παρατάξει τον Καπίνο κάτω από τα δοκάρια και τους Σπυρόπουλο, Καντέ, Μπουμσόνγκ και Μαρίνο από αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα. Στη μεσαία γραμμή πήραν θέσεις οι Κατσουράνης και Σιμάο, με τους Κουίνσι και Ζέκα να είναι στις πτέρυγες και τους Λέτο και Κλέιτον στην επίθεση.

Στον αντίποδα, ο Σάκης Τσιώλης, επιχείρησε να «μπλοκάρει» τη μεσαία γραμμή του Παναθηναϊκού ενισχύοντας το δικό του κέντρο. Έτσι, ο Χακόμπο ήταν κάτω από τα δοκάρια, με τους Πιπίνη, Πουλίδο, Κωστούλα και Τσαμπούρη από αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα. Μπροστά τους τοποθετήθηκε ο Χουανίτο με τους Ουσέρο και Ναβάρο να είναι στον άξονα της μεσαίας γραμμής και τους Ράγιος και Μπρέσκα να αποτελούν τα στηρίγματα του μοναδικού προωθημένου Σολάκη.

Με ήρωες τους Λέτο και Καπίνο

Ο Παναθηναϊκός στο ξεκίνημα του ματς έκανε ό,τι δεν είχε κάνει στα δύο τελευταία του παιχνίδια. Οι «πράσινοι» μπήκαν αποφασισμένοι να… πιάσουν από το λαιμό τον αντίπαλο και το κατάφεραν. Με το ξεκίνημα όλη η δράση πέρασε στα καρέ του Χακόμπο και με τους Λέτο, Κουίνσι και Ζέκα σε καλή κατάσταση ο Παναθηναϊκός πίεσε πολύ από το πρώτο λεπτό για το γρήγορο γκολ. Αφού στο 4’ ο Ισπανός πορτιέρο του Αστέρα Τρίπολης έκανε εξαιρετική επέμβαση σε προσπάθεια του Σιμάο, ήρθε εν τέλει το άνοιγμα του σκορ από τον συνήθη ύποπτο.

Ο Σεμπάστιαν Λέτο έστειλε στο 9’ τη μπάλα στα δίχτυα του Χακόμπο, αφού οι «πράσινοι» κέρδισαν έμμεσο σε λάθος των Αρκάδων και ο Κουίνσι έστρωσε ωραία στον Αργεντινό, με δυνατό σουτ για να βάλει τον Παναθηναϊκό μπροστά στο σκορ. Η συνέχεια πάντως για το «τριφύλλι» δεν ήταν ανάλογη, αφού μετά το πρώτο τέταρτο φάνηκε να πέφτει η απόδοσή του και έτσι ο Αστέρας επωφελήθηκε κάνοντας δύο πολύ καλές αντεπιθέσεις που σταμάτησαν όμως πάνω στον εξαιρετικό Στέφανο Καπίνο. Στο 15’ ο νεαρός τερματοφύλακας απέκρουσε το εξ επαφής πλασέ του Σολάκη, που στη συνέχεια χτύπησε στο δοκάρι πριν απομακρύνει η άμυνα, ενώ στο 29’ μετά από κεφαλιά ξανά του Σολάκη, ο Καπίνο έδιωξε εντυπωσιακά με τη βοήθεια του οριζόντιου δοκαριού.

Στα υπόλοιπα λεπτά του πρώτου μέρους, ο Παναθηναϊκός ανέβασε ξανά την απόδοσή του, είχε κάποιες τελικές προσπάθειες που δεν ανησύχησαν τον Χακόμπο ωστόσο, και το… αλατοπίπερο στα πρώτα 45’ ήταν τα «μαγικά» που έκαναν οι Λέτο και Κουίνσι από τη μέση και μπροστά και «ζέσταναν» τον κόσμο στην παγωμένη Καλογρέζα.

Του… κεφαλιού του ο Μπουμσόνγκ, «14άρι» ο Λέτο

Ο Παναθηναϊκός στο ξεκίνημα της επανάληψης έδειξε ξανά να δίνει χώρο στον Αστέρα Τρίπολης, οπισθοχώρησε αρκετά και δεν έδειχνε «φρέσκος» από τη μέση και μπροστά, με τους Αρκάδες να θέλουν μεν να το εκμεταλλευτούν αλλά να μην τα καταφέρνουν. Εξαίρεση, η φάση του 56’ όταν ο Πουλίδο έμοιασε αμαρκάριστος την κεφαλιά για να μπλοκάρει σταθερά ο Καπίνο, στο καλύτερο του ίσως παιχνίδι με τη φανέλα των «πρασίνων».

Την ώρα λοιπόν που η άμυνα του Παναθηναϊκού έκανε σε πολλές περιπτώσεις του… κεφαλιού της και δημιουργούσε ανησυχία στον κόσμο στο ΟΑΚΑ, ένας αμυντικός ήρθε να διαλύσει τα σύννεφα με το δικό του κεφάλι. Στο 66’ του παιχνιδιού ο Λέτο εκτέλεσε κόρνερ, από αριστερά, ο Μπουμσόνγκ σηκώθηκε ψηλότερα από όλους και με εξαιρετική κεφαλιά έκανε το 2-0 για το «τριφύλλι» διώχνοντας το όποιο άγχος είχε δημιουργηθεί.

Οι «πράσινοι» μετά το γκολ έδειξαν καλύτερη εικόνα, με τον Μαυρία και τον Ρούντολφ να έχουν συμμετοχή στις φάσεις έχοντας μπει στις θέσεις των Κουίνσι και Κλέιτον αντίστοιχα, με αποτέλεσμα να έρθει και το τρίτο γκολ για τον Παναθηναϊκό. Στο 79’ ο Λέτο έδωσε κάθετα για τον Ρούντολφ που καθυστέρησε, ωστόσο ο επερχόμενος Κατσουράνης έκανε ασίστ για τον Αργεντινό που δεν είχε πρόβλημα να σκοράρει για 14η φορά στο πρωτάθλημα και να βάλει με τρία γκολ μπροστά το «τριφύλλι».

Οι φιλοξενούμενοι πάντως δεν παράτησαν το παιχνίδι και προσπάθησαν ως το φινάλε να πετύχουν κάτι καλό στο ΟΑΚΑ. Μάλιστα στο 84’μείωσαν το σκορ με ωραίο διαγώνιο σουτ του Ουσέρο, ενώ είχαν και δυο καλές στιγμές στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης, που κατέληξαν πάνω από τα δοκάρια του εξαιρετικού Καπίνο. Έτσι, το τελευταίο σφύριγμα του Σιδηρόπουλου βρήκε τους «πράσινους» να παραμένουν αήττητοι, με το απόλυτο των βαθμών στο ΟΑΚΑ, και… φορτσάτοι στη μάχη για τον τίτλο και τον Αστέρα να κοιτάζει στα επόμενα παιχνίδια του για τους βαθμούς που θα του χρειαστούν στη μάχη της παραμονής.

Δείτε τα γκολ του αγώνα

{akamai}rtmp://cp77187.edgefcs.net/ondemand/nova/2011-2012/GOAL_PAO_ASTERAS_171211_{/akamai}

Θυμηθείτε ΕΔΩ το pre-game του αγώνα.

Θυμηθείτε ΕΔΩ την εξέλιξη της αναμέτρησης, όπως σας την προσφέρει LIVE το Onsports.

«Αστέρας» Λέτο, οδηγεί τον Παναθηναϊκό (videos+photos)



Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved