Τριάντα χρόνια Παιανία! (photos)

Τριάντα χρόνια Παιανία! (photos)

Πριν από 30 χρόνια, ο Παναθηναϊκός και η οικογένεια Βαρδινογιάννη εγκαινίασαν το Αθλητικό Κέντρο της Παιανίας, στο οποίο οι «πράσινοι» προπονούνται ως σήμερα με το Onsports να καταγράφει την πορεία του στο χρόνο.

Ήταν 16 Δεκεμβρίου 1981 όταν ο Βαρδής Βαρδινογιάννης μαζί με τον τότε υφυπουργό Προεδρίας, Γιώργο Κατσιφάρα, έκοβαν την κορδέλα στο αθλητικό κέντρο της Παιανίας και άνοιγαν μια νέα εποχή για τον Παναθηναϊκό και το ελληνικό ποδόσφαιρο. Η νεοσύστατη, όπως όλες της εποχής άλλωστε, ΠΑΕ, είχε κάνει ένα πρωτοποριακό βήμα που χρειάστηκαν αρκετά χρόνια για να το… πλησιάσουν οι υπόλοιπες.

Την πρώτη εκείνη μέρα, ο Γιώργος Βαρδινογιάννης ως πρόεδρος της «πράσινης» ΠΑΕ είχε αναλάβει τη ξενάγηση των εκπροσώπων του Τύπου και όλων όσων βρέθηκαν στην Παιανία, σε όλους τους χώρους που για την εποχή ήταν ιδιαίτερα σύγχρονοι. Αξίζει να σημειωθεί πως έκτοτε, το συγκεκριμένο αθλητικό κέντρο έγινε το δεύτερο σπίτι του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού και πως η ομάδα ακόμα και σήμερα χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες του.

Άβατο και θέμα συζήτησης…

Οι εγκαταστάσεις της Παιανίας, σίγουρα θα είχαν να διηγηθούν πάρα πολλές ιστορίες αν μπορούσαν. Από τις εποχές που ήταν πραγματικό «κάστρο» και η πρόσβαση ήταν κάτι παραπάνω από δύσκολη, στη σημερινή εποχή που έχει γίνει αρκετή κουβέντα γύρω από το αν ο Παναθηναϊκός θα συνεχίσει να τις χρησιμοποιεί και μετά την αποχώρηση της οικογένειας Βαρδινογιάννη από την ΠΑΕ.

Δεν ήταν λίγες οι φορές πάντως, που βρέθηκαν στην Παιανία και οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού. Άλλες για να αποθεώσουν την ομάδα, άλλες – λιγότερες – για να αποδοκιμάσουν, αρκετές για να δώσουν το «παρών» στην «πρώτη» κάθε χρονιάς και άλλες για να εμψυχώσουν πριν από μεγάλα ντέρμπι του πρωταθλήματος και του κυπέλλου.

Οι λειτουργίες όπως τις αναφέρει η ΠΑΕ

OΙ ΚΥΡΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΤΟΥ KΕΝΤΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΚΟΛΟΥΘΕΣ:

• H άνετη και σε επιστημονικά πρότυπα προετοιμασία της επαγγελματικής ομάδας ποδοσφαίρου.

• H λειτουργία της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου.

Oι ανέσεις και το περιβάλλον του Αθλητικού Κέντρου είναι υψηλού επιπέδου.

Κάθε χρόνο οι καλύτερες Ευρωπαϊκές Ομάδες επισκέπτονται το Αθλητικό Κέντρο και πολλές από αυτές έχουν πραγματοποιήσει την προετοιμασία τους εκεί.

EΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ:

• Ξενοδοχείο με 27 δίκλινα δωμάτια, χώροι εστίασης, bar, TV room, εσωτερική θερμαινόμενη πισίνα αποκατάστασης, σάουνα, αίθουσα ψυχαγωγίας και ανάπαυσης, αποθηκευτικοί χώροι και αίθουσα συνεδρίων.

• Tρία φωτιζόμενα γήπεδα ποδοσφαίρου με φυσικό χλοοτάπητα.

• Τρία φωτιζόμενα γήπεδα με τεχνητό τάπητα για ειδική προετοιμασία.

• Πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο, ιατρεία, αίθουσες φυσιοθεραπείας αποδυτήρια για την επαγγελματική ομάδα και την Aκαδημία.

• Γραφεία

Το PAO Lab

Το PAO Lab ξεκίνησε το 2006 από μια ιδέα του Γιάννη Βαρδινογιάννη και ανέλαβε να το «τρέξει» ο Φάνης Βουτσαράς, με τον Γιώργο Νάσση να διανύει τον τέταρτο χρόνο του στη θέση του διευθυντή αυτής της προσπάθειας. Στο χώρο πάντα της Παιανίας, έχουν γίνει αρκετές αλλαγές και βελτιώσεις στον τρόπο που λειτουργεί το Panathinaikos Performance Lab, τον οποίο παραθέτουμε παρακάτω όπως τον δημοσιεύει στην ιστοσελίδα της η ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Το Panathinaikos Performance Lab χρησιμοποιεί το απόσταγμα της τρέχουσας επιστημονικής γνώσης της αθλητικής επιστήμης για την επίλυση εξατομικευμένων αναγκών του σύγχρονου ποδοσφαιριστή. Συγκεκριμένα, το Performance Lab ασχολείται με τη φυσική και ψυχολογική προετοιμασία του ποδοσφαιριστή.

Αναφορικά με τις Ακαδημίες, το Performance Lab συμμετέχει με εξειδικευμένες μετρήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα στην ανίχνευση και ακολούθως ανάπτυξη και αθλητική τελειοποίηση των ταλαντούχων ποδοσφαιριστών.

To Performance Lab συμβάλλει στην πολύπλευρη ανάπτυξη του ποδοσφαιριστή προσφέροντας εξειδικευμένες υπηρεσίες, όπως εργομετρικές αξιολογήσεις και εξατομικευμένη παρακολούθηση της ποδοσφαιρικής εξέλιξης, ψυχολογική αξιολόγηση και εκπαίδευση, προσαρμογή της διατροφής στα δεδομένα της κάθε ηλικίας καθώς και εκπαίδευση γονέων και νεαρών ποδοσφαιριστών σε θέματα υγιεινής, αθλητικής διατροφής, και άλλα.

Το Panathinaikos Performance Lab είναι εξοπλισμένο με τεχνολογία αιχμής. Διαθέτει επίσης υψηλού επιπέδου, επικαιροποιημένη και στοχευμένη στο ποδόσφαιρο επιστημονική εξειδίκευση. Το Panathinaikos Performance Lab στελεχώνεται από ειδικούς αθλητικούς επιστήμονες με εξειδίκευση στον υψηλό αθλητισμό και τον πρωταθλητισμό.



Κύπελλο βόλεϊ ανδρών: Απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων για το Final 4
Κύπελλο βόλεϊ ανδρών: Απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων για το Final 4
ΑΕΚ: Αποκάλυψε το σλόγκαν των 100 ετών
ΑΕΚ: Αποκάλυψε το σλόγκαν των 100 ετών
Stoiximan Super League: Τα ντέρμπι «παίζουν» στην COSMOTE TV
Stoiximan Super League: Τα ντέρμπι «παίζουν» στην COSMOTE TV
Αναβλήθηκε το Παναθηναϊκός AKTOR - Προμηθέας λόγω του ΑΕΚ-Ολυμπιακός
Αναβλήθηκε το Παναθηναϊκός AKTOR - Προμηθέας λόγω του ΑΕΚ-Ολυμπιακός
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved