Τα νιάτα της ΑΕΚ «ξέπλυναν» την ντροπή! (photos)

Τα νιάτα της ΑΕΚ «ξέπλυναν» την ντροπή! (photos)

Τι και αν μοιάζουν παρατημένοι στο έλεος του Θεού ή του Αλλάχ περιμένοντας τον δικό τους Άγιο Βασίλη να δώσει τέλος στα διοικητικά τους προβλήματα…

{textlink02}

Τι και αν όχι μόνο έχουν να δουν το χρώμα του χρήματος εδώ και αρκετούς μήνες, αλλά παραλίγο να βάλουν και από την τσέπη τους προκειμένου να μεταβούν στην Αυστρία…

Τι και αν δεν είχαν πλέον ελπίδες πρόκρισης αντίθετα με εκείνες για πρωτάθλημα που έχουν δημιουργήσει οι ίδιοι…

Οι ποδοσφαιριστές μιας ΑΕΚ που... ξεχείλιζε από νιάτα ή τουλάχιστον όσοι απέμειναν από αυτούς (16 όλοι και όλοι) «καθάρισαν» τη Στουρμ με 3-1 και μαζί το όνομα της ομάδας στο Europa League! Μανωλάς, Μπερνς, Κλωναρίδης βρήκαν στον δρόμο προς τα δίχτυα, δείχνοντας παράλληλα εκείνον της νίκης στην κυριακάτικη (18/12) αναμέτρηση με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι!

Πώς έπαιξε

Με δεδομένη τη λειψανδρία και την ένδεια του ρόστερ, τα… υλικά του Νίκου Κωστένογλου για την αγαπημένη του συνταγή 4-2-3-1 ήταν μετρημένα!

Παρόλα αυτά ο Μακεδόνας τεχνικός προχώρησε σε μία αλλαγή σε σχέση με όσα δοκίμαζε στις τελευταίες προπονήσεις και αντί του Χέλγκασον, θέση στην ενδεκάδα ανάγκης και το κέντρο της άμυνας πήρε ο Μπουγαΐδης.

Έτσι η «Ένωση» παρατάχθηκε με τους: Κωνσταντόπουλο κάτω από τα δοκάρια και τους Μπουγαΐδη, Μανωλά να συνθέτουν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, έχοντας δεξιά τους τον Κοντοέ και αριστερά τον Εγγλέζου. Ρόλο καθαρόαιμων χαφ επωμίστηκαν οι Μάκος, Κάλα, βλέποντας την… πλάτη της τριάδας Κλωναρίδη (αριστερά), Γκερέιρο (επιτελικός), Μπερνς (δεξιά), πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Σιαλμά.

Με φόρα… κατηφόρα!

Αποφασισμένοι να… ξεπλύνουν με νίκη τη ντροπή της μηδενικής συγκομιδής στο θεσμό μέχρι και πριν την έναρξη της αναμέτρησης, μπήκαν οι «κιτρινόμαυροι» στον αγωνιστικό χώρο του «UPC Arena».

Τόσο αποφασισμένοι μάλιστα που βάλθηκαν να… ριζώσουν υποψίες για κλίση του γηπέδου προς την εστία του Τσάβλινα! Και αν την πρώτη - πριν καν καλά καλά προλάβουν να βγουν όλοι οι ποδοσφαιριστές από τη φυσούνα (44΄΄) - ήταν η ρίζα του δεξιού δοκαριού του που στέρησε στον Σιαλμά να τις επιβεβαιώσει, τη δεύτερη ήταν τα απλωμένα χέρια του στο εξ΄ επαφής πλασέ του Κάλα (9΄), ε την τρίτη αυτά μάζευαν επιτέλους την μπάλα από τα δίχτυα του!

Στην εξέλιξη της φάσης (10΄) και μετά από σπόντες και αρκετό μπιλιάρδο στην περιοχή της Στουρμ, η μπάλα έφθανε στον Μανωλά ο οποίος με ψύχραιμο σουτ από το ύψος του πέναλτι έβρισκε… τρύπα!

Από τη στιγμή μάλιστα που ντελαπάρισε το πούλμαν που είχαν παρκάρει οι Αυστριακοί στην περιοχή τους, τα φυντάνια της ΑΕΚ, θέτοντας ισχυρή υποψηφιότητα παρακαταθήκης, όχι μόνο έπιασαν από τα μαλλιά την ευκαιρία που τους έδωσε ο Νίκος Κωστένολου, αλλά ανάγκασαν τους φίλους του «Δικέφαλου» να τραβάνε τα δικά τους  που δεν τους βλέπουν συχνότερα στο χορτάρι! Ο λόγος; Πολύ απλά ότι τους πρόσφεραν, χωρίς ίχνος υπερβολής, το καλύτερο φετινό ημίχρονο της ΑΕΚ!

Διαρκής ασφυκτική πίεση στο μισό γήπεδο που... έπνιγε τον αντίπαλο, κίνηση και συμμετοχή στο παιχνίδι και από τους 10 του γηπέδου, αλλά κυρίως επιθέσεις κατά κύματα με συνδυασμούς που θύμιζαν καλοκουρδισμένη «μηχανή» η οποία αγωνιζόταν μαζί χρόνια (άσχετα αν στην αρχή της αναμέτρησης κοίταζαν ο ένας τον άλλο προκειμένου να βρουν κανέναν γνώριμό τους στο αρχικό σχήμα)!

Ένας από αυτούς μάλιστα, δύο λεπτά πριν εκπνεύσει το πρώτο ημίχρονο, έβαλε και την υπογραφή του στο… πιστοποιητικό ανωτερότητας της ελληνικής ομάδας στα πρώτα 45 λεπτά! Ο Γκερέιρο αφού πρώτα έκλεινε ραντεβού με την μπάλα μπροστά στα μάτια κάμποσων αμυντικών της Στουρμ για να συναντηθεί ξεδιάντροπα με αυτήν πίσω από την πλάτη τους, έβγαζε τη «γλυκιά» σέντρα στον Μπερνς ο οποίος το μόνο που είχε να κάνει ήταν να «αγριοκοιτάξει» (έστω και αν τελικά προτίμησε απλά να προτάξει το στήθος του) το… θηλυκό, στέλνοντας το στην κενή εστία!

Ούτε ο Άρνολντ δεν ήταν αρκετός!

Στην ανάπαυλα ωστόσο οι ποδοσφαιριστές της Ένωσης μάλλον δέχθηκαν την επίσκεψη του «φορτωμένου» εξαιτίας της αλλαγής του ονόματος του γηπέδου (πρώην) Άρνολντ Σβαρτζενεγκερ στα αποδυτήρια, αφού δεν εξηγείται αλλιώς η εκ διαμέτρου αντίθετη εικόνα που παρουσίασαν! Οι γηπεδούχοι έτσι δέχθηκαν ευχαρίστως τα «κλειδιά» της αναμέτρησης, πιέζοντας ασφυκτικά για το γρήγορο γκολ ώστε να ξαναμπούν στο παιχνίδι! Ακόμα και τότε όμως, για γίνει αυτό, χρειάστηκε να γυρίσει  στην ΑΕΚ την πλάτη - για μία ακόμα φορά φέτος στο Europa League - η τύχη! Το γόνατο του Μανωλά έβρισκε όσο χρειαζόταν την μπάλα στο σουτ του Κάιντζ στο 59΄ ώστε να αυτή να… γλύψει τα νύχια του Κωνσταντόπουλου πριν καταλήξει στο βάθος της εστίας του!

Παρόλα αυτά ούτε οι τσαμπουκάδες (οι ποδοσφαιριστές της Στουρμ στο 68΄ σήκωσαν όχι και τόσο... συναδελφικά τον τραυματισμένο Κάλα από το έδαφος), ούτε η κατακόρυφη πτώση της απόδοσης των ποδοσφαιριστών της μπορούσε να στερήσει αυτό το τρίποντο από την ψυχωμένη Ένωση, αφού κόντρα στη ροή του αγώνα, ένα ακόμα «κιτρινόμαυρο» πουλέν, ο Κλωναρίδης (μετά από εκπληκτικό σόλο από το κέντρο... ολοκληρώνοντας με τη μύτη του παπουτσιού του) απογείωνε στο 77΄ τον «Δικέφαλο», όσο ψηλά χρειαζόταν, ώστε να αποχωρήσει όπως του αρμόζει από την Ευρώπη και ούτε καν από την τελευταία θέση του ομίλου!

Θυμηθείτε την εξέλιξη της αναμέτρησης ΕΔΩ.



Μπάσκετ Γυναικών: Πρόκριση με Χουάντσο και Γκραντ
Μπάσκετ Γυναικών: Πρόκριση με Χουάντσο και Γκραντ
Euroleague: Το τηλεοπτικό πρόγραμμα της αγωνιστικής – Πότε παίζουν Παναθηναϊκός AKTOR, Ολυμπιακός
Euroleague: Το τηλεοπτικό πρόγραμμα της αγωνιστικής – Πότε παίζουν Παναθηναϊκός AKTOR, Ολυμπιακός
Basketball Champions League: Άνετα το Περιστέρι, όλα για όλα στη Γερμανία!
Basketball Champions League: Άνετα το Περιστέρι, όλα για όλα στη Γερμανία!
Κατά της χρησιμοποίησης Ελλήνων διαιτητών η ΠΑΕ Παναθηναϊκός
Κατά της χρησιμοποίησης Ελλήνων διαιτητών η ΠΑΕ Παναθηναϊκός
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved