«Περίπατος» κορυφής στη Λιβαδειά (photos)

«Περίπατος» κορυφής στη Λιβαδειά (photos)

Ο Ολυμπιακός δεν συνάντησε κανένα… εμπόδιο κόντρα στον Λεβαδειακό, επικρατώντας με 4-0 στο Εθνικό Στάδιο Λιβαδειάς και ανέβηκε στην κορυφή της βαθμολογίας.

{textlink02}

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν σε εξαιρετική μέρα τον Κέβιν Μιραλάς, ο οποίος «χτύπησε» τρεις φορές (16’, 39’ και 59’) και πήραν μια άνετη νίκη που τους φέρνει στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Ο Βέλγος επιθετικός είχε άξιους… συμπαραστάτες τον Μάρκο Πάντελιτς, ο οποίος σκόραρε για 4ο συνεχόμενο παιχνίδι (9’), αλλά και τους Μανιάτη, Φετφατζίδη και Μόνχε. Από την άλλη, οι γηπεδούχοι δεν έδειξαν σε κανένα σημείο ικανοί να ακολουθήσουν τον ρυθμό των Πειραιωτών και γνώρισαν την δεύτερη ήττα τους στο πρωτάθλημα.

Οι παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε μπήκαν από την αρχή δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και έδειξαν από… νωρίς τις διαθέσεις τους, μια και στην πρώτη «επίσκεψή» τους στα καρέ του Κυριακίδη στο 9’ άνοιξαν το σκορ με τον Σέρβο επιθετικό, έπειτα από ωραία πάσα του Μονέστο μέσα από την περιοχή.

Οι Πειραιώτες συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και επτά λεπτά αργότερα (16’) ο Μιραλάς με πλασέ από πλάγια θέση, διπλασίασε τα τέρματα για τους φιλοξενούμενους, αξιοποιώντας την κάθετη μπαλιά του Μόνχε.

Στα επόμενα λεπτά, οι γηπεδούχοι θέλησαν να βγουν στην επίθεση και να «ελαφρύνουν» για λίγο την άμυνά τους, ωστόσο, οι παίκτες του Ολυμπιακού δεν άφησαν το… πόδι από το «γκάζι» φτάνοντας σε ουκ ολίγες φορές με αξιώσεις στα καρέ του Κυριακίδη. Στο 27’ ο Φετφατζίδης δεν κατάφερε να νικήσει τον πορτιέρο των γηπεδούχων, ενώ στο 31’ η κεφαλιά του Παπάζογλου από κόρνερ του Μιραλάς, πέρασε άουτ, δίπλα από το δεξί δοκάρι της εστίας των «πράσινων».

Ωστόσο, οκτώ λεπτά αργότερα, οι «ερυθρόλευκοι» αύξησαν κι άλλο το δείχτη του σκορ, πάλι με… δράστη τον Κέβιν Μιραλάς. Ο Βέλγος επιθετικός βρήκε χώρο έξω από την περιοχή, έκανε το δυνατό σουτ και η μπάλα αφού πρώτα βρήκε στο δεξί δοκάρι του Κυριακίδη, κατέληξε στα δίχτυα για το 3-0.

Το σκηνικό δεν άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο, καθώς οι ποδοσφαιριστές του Ερνέστο Βαλβέρδε μπήκαν και πάλι δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και «έψαξαν» ένα ακόμα τέρμα. Στο 50’ ο Πάντελιτς έχασε μοναδική ευκαιρία, όταν ο Μιραλάς έκανε ωραία ενέργεια από τα αριστερά, έκανε την παράλληλη μπαλιά, από το ύψος της μικρής περιοχής, ο Σέρβος δεν κατάφερε να βρει τον στόχο.

Δύο λεπτά αργότερα και πάλι οι φιλοξενούμενοι απείλησαν, αυτή την φορά με τον Μόνχε, αλλά το σουτ του Αργεντινού πέρασε άουτ, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Κυριακίδης κατάφερε να διώξει το σουτ του Μανιάτη, που είχε κοντράρει σε σώματα αμυντικών.

Όμως, δεν έγινε το ίδιο και στο 59’ όταν ύστερα από φάση διαρκείας, ο Φετφτατζίδης έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Κυριακίδης απέκρουσε ασθενώς, η μπάλα έφτασε στον Μιραλάς, ο οποίος με ωραίο γυριστό έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, διαμορφώνοντας το 4-0.

Στην συνέχεια, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, μια και οι δύο προπονητές προχώρησαν σε αλλαγές από τον πάγκο, με τον Ολυμπιακό να διατηρεί τα ηνία της αναμέτρησης. Στο 69’ ο Λεβαδειακός απείλησε για πρώτη (!) φορά στην αναμέτρηση, όταν ο Κουτσόπουλος έκανε την κεφαλιά, αλλά ο Ναπολεόνι δεν κατάφερε να νικήσει με κεφαλιά τον Μέγιερι.

Στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης, το ματς είχε καθαρά διαδικαστικό χαρακτήρα, με τις δύο ομάδες να περιμένουν το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Αρετόπουλου. Έτσι, ο Ολυμπιακός έφτασε χωρίς να… ιδρώσει σε ένα ακόμα «τρίποντο», το οποίο τον έφερε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Από την άλλη, οι «πράσινοι» παρέμειναν στην 14η θέση με 6 βαθμούς και ένα πρόγραμμα «βουνό» να ακολουθεί.

Θυμηθείτε το pregame της αναμέτρησης

Θυμηθείτε τις καλύτερες φάσεις και τα γκολ της αναμέτρησης, όπως σας τα προσέφερε το Onsports, πατώντας ΕΔΩ.



Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved