Δεν τα κατάφερε στη Μόσχα ο Παναθηναϊκός (video+photos)

Δεν τα κατάφερε στη Μόσχα ο Παναθηναϊκός (video+photos)

Την τρίτη ήττα του στη φετινή Ευρωλίγκα, και δεύτερη από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, υπέστη στη ρωσική πρωτεύουσα με 91-75 ο Παναθηναϊκός.

Οι παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς ήθελαν τη νίκη για να εξαντλήσουν τις πιθανότητες κατάκτησης της πρώτης θέσης του Β’ Ομίλου, αλλά δεν τα κατάφεραν απέναντι στο συγκρότημα του Γιόνας Καζλάουσκας, που «καθάρισε» στην επανάληψη. Ο Ίαν Βουγιούκας αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ για τους φιλοξενούμενους με 17 πόντους, ενώ από τους Μοσχοβίτες Κρστιτς και Σβεντ οδήγησαν εκ του ασφαλούς την ομάδα τους στο «εννέα στα εννέα» στη φετινή διοργάνωση και την εξασφάλιση, και από μαθητικής άποψης, της κορυφής του ομίλου.

Τα αμυντικά προβλήματα και η φοβερή ευστοχία της ΤΣΣΚΑ Μόσχας από τη γραμμή των 6,75μ. ήταν τα στοιχεία που στοίχισαν στον Παναθηναϊκό, ο οποίος πάντως έχει ήδη περάσει στο Top 16.

Σε υψηλό τέμπο και σκορ κύλησε το πρώτο δεκάλεπτο στη Μόσχα. Τόσο η άμυνα του Παναθηναϊκού όσο και η αντίστοιχη της ΤΣΣΚΑ αντιμετώπισαν προβλήματα και η λήξη της πρώτης περιόδου βρήκε το συγκρότημα του Γιόνας Καζλάουσκας να έχει ισχνό προβάδισμα με 26-24. Ο Σβεντ και ο Γκόρντον αποτελέσαν την πιο συχνή απειλή για το καλάθι των πρωταθλητών Ευρώπης, οι οποίοι όμως είχαν τις δικές τους απαντήσεις, διά χειρός Λόγκαν και του Σμιθ.

Το συγκρότημα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς ήταν ανώτερο στο ξεκίνημα του δεύτερου δεκαλέπτου και προηγήθηκε με 33-30, αλλά ο Σβεντ αποδείχθηκε ασταμάτητος και, φθάνοντας στους συνολικά 14 πόντους, έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στην ομάδα του, με 36-33, στο 15’. Ο Νικ Καλάθης, ο Ίαν Βουγιούκας και ο Κώστας Καϊμακόγλου ανέλαβαν πρωτοβουλίες στο σκοράρισμα και τρία λεπτά πριν από το φινάλε του ημιχρόνου οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να προηγηθούν εκ νέου, αρχικά με 43-42 και εν συνεχεία με 49-47, σκορ με το οποίο οι δύο αντίπαλοι πήγαν στα αποδυτήρια.

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να αντιμετωπίζει προβλήματα στην άμυνα με την έναρξη της επανάληψης. Η ΤΣΣΚΑ δεν άφησε την ευκαιρία να πάει ανεκμετάλλευτη κι έχοντας κύριους επιθετικούς εκφραστές τους Σισκάουσκας και Κρστιτς έτρεξε σερί 15-0 και προηγήθηκε με 61-49 στο 23’, θέτοντας τις βάσεις για την κατάκτηση του ροζ  φύλλου. Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε 61-53, αλλά με «βομβαρδισμό» από τη γραμμή των 6,75μ. οι γηπεδούχοι ανέβασαν εκ νέου τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό (71-58 στο 27’).

Η μόνη απειλή, από πλευράς Παναθηναϊκού, ήταν ο Ίαν Βούγιούκας, ο οποίος έκλεισε την τρίτη περίοδο έχοντας ήδη φθάσει στους 15 πόντους. Ωστόσο, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας πατούσε πολύ γερά στο παρκέ για να απειληθεί από μόνο έναν παίκτη κι έτσι δεν δυσκολεύτηκε να κλείσει το τρίτο δεκάλεπτο ούσα στο +12 (75-63). Η μορφή του αγώνα δεν διαφοροποιήθηκε στο τελευταίο δεκάλεπτο. Οι Μοσχοβίτες, εκμεταλλευόμενοι και την απογοήτευση των φιλοξενούμενων από τη δυσάρεστη τροπή του παιχνιδιού, διατήρησαν τη διαφορά σε επίπεδα ασφαλείας (80-65 στο 34', 86-72 στο 38') και, ανεβάζοντας ψηλά το σκορ, έφτασαν στην άνετη επικράτηση, με την οποία διατήρησαν το φετινό αήττητο.

Διαιτητές: Γιούγκεμπραντ, Πέρεζ, Σαχίν.
Δεκάλεπτα: 26-24, 47-49, 75-63, 91-75.
ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Καζλάουσκας): Τεόντοσιτς 4, Λαβρίνοβιτς 3, Σισκάουσκας 10 (2), Κρίστιτς 17, Βορόνοβ, Σβεντ 16 (4), Καούν 8, Κριάπα 16 (1), Πονκρασόφ, Κουρμπάνοφ 5, Γκόρντον 12 (4).
Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Μάριτς 2, Μπατίστ 4, Λόγκαν 7 (1), Σάτο 7 (1), Διαμαντίδης 7 (1), Βουγιούκας 17, Ν. Καλάθης 9, Σμιθ 11 (1), Καϊμακόγλου 7 (1), Γιασικεβίτσιους 4.

Για να θυμηθείτε την εξέλιξη του παιχνιδιού, μέσα από το live του Onsports, πατήστε ΕΔΩ.

Δεν τα κατάφερε στη Μόσχα ο Παναθηναϊκός (video+photos)



Βρέθηκαν και συνελήφθησαν οι κακοποιοί που απειλούσαν τον Ντι Μαρία
Βρέθηκαν και συνελήφθησαν οι κακοποιοί που απειλούσαν τον Ντι Μαρία
Μπαρτσελόνα: Θέλει να μείνει και τη νέα σεζόν ο Λεβαντόφσκι
Μπαρτσελόνα: Θέλει να μείνει και τη νέα σεζόν ο Λεβαντόφσκι
Κριστιάνο Ρονάλντο: Μια εντυπωσιακή Ferrari είναι το νέο super car στη μεγάλη συλλογή του (photo)
Κριστιάνο Ρονάλντο: Μια εντυπωσιακή Ferrari είναι το νέο super car στη μεγάλη συλλογή του (photo)
Final Four με Παναθηναϊκό AKTOR και Ολυμπιακό προβλέπει ο Τζόκοβιτς
Final Four με Παναθηναϊκό AKTOR και Ολυμπιακό προβλέπει ο Τζόκοβιτς
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved