Πεδουλάκης: «Καθήκον μας» (photos)

Πεδουλάκης: «Καθήκον μας» (photos)

Στο Χριστοδούλειο Ίδρυμα βρέθηκαν για πέμπτη διαδοχική χρονιά ο ΠΣΑΚ, ο ΣΕΠΚ, ο ΕΣΑΚΕ, αλλά και η Εμπορική Τράπεζα.

Παίκτες, προπονητές και παράγοντες βρέθηκαν κοντά στα παιδιά και μοίρασαν δώρα και χαρά. Συγκεκριμένα, το παρών έδωσαν από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών ο γενικός γραμματέας Νίκος Παπανικολόπουλος, ο γενικός διευθυντής Κώστας Αλεξανδρίδης και τα μέλη Νώντας Παπαντωνίου, Χάρης Γιαννόπουλους, Γιάννης Αθανασούλας, Βασίλης Καββαδάς, Σωκράτης Ψαρόπουλος, Αλέξης Τόλιας, Έρικ Μπόατενγκ και Θοδωρής Τσιλούλης. Από το Σύνδεσμο Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης παρευρέθηκαν ο γενικός γραμματέας Θόδωρος Μπολάτογλου, ο ειδικός γραμματέας Αλέκος Δάγλας και ο τεχνικός του Περιστερίου, Αργύρης Πεδουλάκης.

Τους φορείς του μπάσκετ υποδέχθηκε η διευθύντρια του Χριστοδούλειου Ιδρύματος, Ακριβή Αλέπη-Κακλαμάνη, η οποία ανέφερε: «Το Χριστοδούλειο Ίδρυμα μετράει 68 χρόνια. Έχει ιδρυθεί το 1943 από τον ιερέα Απόστολο Χριστοδούλου και μέχρι σήμερα έχει φιλοξενήσει πάνω από 3.000 κορίτσια. Φιλοξενεί κορίτσια με εισαγγελική εντολή για τα οποία το περιβάλλον στις οικογένειές τους δεν είναι καλό. Αυτή τη στιγμή φιλοξενούμε 32 κορίτσια ηλικίας από τεσσάρων ως 22 χρόνων. Είναι από το νηπιαγωγείο έως και φοιτήτριες. Εμείς τους προσφέρουμε ό,τι ακριβώς και ένα σπίτι και ένας υπεύθυνος γονιός. Ό,τι καλύτερο μπορεί να προσφέρει ένα γονιός. Αυτό είναι το Χριστοδούλειο και η ζωή του, δίχως καμία κρατική επιχορήγηση, αλλά μόνο με βοήθεια από φίλους. Η παρουσία επί πέντε χρόνια των αθλητών είναι πολύ μεγάλη βοήθεια και θέλουμε να τους ευχαριστήσουμε. Προσφέρουν δώρα και χαρά στα παιδιά και για εμάς είναι πολύ σημαντικό».

Από την πλευρά του, ο Αργύρης Πεδουλάκης επεσήμανε: «Νομίζω ότι επιβάλλετε και είναι καθήκον να είμαστε δίπλα σε αυτά τα παιδιά. Οι σύνδεσμοι των προπονητών και των αθλητών έχουν καθιερώσει τέτοιες μορφές κοινωνικής δραστηριότητας. Το Χριστοδούλειο το γνωρίζω πολλά χρόνια και κάνει εξαιρετικό έργο με τα κορίτσια. Είναι μια μεγάλη οικογένεια και για εμένα είναι σημαντικό ότι παίρνουμε δύναμη από αυτά τα παιδιά. Ερχόμενος εδώ βλέπεις πόσο αισιόδοξος πρέπει να είσαι βλέποντας πόσο πολεμιστές της ζωής είναι αυτά τα παιδιά, αλλά και οι εθελοντές του ιδρύματος. Σίγουρα, παίρνεις δύναμη. Αυτά τα παιδιά είναι πιο έτοιμα να βγουν στη ζωή, να έχουν την υγεία τους και να είναι η ζωή τους καλύτερη στις μεγαλύτερες ηλικίες».

Το λόγο στη συνέχεια πήρε ο Θόδωρος Μπολάτογλου, ο οποίος τόνισε: «Είναι πάρα πολύ σημαντικό, για αυτό συμμετέχουμε σε τέτοιες εκδηλώσεις, για αυτά τα παιδιά που το έχουν ανάγκη. Όλοι οι φορείς του μπάσκετ είναι κοντά σε αυτά τα παιδιά, είναι στη σκέψη μας και πάντα θα έχουν τη βοήθειά μας, ό,τι και αν χρειαστούν. Το καλύτερο είναι ότι παίρνουν τα κατάλληλα εφόδια, προκειμένου να γίνουν χρήσιμα μέλη στην κοινωνία».

Ο γενικός γραμματέας του ΠΣΑΚ, Νίκος Παπανικολόπουλος, δήλωσε: «Είναι η πέμπτη χρονιά που βρισκόμαστε εδώ και ελπίζω να συνεχίσουμε για πολλά χρόνια ακόμα. Φέτος βέβαια είναι διπλή η χαρά, καθώς πρόεδρος του συνδέσμου μας είναι ο Μανώλης Παπαμακάριος, ο οποίος είναι ο αυτός που ανέπτυξε τη μεταξύ μας σχέση πριν από πέντε χρόνια. Είναι χαρά και υποχρέωσή μας να βρισκόμαστε στο Χριστοδούλειο Ίδρυμα και κοντά τους όσο μπορούμε καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Η ευχή μου είναι τα παιδιά να έχουν υγεία και το χαμόγελο στα χείλη τους και οι άνθρωποι που μεριμνούν για αυτά να έχουν ακόμα μεγαλύτερη δύναμη».



Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παρτιζάν-Ολυμπιακός και τις υπόλοιπες «μάχες» της EuroLeague
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παρτιζάν-Ολυμπιακός και τις υπόλοιπες «μάχες» της EuroLeague
Παναθηναϊκός AKTOR, Αταμάν: «Να υπερασπιστούμε τη δεύτερη θέση με ομαδικότητα και επιθετική άμυνα»
Παναθηναϊκός AKTOR, Αταμάν: «Να υπερασπιστούμε τη δεύτερη θέση με ομαδικότητα και επιθετική άμυνα»
Δεν θα υπολόγιζε τίποτα ο Φελίπε Μέλο!
Δεν θα υπολόγιζε τίποτα ο Φελίπε Μέλο!
Τσιτσιπάς και Μπαντόσα συναντήθηκαν και κουβέντιασαν με τον Νεϊμάρ
Τσιτσιπάς και Μπαντόσα συναντήθηκαν και κουβέντιασαν με τον Νεϊμάρ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved