Ο Παναιτωλικός «δάγκωσε» 1-0 τον ΟΦΗ (videos+photos)

Ο Παναιτωλικός «δάγκωσε» 1-0 τον ΟΦΗ (videos+photos)

Τη χαρά της νίκης «γεύτηκε» και πάλι ο Παναιτωλικός, την οποία αγνοούσε από την 8η αγωνιστική (είχε επικρατήσει 2-0 της Ξάνθης), καταβάλλοντας δύσκολα τον ΟΦΗ, με σκορ 1-0, χάρη στο γκολ του Εντζεγκουέλε (50΄).

Οι αγρινιώτες κατάφεραν να αποδώσουν καλό ποδόσφαιρο από το 20ο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου, μέχρι το τέλος του πρώτου 45λεπτου, αφού στο δεύτερο μέρος, η αγωνιστική τους συμπεριφορά, δεν ήταν αντάξια των απαιτήσεων του αγώνα.

Από την άλλη πλευρά, ο ΟΦΗ έφυγε με άδεια χέρια από το Αγρίνιο, παρά το γεγονός ότι στο δεύτερο ημίχρονο είχε την υπεροχή και δημιούργησε τις ευκαιρίες για να πάρει έστω τον βαθμό της ισοπαλίας.

Η ομάδα της Κρήτης είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων στα πρώτα δέκα λεπτά, χωρίς όμως να απειλήσει την εστία του Μπλάζιτς.
Οι αγρινιώτες, άρχισαν να ασκούν σταδιακά  πίεση στους αντιπάλους, με αποτέλεσμα να κερδίσουν μέτρα στο χώρο του κέντρου, εκδηλώνοντας με μεγαλύτερη συχνότητα επιθέσεις προς τα καρέ του Κάρολ.

Οι ποδοσφαιριστές του Μπάμπη Τεννέ, έκαναν αισθητή την παρουσία τους στο 22΄, όταν ο Ντολεζάι έστειλε την μπάλα στο δοκάρι μετά από εκτέλεση φάουλ και στην επαναφορά ο Καμαρά, δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, σουτάροντας άουτ από το ύψος της μικρής περιοχής.

Οι γηπεδούχοι έδειχναν πλέον πως πατούσαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, βγαίνοντας σε κάθε ευκαιρία στο προσκήνιο, προσπαθώντας να δημιουργήσουν ρήγματα στην άμυνα των κρητικών.

Η υπεροχή τους καταγράφηκε σε τρεις ακόμη περιπτώσεις,  στις οποίες θα μπορούσαν να είχαν σημειώσει γκολ. Στο 31΄σε σουτ του Μπουμίν από καλή θέση το οποίο έστειλε την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, στο 39΄, όταν ο Χαριστέας βρήκε άτσαλα την μπάλα λίγο έξω από τη μικρή περιοχή και δύο λεπτά αργότερα, όταν ο ίδιος παίκτης με κεφαλιά, μετά από κόρνερ του Θεοδωρίδη, έστειλε την μπάλα πάνω στον Κάρολ που μπλόκαρε σταθερά.

Στο 43΄ο Θεοδωρίδης είχε την έμπνευση να επιχειρήσει μακρινό σουτ με καλές προϋποθέσεις, χωρίς ωστόσο να βρει στόχο.
Λίγο πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, λίγο έλειψε να εφαρμοστεί ο «άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου», και να χριστεί σκόρερ ο Μάντζιος.

O 28χρονος επιθετικός, βρέθηκε αμαρκάριστος στη μικρή περιοχή, έκανε το πλασέ, αλλά η μπάλα βρήκε στο πόδι του Ντολεζάι και κατέληξε κόρνερ.   
Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Παναιτωλικός ευτύχησε να προηγηθεί 1-0 στο 50΄, με κεφαλιά του Εντζεγκουέλε, μετά από σέντρα του Καμαρά, αλλά από κει και πέρα, τα ηνία του αγώνα ανέλαβε ο ΟΦΗ.

Οι ποδοσφαιριστές του Νίκου Αναστόπουλου, άσκησαν μεγάλη πίεση στους γηπεδούχους, οι οποίοι κατά ανεξήγητου τρόπο, λαμβανομένου υπόψη την αγωνιστική συμπεριφορά που είχαν στο πρώτο 45λεπτο, αντιμετώπισαν προβλήματα στην αμυντική τους λειτουργία.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός, ότι μετά το γκολ του Εντζεγκουέλε, οι κρητικοί δημιούργησαν αρκετές επιθετικές προσπάθειες, επιζητώντας το γκολ, με ατομική ενέργεια του Μποντόρ και σουτ που μπλόκαρε με δεύτερη προσπάθεια ο Μπλάζιτς στο  54΄, με επίσης ατομική ενέργεια του Μάντζιου τρία λεπτά αργότερα, ο οποίος δεν μπόρεσε να νικήσει τον Μαυροβούνιο τερματοφύλακα.

Στο 74΄ο ΟΦΗ έφτασε μια ανάσα από την ισοφάριση, όταν ο Μάντζιος με πλασέ εξ επαφής, νικήθηκε και πάλι από τον Μπλάζιτς, ο οποίος αρχικά σταμάτησε την μπάλα πριν καταλήξει στα δίχτυα και στη συνέχεια την μπλόκαρε σταθερά.

Το τελευταίο σφύριγμα της λήξης βρήκε νικητή τον Παναιτωλικό με 1-0. Το πιο δίκαιο αποτέλεσμα ωστόσο θα μπορούσε να είναι η ισοπαλία, αφού στο δεύτερο ημίχρονο ο ΟΦΗ, κυριάρχησε στο γήπεδο.

Δείτε το γκολ του αγώνα

{akamai}rtmp://cp77187.edgefcs.net/ondemand/nova/2011-2012/GOAL_PANAITOLIKOS_OFI{/akamai}

Θυμηθείτε λεπτό προς λεπτό την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναιτωλικός - ΟΦΗ

Ο Παναιτωλικός «δάγκωσε» 1-0 τον ΟΦΗ (videos+photos)



ΠΑΟΚ-Μπριζ 0-2: Αξεπέραστο εμπόδιο οι εξαιρετικοί Βέλγοι
ΠΑΟΚ-Μπριζ 0-2: Αξεπέραστο εμπόδιο οι εξαιρετικοί Βέλγοι
ΕΠΟ: «Ουδέποτε ετέθη θέμα θετικού δείγματος διεθνούς ποδοσφαιριστή»
ΕΠΟ: «Ουδέποτε ετέθη θέμα θετικού δείγματος διεθνούς ποδοσφαιριστή»
Conference League: Ο Μαρτίνες δε χάνει στα πέναλτι, πρόκριση για Άστον Βίλα!
Conference League: Ο Μαρτίνες δε χάνει στα πέναλτι, πρόκριση για Άστον Βίλα!
Άρης – ΑΕΚ: Ατομικό για Μουκουντί και Άμραμπατ | Εκτός οι Λιβάι Γκαρσία, Στάνκοβιτς
Άρης – ΑΕΚ: Ατομικό για Μουκουντί και Άμραμπατ | Εκτός οι Λιβάι Γκαρσία, Στάνκοβιτς
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved