Εδραιώθηκε στην κορυφή με… καρδιοχτύπια η ΑΕΚ (photos+videos)

Εδραιώθηκε στην κορυφή με… καρδιοχτύπια η ΑΕΚ (photos+videos)

Η Ένωση μπορεί να «καρδιοχτύπησε» κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα (2-1), ωστόσο, με δύο γρήγορα τέρματα, ένα σε κάθε ημίχρονο, με τον Κάρλος 15’ και αυτογκόλ του Πάντου στο 52’ πέτυχε τη πέμπτη συνεχόμενη νίκη της στη Super League και εδραιώθηκε, για μία ακόμα αγωνιστική, στην κορυφή της βαθμολογίας. Οι Ηπειρώτες μείωσαν στο 73’ με τον Κώτσιο.

Η ΑΕΚ ήταν αυτή που βγήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και προσπάθησε να πετύχει ένα τέρμα που θα της έδινε την ευκαιρία να συνεχίσει χωρίς άγχος στη συνέχεια. Μάλιστα, μόλις στο 5’ καταγράφηκε η πρώτη… υποψία φάσης, όταν ο Χοσέ Κάρλος θέλησε να «γεμίσει» προς την «καρδιά» της άμυνας του ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά και κατέληξε άουτ, ελάχιστα εκατοστά δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Φεγκρούς.

Πέντε λεπτά αργότερα, η Ένωση έφτασε μία… ανάσα από το γκολ, αλλά το πλασέ του Καράμπελα από τα αριστερά, με τη… βοήθεια του Φεγκρούς σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι. Πάντως, στη συγκεκριμένη φάση, οι άνθρωποι των γηπεδούχων διαμαρτύρονται για πέναλτι του Κώτσιου στον Σιαλμά, λίγο πριν η μπάλα φτάσει στον αριστεροπόδαρο αμυντικό του «Δικέφαλου».

Η τρίτη… προειδοποίηση από τους παίκτες του Νίκου Κωστένογλου ήρθε στο 13’ όταν ο Κλωναρίδης πήρε τη μπάλα έξω από την περιοχή, αλλά το σουτ που έκανε έφυγε άουτ, δίπλα από την εστία του πορτιέρο των φιλοξενούμενων.

Η υπεροχή των «κιτρινόμαυρων» έφερε… καρπούς δύο λεπτά αργότερα με τον Χοσέ Κάρλος. Ο Γεωργέας βρήκε με κάθετη μπαλιά τον Κλωναρίδης, ο οποίος με τη μία πέρασε στον Ισπανό μεσοεπιθετικό, ο οποίος από τον άξονα… τρύπησε την άμυνα του ΠΑΣ Γιάννινα, βρέθηκε απέναντι από τον Φεγκρούς και δεν δυσκολεύτηκε να τον νικήσει, ολοκληρώνοντας έτσι ένα 15λεπτο μεγάλης πίεσης στα καρέ του Μαροκινού τερματοφύλακα.

Μάλιστα, η υπεροχή της ΑΕΚ, κυρίως στη μεσαία γραμμή, μια και είχε «κόψει» τον ΠΑΣ Γιάννινα στα… δύο, έφερε και την πρώτη διορθωτική κίνηση από τον Άγγελο Αναστασιάδη, ο οποίος με τη συμπλήρωση του πρώτου 20λεπτου, πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Ανδράλα, στη θέση του Πατσατζόγλου, ο οποίος δεν είχε μπει… δυνατά στην αναμέτρηση, κάνοντας μερικά αβίαστα λάθη.

Η είσοδος του Πάρη Ανδράλα, έφερε ισορροπία στο παιχνίδι των φιλοξενούμενων, οι οποίοι θέλησαν στη συνέχεια να βγουν στην επίθεση και να φτάσουν στην ισοφάριση, ωστόσο το έκαναν… μονοδιάστατα, μια και η μπάλα έβγαινε μπροστά μόνο από τα αριστερά με τους Ζαϊρί και Μπεσέρα να προσπαθούν να φτιάξουν το παιχνίδι των «κυανόλευκων», ενώ αντίθετα, από τα δεξιά, ο Σκούφαλης είχε… άχαρο ρόλο «παρατηρητή».

Στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους, η ΑΕΚ ανέβασε και πάλι… στροφές και προσπάθησε να διπλασιάσει τα τέρματά της και να πάει πιο… ήρεμη στα αποδυτήρια. Μάλιστα, στο 40’ ο Κλωναρίδης έφτασε πολύ κοντά να χριστεί σκόρερ, αλλά το σουτ που έκανε, έπειτα από σύγχυση στα καρέ του ΠΑΣ Γιάννινα, βρήκε σε ετοιμότητα του Φεγκρούς, ο οποίος με εντυπωσιακή επέμβαση, αποσόβησε το γκολ.

Οι φιλοξενούμενοι έκαναν την… ύστατη προσπάθεια να πάρουν κάτι… καλό από το πρώτο μέρος, μια και δύο λεπτά αργότερα, ο Μπακαγιόκο έφτασε απέναντι στον Αραμπατζή, ωστόσο η επέμβαση του Κοντοέ ήταν άμεση και έγκαιρη, με τον αμυντικό της Ένωσης να διώχνει.

Το déjà vu της «επανάληψης»

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως και το πρώτο, ήτοι με γρήγορο γκολ για την ΑΕΚ. Συγκεκριμένα, στο 52’ ο Χοσέ Κάρλος θέλησε να βρει τον Σιαλμά, αυτός δεν έκανε σωστή εκτίμηση της φάσης, ωστόσο, ο Πάντος στην προσπάθειά του να γυρίσει την μπάλα στον Φεγκρούς, πρόλαβε τον Μαροκινό στην έξοδο και την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του, κάνοντας το 2-0 για την Ένωση.

Άμεση ήταν η αντίδραση του Άγγελου Αναστασιάδη, καθώς στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Κυριάκος πέρασε στη θέση του Ζαϊρί, ο οποίος δεν βοήθησε στην ανάπτυξη του ΠΑΣ Γιάννινα.

Από την άλλη, το… εύκολο 2-0 έδωσε την ευκαιρία στον Νίκο Κωστένογλου να προχωρήσει σε αλλαγές από τον πάγκο, περνώντας στο παιχνίδι τον Ρίκκα στη θέση του Κλωναρίδη στο 61’ και πέντε λεπτά αργότερα, τον Τσίτα αντί του Σιαλμά.

Όμως, κάτι οι αλλαγές, κάτι η… χαλαρότητα των παικτών της Ένωσης, έδωσε την ευκαιρία στους φιλοξενούμενους να κερδίσουν… μέτρα και να πιέσουν για ένα γκολ, που θα τους έβαζε και πάλι στη διεκδίκηση της αναμέτρησης. Μάλιστα, τα… κατάφεραν σχετικά νωρίς, καθώς στο 73’ ο Κώτσιος με κοντινή προβολή μείωσε σε 2-1 και έδωσε μια άλλη… άγρια ομορφιά στα εναπομείναντα λεπτά.

Συγκεκριμένα, ο Κυριάκος εκτέλεσε από τα δεξιά το φάουλ, ο Μάκος στην προσπάθειά του να διώξει, έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στο αριστερό δοκάρι του Αραμπατζή, με αποτέλεσμα να τον θέσει εκτός εστίας και στην επαναφορά, ο έμπειρος αμυντικός του ΠΑΣ Γιάννινα με πλασέ στην κενή εστία μείωσε για τους «κυανόλευκους».

Μάλιστα, ο Άγγελος Αναστασιάδης θέλησε να δώσει μια πιο… φρέσκια πνοή στη μεσαία γραμμή, βάζοντας στη θέση του Λίλα τον Ντάσιο στο 74’. Δύο λεπτά αργότερα, ο Νίκος Κωστένογλου, βλέποντας την ομάδα του να χάνει τις μονομαχίες στη μεσαία γραμμή, πέρασε τον Γκερέιρο αντί του κουρασμένου Χοσέ Κάρλος.

Μάλιστα, στο 81’ ο Μπέλεκ θέλησε να «τελειώσει» την αναμέτρηση, ωστόσο, το σουτ που έκανε δεν βρήκε… στόχο και πέρασε ανεκμετάλλευτη η ευκαιρία για την Ένωση. Από την στιγμή που το εύθραυστο 2-1 παρέμενε, ο ΠΑΣ προσπαθούσε με περισσότερο… θράσος να βγει στην επίθεση και να αναζητήσει το γκολ της ισοφάρισης.

Οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να τα είχαν καταφέρει στο 84’ και πάλι με… δράστη τον Κυριάκο, όταν εκτέλεσε το φάουλ, από μακρινή απόσταση, ωστόσο… ανάγκασε τον Αραμπατζή να «απογειωθεί» και να διώξει με τα ακροδάχτυλα σε κόρνερ. Στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης, ο ΠΑΣ Γιάννινα πίεσε για ένα γκολ, ωστόσο η άμυνα της Ένωσης αντέδρασε σωστά και κράτησε το πολύτιμο «τρίποντο».

Δείτε τα γκολ του αγώνα

{akamai}rtmp://cp77187.edgefcs.net/ondemand/nova/2011-2012/GOAL_AEK_GIANNINA_101211{/akamai}

Θυμηθείτε το pregame της αναμέτρησης.

 

Θυμηθείτε την εξέλιξη της αναμέτρησης ΑΕΚ – ΠΑΣ Γιάννινα.

Εδραιώθηκε στην κορυφή με… καρδιοχτύπια η ΑΕΚ (photos+videos)



Η FA ερευνά τον Σάντρο Τονάλι για παραβάσεις που αφορούν στοιχηματισμό
Η FA ερευνά τον Σάντρο Τονάλι για παραβάσεις που αφορούν στοιχηματισμό
Βρέθηκαν και συνελήφθησαν οι κακοποιοί που απειλούσαν τον Ντι Μαρία
Βρέθηκαν και συνελήφθησαν οι κακοποιοί που απειλούσαν τον Ντι Μαρία
Μπαρτσελόνα: Θέλει να μείνει και τη νέα σεζόν ο Λεβαντόφσκι
Μπαρτσελόνα: Θέλει να μείνει και τη νέα σεζόν ο Λεβαντόφσκι
Κριστιάνο Ρονάλντο: Μια εντυπωσιακή Ferrari είναι το νέο super car στη μεγάλη συλλογή του (photo)
Κριστιάνο Ρονάλντο: Μια εντυπωσιακή Ferrari είναι το νέο super car στη μεγάλη συλλογή του (photo)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved