Σε τροχιά πρόκρισης με σούπερ Σπανούλη (photos+video)

Σε τροχιά πρόκρισης με σούπερ Σπανούλη (photos+video)

Ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε, στο ΣΕΦ, της Κάχα Λαμποράλ με 84-82 και διατήρησε «ζωντανές» τις ελπίδες του για πρόκριση στην επόμενη φάση. Οι «ερυθρόλευκοι» στα τελευταία δευτερόλεπτα υπέπεσαν σε τραγικό λάθος, με αποτέλεσμα να δεχθούν τρίποντο και να μην καλυφθεί, έτσι, η διαφορά της ήττας του πρώτου αγώνα.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά στο παρκέ του ΣΕΦ και κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα με τον Μίρσα Τελέτοβιτς να κάνει ό,τι θέλει την άμυνα του Ολυμπιακού. Ο Βόσνιος φόργουορντ ήταν πολύ εύστοχος με αποτέλεσμα οι Ισπανοί να έχουν ένα μικρό προβάδισμα και τον Ντούσαν Ίβκοβιτς να τα έχει με τους παίκτες του και την αμυντική τους εικόνα. Έτσι η πρώτη περίοδο ολοκληρώθηκε με την Κάχα Λαμποράλ να έχει το προβάδισμα με 26-19. Από την πλευρά της ομάδας του Πειραιά πάντως ο Βασίλης Σπανούλης με τον Πέρο Άντιτς έκαναν ό,τι μπορούσαν στον επιθετικό τομέα για να κρατήσουν την ομάδα τους κοντά στο σκορ.

Στη συνέχεια ο Ολυμπιακός αποφάσισε να βελτιώσει την αμυντική του εικόνα με τον Κώστα Παπανικολάου να κάνει εξαιρετική δουλειά. Μάλιστα χάρη στην άμυνά του και ένα τρίποντο του Πρίντεζη οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ισοφαρίσουν σε 31-31 στο 13’ και στη συνέχεια να περάσουν μπροστά στο σκορ και να κρατήσουν το προβάδισμα μέχρι το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου. Ο Τελέτοβιτς βγήκε εκτός ρυθμό με αποτέλεσμα το πρώτο μισό του αγώνα να ολοκληρωθεί με 46-41 υπέρ του συγκροτήματος του Ντούσαν Ίβκοβιτς.

Οι φιλοξενούμενοι όμως κατάφεραν να γίνουν και πάλι επικίνδυνοι, χάρη στον Μίρσα Τελέτοβιτς και πάλι με τον «Ντούντα» να μην βρίσκει ακόμα λύσεις στο μαρκάρισμά του. Ο Ολυμπιακός έβρισκε εύκολα τον δρόμο προς το… πλεκτό, ωστόσο ο φόργουορντ της ισπανικής ομάδας ήταν εκεί για να κρατήσει την Κάχα σε απόσταση… αναπνοής.  Οι «ερυθρόλευκοι» πάντως δεν έχασαν το προβάδισμα μέχρι το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου, παρά τις προσπάθειες του Τελέτοβιτς, καθώς το τρίτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με 65-62 υπέρ της ομάδας του Πειραιά.

Στην τελευταία περίοδο ήρθε η ώρα του Βασίλη Σπανούλη να πάρει την ομάδα πάνω του, να βρει τις λύσεις στον επιθετικό τομέα και να οδηγήσει τον Ολυμπιακό στη νίκη. Ο Τελέτοβιτς ήταν ασταμάτητος, αλλά ο Σπανούλης από την άλλη είχε στο πλευρό του και τους υπόλοιπους συμπαίκτες του οι οποίοι τον βοήθησαν μέχρι το τελευταίο σφύριγμά, έτσι ώστε η ομάδα του Πειραιά να φτάσει στην κατάκτηση των δύο υπερπολύτιμων βαθμών. Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 84-82 καταφέρνοντας να ισοφαρίσει τη διαφορά του πρώτου αγώνα στην Ισπανία, όχι όμως να πάρει το πλεονέκτημα, λόγω των τραγικών λαθών του που οδήγησαν σε πέντε διαδοχικούς πόντους το Σαν Εμετέριο!

Δεκάλεπτα: 19-26, 46-41, 65-62, 84-82.
Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Χάινς 11, Λούκας 3, Άντιτς 8 (2), Σπανούλης 21 (2), Πελεκάνος 3 (1), Παπαδόπουλος 5, Γκετσεβίτσιους 5 (1), Πρίντεζης 11 (1), Παπανικολάου 12, Σλούκας, Κατσίβελης 5 (1).
Κάχα Λαμποράλ (Ιβάνοβιτς): Ρίμπας 7 (1), Πριτζιόνι 8, Ντόρσι 4, Σαν Εμετέριο 14 (1), Γκολούμποβιτς, Ερτέλ 4, Όλεσον 9 (1), Τελέτοβιτς 32 (5), Μπιέλιτσα 4.

Για να θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα του Ολυμπιακού με την Κάχα Λαμποράλ, μέσα από το live του Onsports, πατήστε ΕΔΩ.



Δεν θα υπολόγιζε τίποτα ο Φελίπε Μέλο!
Δεν θα υπολόγιζε τίποτα ο Φελίπε Μέλο!
Τσιτσιπάς και Μπαντόσα συναντήθηκαν και κουβέντιασαν με τον Νεϊμάρ
Τσιτσιπάς και Μπαντόσα συναντήθηκαν και κουβέντιασαν με τον Νεϊμάρ
Συγκλονιστικός Γιακουμάκης: «Δέχτηκα άπειρες... ευχές από ανθρώπους που δεν πήραν αγκαλιές κι αγάπη»
Συγκλονιστικός Γιακουμάκης: «Δέχτηκα άπειρες... ευχές από ανθρώπους που δεν πήραν αγκαλιές κι αγάπη»
Στη Σμύρνη για προετοιμασία ο Τεντόγλου
Στη Σμύρνη για προετοιμασία ο Τεντόγλου
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved