Περιφερειακή εκπαιδευτική δράση από το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς»

Περιφερειακή εκπαιδευτική δράση από το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς»

Μια ακόμη σημαντική περιφερειακή δράση πραγματοποιήθηκε στη Ζάκυνθο στο πλαίσιο της Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας της Τροχαίας.

Η Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας της Τροχαίας, γίνεται τα τελευταία 7 χρόνια από την τοπική Διοίκηση Τροχαίας. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε μετά την πρόσκληση του Διοικητή της Τροχαίας Ζακύνθου προκειμένου να ενημερωθούν οι μαθητές και οι πολίτες του νησιού με βιωματικό τρόπο για την πρόληψη και μείωση των τροχαίων συμβάντων.


Αυτή ήταν η 1η φορά που όλος ο νέος εξοπλισμός (προσομοιωτής ανατροπής, προσομοιωτής πρόσκρουσης, εκπαιδευτικός προσομοιωτής οδήγησης) της κινητής μονάδας που απέκτησε το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος AVENUE (Actions for Vulnerable, Elderly Novice Drivers and Road Users in Europe) for Traffic Safety λειτούργησε μαζικά για την πραγματοποίηση εκπαίδευσης σε περιοχή της Ελλάδας.

Μέσα στις 2 ημέρες που τα στελέχη του Ινστιτούτου βρέθηκαν στη Ζάκυνθο, πάνω από 1.200 παιδιά του Γυμνασίου και του Λυκείου και 300 ενήλικοι είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν και να εκπαιδευτούν βιώνοντας τους κινδύνους και τις δυσκολίες που μπορεί κανείς να αντιμετωπίσει όταν κινείται στο δρόμο, καθιστώντας τη συγκεκριμένη εκδήλωση μία από τις πιο μαζικές που έχουν πραγματοποιηθεί πανευρωπαϊκά, μέσα στο τελευταίο έτος.

Το πρωί της Πέμπτης (1/12) και της Παρασκευής (2/12), μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου απ' όλο το νησί φιλοξενήθηκαν ανά ομάδες στο Μουσικό Γυμνάσιο Ζακύνθου, όπου πρώτα παρακολουθούσαν εισηγήσεις από το Διοικητή Τροχαίας Ζακύνθου Νεκτάριο Τσώλο και το συνεργάτη του Ι.Ο.ΑΣ. Ευγένιο Πετούμενο, ενώ ακολουθούσε σύντομο βίντεο της Τροχαίας Ζακύνθου που ως στόχο είχε την ευαισθητοποίηση των μαθητών.

Στη συνέχεια οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να βιώσουν σε απόλυτο βαθμό την αξία και τη σημαντικότητα της ζώνης ασφαλείας, τις δυσκολίες και τη δυσφορία που μπορεί να προκαλέσει ένα τροχαίο συμβάν, καθώς και να εκπαιδευτούν πάνω στη σωστή κυκλοφορία με τις συμβουλές της εθελόντριας του Ι.Ο.ΑΣ., Δημοσιογράφου Αυτοκινήτου, Ελένης Λυκίσα.

Την Παρασκευή το απόγευμα στους ίδιους χώρους φιλοξενήθηκε η τοπική ηγεσία της Ζακύνθου και πλήθος γονέων και κηδεμόνων σε μια εκδήλωση που περιελάμβανε από ομιλίες και εισηγήσεις ειδικών πάνω σε ζητήματα οδικής ασφάλειας.

Μεταξύ των ομιλητών ήταν και ο Συγκοινωνιολόγος - Μέλος Δ.Σ. του Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» κ. Άγγελος Ρουχωτάς, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέδειξε τη σημασία και τους στόχους του έργου του Ινστιτούτου και μέσω προβολών βίντεο, τους πολλούς κινδύνους που «κρύβονται» σε κάθε σημείο των ελληνικών δρόμων, κυρίως εξαιτίας των παραβατικών συμπεριφορών από πολλούς οδηγούς.

Στη συνέχεια, οι προσκεκλημένοι ενημερώθηκαν για τις δυνατότητες του εξοπλισμού εκπαίδευσης του Ι.Ο.ΑΣ., ενώ ακολούθησε και βιωματική εμπειρία για την καλύτερη δυνατή κατανόηση της λειτουργίας και χρησιμότητας των προσομοιωτών καθώς και τους κινδύνους των τροχαίων συμβάντων.

Η εκδήλωση συντονίστηκε και πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία από το Διοικητή της Τροχαίας Ζακύνθου, Νεκτάριο Τσώλο ο οποίος με ενθουσιασμό και ουσιαστικό ενδιαφέρον κατέβαλλε κάθε προσπάθεια, ώστε κανένας από τους μαθητές του νησιού να μη λείψει από την ενημέρωση.

Η μαζική συμμετοχή όλων των μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου δε θα είχε τα επιθυμητά αποτελέσματα χωρίς την πολύτιμη συνεισφορά των ανθρώπων της Τροχαίας Ζακύνθου, οι οποίοι βοήθησαν σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης και της προετοιμασίας ώστε να μεγιστοποιηθούν τα οφέλη από την οργάνωση της εκδήλωσης, που συσπείρωσε όλους τους φορείς της περιοχής.



Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σπανούλης: "Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου"
Σπανούλης: "Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου"
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved