Ο τελευταίος με το «13»

Ο τελευταίος με το «13»

Ο Στέφανος Κοτσόλης ήταν ο τελευταίος ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού που φόρεσε τη φανέλα με το νούμερο 13 στην πλάτη.

Ο τερματοφύλακας των «πρασίνων» φόρεσε τη συμβολική φανέλα τελευταίος, πριν αυτή αποσυρθεί από τη διοίκηση του Παναθηναϊκού την περίοδο 2003-2004, μια σεζόν κατά την οποία η ομάδα κατέκτησε το νταμπλ και στην οποία ο Κοτσόλης είχε δύο συμμετοχές στις τελευταίες κρίσιμες αγωνιστικές του πρωταθλήματος, φορώντας όμως το νο33.

Πριν τον Στέφανο Κοτσόλη κατά την περίοδο 1997-98, όταν και θεσπίστηκε το να φορούν σταθερά νούμερα οι ποδοσφαιριστές των ομάδων, κάτοχος της φανέλας με το «13» ήταν ο Νίκος Λυμπερόπουλος που πήρε όμως για μία χρονιά τον συγκεκριμένο αριθμό και στη συνέχεια πέρασε στο «21». Ο «Λύμπε» με το 13 στην πλάτη είχε 35 συμμετοχές και 6 γκολ συνολικά σε όλες τις διοργανώσεις.

Ο επόμενος κάτοχος της συμβολικής φανέλας, ήταν ο Ιγκόρ Σιμπνιέφσκι. Η σεζόν 1998-99 ήταν η πρώτη που ο «Σίμπι» πήρε το «13» και έκανε την καλύτερη του χρονιά με τα «πράσινα» έχοντας26 συμμετοχές και 8 γκολ με το «τριφύλλι» σε όλες τις διοργανώσεις. Την επόμενη χρονιά ο Πολωνός έκανε πάλι 26 συμμετοχές σκοράροντας 6 φορές ενώ στο πρώτο μισό της περιόδου 2000-01, πριν φύγει δανεικός για τον ΟΦΗ, συμμετείχε σε 23 αγώνες και πέτυχε ξανά 6 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις.

Έτσι, κι ενώ την περίοδο 2001-02 το «13» είχε μείνει ορφανό, την χρονιά 2002-03 ο Στέφανος Κοτσόλης ήταν αυτός που επέλεξε το συγκεκριμένο αριθμό, κάνοντας μάλιστα την καλύτερη – από άποψη συμμετοχών – χρονιά του στο «τριφύλλι». Ο τερματοφύλακας των «πρασίνων» έπαιξε σε επτά αγώνες συνολικά, δύο για το πρωτάθλημα απέναντι σε Ηρακλή και ΟΦΗ στη «Λεωφόρο» και σε πέντε για το Κύπελλο, μία με τους Λύκους και στα διπλά ματς με Ακράτητο και Αιγάλεω.

Για τον Παναθηναϊκό η κατάληξη εκείνης της σεζόν ήταν… εφιαλτική, με τον αλήστου μνήμης αγώνα της «Ριζούπολης» να σημαδεύει ολόκληρο το ρόστερ εκείνης της χρονιάς και την κόντρα κόσμου-διοίκησης να «φουντώνει». Στο ξεκίνημα της επόμενης περιόδου (2003-2004) η διοίκηση των «πρασίνων» πήρε την απόφαση να αποσύρει τη φανέλα με το «13», θέλοντας να τιμήσει έτσι τους οργανωμένους φιλάθλους της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την μικρή… τελετή της απόσυρσης, στις 5 Αυγούστου 2003 στο φιλικό με την Βίλεμ, υπήρξε αρκετή ένταση αφού τότε οι σχέσεις ομάδας και κόσμου είχαν φτάσει στα άκρα, ενώ επίσης άξιο αναφοράς είναι και το γεγονός ότι την 1η Αυγούστου σε φιλικό αγώνα με την Γκενκ, ο Αντώνης Νικοπολίδης είχε φορέσει τη φανέλα με το «13» καθώς τα νούμερα κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας δεν ήταν οριστικοποιημένα.

Αυτό συμβαίνει ακόμα και σήμερα κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας των ομάδων, με το σύστημα που ακολουθείται να θυμίζει εποχές πριν την σεζόν 1997-98 όταν και οι βασικοί κάθε ομάδες φορούσαν αυστηρά νούμερα από το ένα μέχρι το έντεκα.



Super League: Πρωτάθλημα… μέσης ταχύτητας
Super League: Πρωτάθλημα… μέσης ταχύτητας
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε ΠΑΟΚ - Μπριζ, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός και Στέφανο Τσιτσιπά
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε ΠΑΟΚ - Μπριζ, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός και Στέφανο Τσιτσιπά
Ραντεβού με την ιστορία έχουν ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα και ο Ολυμπιακός στην Πόλη!
Ραντεβού με την ιστορία έχουν ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα και ο Ολυμπιακός στην Πόλη!
Elite League: Νίκες για Μίλωνα, Ηρακλή και Ψυχικό
Elite League: Νίκες για Μίλωνα, Ηρακλή και Ψυχικό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved