Επίδειξη δύναμης κόντρα στη Ζαλγκίρις ο Παναθηναϊκός (video+photos)

Επίδειξη δύναμης κόντρα στη Ζαλγκίρις ο Παναθηναϊκός (video+photos)

Ποιος είδε τον Παναθηναϊκό και δεν τον φοβήθηκε στη νίκη του με 94-59 επί της Ζαλγκίρις Κάουνας, στη Λιθουανία, για την 8η αγωνιστική της Ευρωλίγκας.

Οι πρωταθλητές Ευρώπης έκαναν… πάρτι στη «Zalgirio Arena» και με... διαστημική εμφάνιση δεν άφησαν κανένα περιθώριο αντίδρασης στους γηπεδούχους, που «καίγονταν» για τη νίκη, αλλά δεν στάθηκαν αντάξιοι των προσδοκιών. Με το θρίαμβο επί της Ζαλγκίρις, ο Παναθηναϊκός «κλείδωσε» τη 2η θέση του Β’ Ομίλου και ταξιδεύει με ανεβασμένη ψυχολογία στη Ρωσία, για την αναμέτρηση την ΤΣΣΚΑ Μόσχας (14/12). Πρώτοι σκόρερ αναδείχθηκαν οι Νικ Καλάθης και Στίβεν Σμιθ, αμφότεροι με 17 πόντους.

Απόλυτη ισορροπία υπήρξε στο πρώτο πεντάλεπτο της αναμέτρησης στο Κάουνας, με το κυρίαρχο στοιχείο να είναι οι δυνατές και πιεστικές άμυνες. Ο Μάρκο Πόποβιτς κατάφερε να βρει διεξόδους προς το καλάθι του Παναθηναϊκού και με πέντε πόντους του οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 11-6 στο 6’. Πολύ γρήγορα, όμως, ο Παναθηναϊκός βρήκε την αυτοκυριαρχία του και με πρωταγωνιστή τον Ίαν Βουγιούκα «χτύπησε» στη ρακέτα και ανέτρεψε την εις βάρος του κατάσταση. Με έξι πόντους του διεθνούς σέντερ το συγκρότημα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς έτρεξε σερί 7-0 και προηγήθηκε με 13-11, για να κλείσει το πρώτο δεκάλεπτο μπροστά στο σκορ με μισό καλάθι (14-15).

Με τον Πόποβιτς να έχει ανοιχτή επικοινωνία με το καλάθι των πρωταθλητών Ευρώπης, αλλά τους υπόλοιπους γηπεδούχους να μην μπορούν να βοηθήσουν ουσιαστικά, ο Παναθηναϊκός δεν δυσκολεύτηκε να διατηρήσει το προβάδισμα στην έναρξη της δεύτερης περιόδου (16-24 στο 13’), με πρωταγωνιστή το Νικ Καλάθη. Ο ομογενής πλέι μέικερ βρέθηκε σε καλή ημέρα, οδηγώντας τους φιλοξενούμενους στο +10 (16-26). Αυτή ήταν, επί της ουσίας, η αρχή του τέλους για τους Λιθουανούς.

Με το δίδυμο των Μπατίστ και Σμιθ να παίρνει τη σκυτάλη από τον Καλάθη, οι φιλοξενούμενοι επέβαλαν την κυριαρχία τους και δεν άργησαν να ανοίξουν την ψαλίδα στους 22 πόντους (19-41), ένα λεπτό πριν από το φινάλε του ημιχρόνου. Η άμυνα ζώνης του Παναθηναϊκού κράτησε τη Ζαλγκίρις στους πέντε πόντους(!) σε όλο το δεκάλεπτο, ενώ το επιμέρους σκορ σε αυτό το διάστημα ήταν 5-26.

Το σκηνικό στην επανάληψη δεν διαφοροποιήθηκε. Ίσα ίσα που οι παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, παρά την τεράστια διαφορά στο σκορ, δεν χαλάρωσαν ούτε λεπτό, με αποτέλεσμα να ξεπεράσουν και το φράγμα των +30 πόντων (31-63), με τη διαφορά να φθάνει στη μέγιστη τιμή της, +35 (56-91), στο 39’! Ο Στίβεν Σμιθ αποδείχθηκε ασταμάτητος, ο Νικ Καλάθης έκοβε κι έραβε, ενώ λύσεις στο σκοράρισμα έδωσε και ο Ρομέιν Σάτο. Παράλληλα, η άμυνα των πρωταθλητών Ευρώπης συνέχισε να είναι εξαιρετική, προκαλώντας «έμφραγμα» στους γηπεδούχους, που δεν κατάφεραν να επιβεβαιώσουν εντός παρκέ τις… άγριες διαθέσεις που είχαν πριν από την έναρξη της αναμέτρησης. Μοιραία ο αγώνας ολοκληρώθηκε με θρίαμβο του συγκροτήματος του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, με 94-59.

Διαιτητές: Ιερεθουέλο, Λάντοβιτς, Μαντίλα.
Δεκάλεπτα: 14-15, 19-41, 65-38, 59-94.
Ζαλγκίρις Κάουνας (Τριφούνοβιτς): Πόποβιτς 14 (2), Λιπκεβίτσιους, Καλνιέτις 8, Ντελινινκάιτις, Ράκοβιτς 3, Κλιμαβίτσιους, Γιανκούνας 4, Μπουτκεβίτσιους, Γιαφτόκας 8, Κουζμίνσκας 6 (1), Ουίμς 16.
Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Μάριτς 6, Μπατίστ 13, Λόγκαν 6 (1), Σάτο 7, Π. Καλάθης 2, Διαμαντίδης 5 (1), Βουγιούκας 8, Ν. Καλάθης 17 (1), Κυρίτσης, Σμιθ 17 (3), Καϊμακόγλου 7 (1), Γιασικεβίτσιους 6.

Για να θυμηθείτε την εξέλιξη της αναμέτρησης πατήστε ΕΔΩ.

Επίδειξη δύναμης κόντρα στη Ζαλγκίρις ο Παναθηναϊκός (video+photos)



ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
Η FA ερευνά τον Σάντρο Τονάλι για παραβάσεις που αφορούν στοιχηματισμό
Η FA ερευνά τον Σάντρο Τονάλι για παραβάσεις που αφορούν στοιχηματισμό
Βρέθηκαν και συνελήφθησαν οι κακοποιοί που απειλούσαν τον Ντι Μαρία
Βρέθηκαν και συνελήφθησαν οι κακοποιοί που απειλούσαν τον Ντι Μαρία
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved