Διέλυσε την Άρσεναλ, αλλά τον διέλυσε η Μαρσέιγ (photos+videos)

Διέλυσε την Άρσεναλ, αλλά τον διέλυσε η Μαρσέιγ (photos+videos)

O Oλυμπιακός έκανε το καθήκον του, νίκησε την Άρσεναλ 3-1 αλλά η ρελάνς της Μαρσέιγ και το διπλό επί της Ντόρτμουντ του στέρησε την πρόκριση στους «16» του Champions League και τον έστειλε στο Europa League -Τα γκολ για τους «ερυθρόλευκους» σημείωσαν οι Τζεμπούρ (16'), Φουστέρ (36') και Μοντέστο (89'), ενώ για τους Άγγλους μείωσε ο Μπεναγιούν στο 57'.

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και υπό τις ιαχές των φιλάθλων του προσπάθησε να πετύχει ένα γρήγορο τέρμα, προκειμένου να.. διώξει από πάνω του το άγχος για τη νίκη. Μάλιστα, μόλις στο 2’ οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν μία… ανάσα από το γκολ, όταν ο Μιραλάς πήρε το «ριμπάουντ» από κακό διώξιμο του Φαμπιάνσκι, έκανε το γύρισμα στην περιοχή, αλλά ο Μοντέστο δεν κατάφερε να μπει στην πορεία της μπάλας.

Η… απάντηση των φιλοξενούμενων ήταν άμεση, μια και στο 8’ ο Σαμάκ έκανε το γύρισμα, ο Μέλμπεργκ δεν κατάφερε να διώξει, η μπάλα έφτασε στον Αρσάβιν που έκανε το σουτ, μέσα από την περιοχή, αλλά ο Μέγιερι ήταν στην σωστή θέση και έδιωξε σε κόρνερ. Μάλιστα, στο 14’ οι παίκτες του Αρσέν Βενγκέρ έφτασαν και πάλι με αξιώσεις στην εστία του πορτιέρο του Ολυμπιακού, όταν ο Σαμάκ έκανε το γύρισμα, αλλά το σουτ του Φρίμπονγκ έφυγε άουτ, ελάχιστα εκατοστά δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Μέγιερι.

Ωστόσο, οι «ερυθρόλευκοι» ευτύχησαν να προηγηθούν στην αμέσως επόμενη φάση. Ήταν το 16ο λεπτό, όταν ο Μοντέστο πήρε τη μπάλα μπροστά από την περιοχή της Άρσεναλ, έδωσε στον Φουστέρ, που έκανε την κάθετη μπαλιά στον Τζεμπούρ, Βερμάλεν και Τζουρού δεν μπόρεσαν να διώξουν και ο Αλγερινός, αφού πέρασε και τον Φαμπιάνσκι, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και τους οπαδούς του Ολυμπιακού στον… έβδομο ουρανό.

Το γρήγορο γκολ των παικτών του Ερνέστο Βαλβέρδε έβαλε… φωτιά στις εξέδρες με τη… θερμότητα να περνάει στους ποδοσφαιριστές των γηπεδούχων, οι οποίοι δεν… τράβηξαν το πόδι από το γκάζι, ενώ από την άλλη, οι Άγγλοι έδειξαν πως τα έχουν… χαμένα. Στο 22’ ο Φαμπιάνσκι δεν κατάφερε να διώξει σωστά, αλλά το σουτ του Μιραλάς, που πήρε το «ριμπάουντ» κατέληξε άουτ, ελάχιστα εκατοστά δίπλα από το δεξί δοκάρι του τερματοφύλακα των Λονδρέζων.

Τρία λεπτά αργότερα, ο Μιραλάς κινήθηκε από τα αριστερά, έκανε την παράλληλη μπαλιά, όμως ο Τζεμπούρ παρά την προβολή που έκανε, δεν κατάφερε να έρθει σε επαφή με την μπάλα που πέρασε άουτ. Μάλιστα, στην συγκεκριμένη φάση, ο Φαμπιάνσκι τραυματίστηκε και έδωσε τη θέση του στον Μενόνε.

Στη συνέχεια, η Άρσεναλ προσπάθησε να αντιδράσει και να φτάσει στο γκολ της ισοφάρισης. Στο 31’ ο Τσάμπερλεϊν έκανε το γύρισμα από τα δεξιά, αλλά το γυριστό σουτ του Μπεναγιούν έφυγε άουτ, ελάχιστα εκατοστά δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Μέγιερ.

Ωστόσο, οι «ερυθρόλευκοι» στο 36’ έφτασαν ακόμα πιο κοντά στην πρόκριση, όταν ο Μανόνε δεν έδιωξε σωστά μπροστά από τον Μιραλάς, η μπάλα έφτασε στον Φουστέρ, που σούταρε με τη μία, ο πορτιέρο της Άρσεναλ δεν κατάφερε να διώξει και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα για το 2-0 των Πειραιωτών. Αμέσως μετά το γκολ, ο Πάμπλο Ορμπάιθ πήρε τη θέση του Χοσέ Χολέμπας, ο οποίος αποχώρησε τραυματίας.

Στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους, οι «ερυθρόλευκοι» θέλησαν να πετύχουν ένα ακόμα τέρμα, ωστόσο στο 42’ η κεφαλιά του Τζεμπούρ, από κόρνερ του Μιραλάς βρήκε στον Σαμάκ και κατέληξε εκτός αγωνιστικού χώρου, με τον διαιτητή να δείχνει άουτ. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Μανιάτης βρέθηκε στην περιοχή της Άρσεναλ, παίρνοντας τη μπάλα από λάθος του Τζουρού, αλλά το σουτ που έκανε, βρήκε σε ετοιμότητα τον Μανόνε που μπλόκαρε.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε, όπως και το πρώτο, ήτοι με τον Ολυμπιακό να πιέζει για ένα γκολ. Στο 46’ ο Μοντέστο δεν κατάφερε να νικήσει τον Μανόνε, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό, η κεφαλιά του Μέλμπεργκ, από κόρνερ του Μιραλάς βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι του πορτιέρο της Άρσεναλ και κατέληξε άουτ. Στο 51’ και πάλι ο Μιραλάς μπήκε από τα αριστερά στην περιοχή, έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα κόντραρε και κατέληξε κόρνερ.

Όμως, στο 57’ οι φιλοξενούμενοι μπήκαν και πάλι στην διεκδίκηση της αναμέτρησης, όταν ο Μιγκέλ έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Σαμάκ δεν μπόρεσε να κάνει το κοντρόλ, έφτασε στον Μπεναγιούν, ο οποίος με δυνατό σουτ, μέσα από την περιοχή, νίκησε τον Μέγιερι και μείωσε σε 2-1.

Πάντως, ο Ολυμπιακός θέλησε άμεσα να αντιδράσει, όταν ο Τοροσίδης βρήκε τον Τζεμπούρ, που προσπάθησε να κάνει το γύρισμα, η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά, ο Μοντέστο πρόλαβε την έξοδο του Μενόνε, αλλά η κεφαλιά του πέρασε άουτ, ελάχιστα εκατοστά δίπλα από το αριστερό δοκάρι του πορτιέρο της Άρσεναλ.

Στο 64’ ο Ερνέστο Βαλβέρδε θέλησε να «φρεσκάρει» την ομάδα του και πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Αμπντούν στην θέση του Φουστέρ, ο οποίος είχε κάνει πολλά χιλιόμετρα και βοήθησε τα μέγιστα με την απόδοσή του τους «ερυθρόλευκους», με αποτέλεσμα να εισπράξει το θερμότατο χειροκρότημα από τους οπαδούς του Ολυμπιακού.

Πέντε λεπτά αργότερα, οι Πειραιώτες έφτασαν για μία ακόμα φορά κοντά στο γκολ, όταν έπειτα από κόρνερ και σύγχυση στα καρέ του Μανόνε, ο Μοντέστο έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Στη συνέχεια, η Άρσεναλ πίεσε για να πετύχει το γκολ της ισοφάρισης και μάλιστα έφτασε μία… ανάσα από το γκολ στο 75’, όταν ο Μπεναγιούν βρήκε με λόμπα τον Ροσίτσκι, ο οποίος προσπάθησε να «τσιμπήσει» τη μπάλα πάνω από τον Μέγιερι, όμως ο Ούγγρος πορτιέρο μπλόκαρε.

Πέντε λεπτά αργότερα, ο Μιραλάς βγήκε στην αντεπίθεση, μπήκε στην περιοχή, πέρασε τον Βερμάλεν, αλλά το σουτ που έκανε πέρασε άουτ, δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Μενόνε. Μάλιστα, στο 84’ οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν και πάλι με αξιώσεις στα καρέ της Άρσεναλ, όταν ο Μοντέστο μπήκε στην περιοχή, έκανε το γύρισμα, αλλά το σουτ του Μιραλάς, βρήκε σε ετοιμότητα τον πορτιέρο των φιλοξενούμενων.

Όπως είναι λογικό, στα τελευταία λεπτά η ένταση ήταν έντονη, καθώς όλα ήταν ρευστά, με την Άρσεναλ να πιέζει για ένα γκολ. Όμως, το παιχνίδι πέρασε στην… ιστορία στο 89’ χάρις τον Φρανσουά Μοντέστο. Ο Γάλλος άσος ήταν στη σωστή θέση και με πλασέ έκανε το 3-1 για τον Ολυμπιακό. Το σφύριγμα της λήξης έδωσε το έναυσμα για αποθέωση από τον κόσμο, έστω κι αν το αποτέλεσμα του άλλου αγώνα, της Ντόρτμουντ με τη Μαρσέιγ δεν ήταν το ιδανικό, καθώς νίκησαν οι Γάλλοι και έστειλαν τον Ολυμπιακό στο Europa League.

Θυμηθείτε το pregame της αναμέτρησης Ολυμπιακός - Άρσεναλ.

Θυμηθείτε λεπτό προς λεπτό την εξέλιξη του αγώνα.



Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved