Ο… Σισέ των φτωχών (photos+videos)

Ο… Σισέ των φτωχών (photos+videos)

Οι φίλοι της ΑΕΚ βλέπουν στο πρόσωπο του Στιβ Λέο Μπέλεκ τον σκόρερ που έλειπε τα τελευταία τρία χρόνια και δεν μπορούσε να διεκδικήσει κάτι παραπάνω από την ευρωπαϊκή της έξοδο.

Το καλοκαίρι που μόλις πέρασε για την ΑΕΚ ήταν από τα δυσκολότερα των τελευταίων ετών. Η… παρέα της Αργεντινής των Σάχα, Σκόκο και Μπλάνκο αποχώρησε και οι ηγέτες της περυσινής ομάδας έφευγαν για… άλλες πολιτείες.

Η διοίκηση της «ένωσης» χωρίς να έχει τα απαιτούμενα χρήματα για να τους αντικαταστήσει επάξια, κατάφερε να κάνει το μεγάλο «μπαμ» με την απόκτηση του Έιντουρ Γκούντγιονσεν, ενώ στα… ψηλά είχε περάσει και η απόκτηση του Στιβ Μπέλεκ ως δανεικού από την Ουντινέζε.

Αυτή η μεταγραφή ωστόσο, αποδεικνύεται… λίρα εκατό για τον «δικέφαλο», καθώς μετά τις 12 πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος είναι στην κορυφή των σκόρερ της ομάδας μαζί με την άλλη αποκάλυψη της φετινής ομάδας, Λεονάρντο.

Η… καχυποψία

Σίγουρα σύγκριση ανάμεσα στον Τζιμπρίλ Σισέ και τον Στιβ Μπέλεκ δεν μπορεί να γίνει, καθώς ο Γάλλος επιθετικός ήταν έτοιμος ποδοσφαιριστής, ενώ ο Καμερουνέζος βρίσκεται μόλις στα 19 του χρόνια και έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης.

Όπως και στην περίπτωση του Σισέ, έτσι και σε αυτή του Μπέλεκ τα πρώτα δείγματα δεν ήταν και τα καλύτερα δυνατά και υπήρχε καχυποψία από τους φίλους των δύο ομάδων.

Στα φιλικά ο Μπέλεκ είχε σκοράρει μόλις μία φορά με το κεφάλι και γενικά η παρουσία του δεν ήταν η καλύτερη δυνατή. Ένας ειδικός όρος στην συμφωνία της ΑΕΚ με την Ουντινέζε το καλοκαίρι για να έρθει δανεικός, ήταν να συμπληρώσει τουλάχιστον 20 συμμετοχές με τους «κιτρινόμαυρους».

Αν δεν γίνει αυτό, τότε η «ένωση» θα χρειαστεί να πληρώσει… πρόστιμο ύψους 100.000 ευρώ στους Ιταλούς. Έτσι το γεγονός ότι στις πρώτες αγωνιστικές ήταν κανονικά στην ενδεκάδα της ομάδας, έκανε πολλούς να πιστέψουν ότι αγωνίζεται με μοναδικό στόχο να… γλιτώσει η ΑΕΚ τις 100.000 ευρώ.

Κάτι που γινόταν ακόμα πιο πειστικό από την στιγμή που στην ομάδα δεν υπάρχει ούτε… μαντήλι για να κλάψουν.

Η άμεση προσαρμογή

Παρά την καχυποψία που υπήρχε προς το πρόσωπο του Καμερουνέζου επιθετικού από τον πρώτο επίσημο αγώνα της ΑΕΚ για το πρωτάθλημα, κατάφερε να πρωταγωνιστήσει.

Ήταν η αναμέτρηση στο ΟΑΚΑ με τον Εργοτέλη, όταν ήταν αυτός που έδωσε την ασίστ στον Γρηγόρη Μάκο για να δώσει τη πρώτη νίκη στην ομάδα. Για την δεύτερη αγωνιστική απέναντι στην Ξάνθη εκτός έδρας, μπορεί η ΑΕΚ να σημείωσε τέσσερα τέρματα, ωστόσο ο Μπέλεκ δεν σκόραρε σε κανένα.

Ωστόσο, με πολύ ωραία ενέργεια έδωσε το πρώτο τέρμα στον Έιντουρ Γκούντγιονσεν που είχε κάνει προσωρινά το 3-1 για τους «κιτρινόμαυρους».

Η αλλαγή προπονητή

Υπό τις οδηγίες του Μανόλο Χιμένεθ ο Στιβ Μπέλεκ δεν είχε καταφέρει να… σπάσει το ρόδι. Ο Ισπανός τεχνικός τον χρησιμοποιούσε περισσότερο στην κορυφή της επίθεσης, θέση που φαίνεται ότι δεν… ταιριάζει απόλυτα στον νεαρό επιθετικό.

Από τη στιγμή που στον πάγκο της ομάδας κάθισε ο Νίκος Κωστένογλου ο Μπέλεκ κατάφερε να ξεκινήσει να… ματώνει τα αντίπαλα δίχτυα. Η κίνηση που άλλαξε την πορεία του, ήταν να μετατοπιστεί από την κορυφή στο δεξιό άκρο της επίθεσης, όπου είχε μεγαλύτερο χώρο να κινηθεί και να κάνει τις… κούρσες του.

Το πρώτο του τέρμα ήρθε στην ήττα της ΑΕΚ με 3-1 από τον ΟΦΗ στην Κρήτη. Μετά το τέλος του παιχνιδιού ο ίδιος είχε πει πως: «Αφού μπήκε το πρώτο θα ακολουθήσουν και άλλα».

Η αλήθεια είναι ότι τα συγκεκριμένα λόγια δεν έπεισαν και αρκετούς στην ομάδα. Το επόμενό του τέρμα, ήταν και πάλι σε ήττα της «ένωσης». Αυτή τη φορά απέναντι στον Παναθηναϊκό, όπου είχε μειώσει με πανέμορφο τρόπο σε 3-1.

Από εκεί και πέρα η ΑΕΚ δεν κοίταξε πίσω και ξεκίνησε ένα σερί με τέσσερις συνεχόμενες νίκες. Απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης, ήταν αυτός που με κεφαλιά – ασίστ έδωσε έτοιμο τέρμα στον  Νίκο Λυμπερόπουλο.

Το καλύτερό του παιχνίδι μέχρι στιγμής με την φανέλα της ΑΕΚ το έκανε απέναντι στον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο. Παίζοντας για ακόμα μία φορά στο άκρο της επίθεσης, αρχικά έκανε το 1-2 με τον Νίκο Λυμπερόπουλο και με ωραίο πλασέ άνοιξε το σκορ.

Ο Μπέλεκ ήταν αυτός που διαμόρφωσε και το τελικό αποτέλεσμα προ κενής εστίας στις καθυστερήσεις για να διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα. Η… αποθέωση για τον Μπέλεκ, ήρθε στην αναμέτρηση με την Κέρκυρα.

Μόλις στο 7’ έκανε φανταστική ενέργεια και ξεπέρασε τον Μαϊστόροβιτς εντυπωσιακά, με το δυνατό του σουτ, να καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι του Γκαλίνοβιτς.

Στη συνέχεια έχασε αρκετές ευκαιρίες, αλλά έδειχνε με την αυτοπεποίθησή του, ότι το να πετύχει γκολ ήταν θέμα χρόνου. Αυτό ήρθε στο 76’ όταν ο Χοσέ Κάρλος του έκανε μία μαγική πάσα και ο Μπέλεκ με δυνατό διαγώνιο σουτ, έδωσε τη τέταρτη συνεχόμενη νίκη στην ΑΕΚ που την έφερε στην κορυφή του πρωταθλήματος ύστερα από τέσσερα ολόκληρα χρόνια.

Η συνέχεια…

Με τον Νίκο Λυμπερόπουλο να είναι εκτός για το επόμενο διάστημα, η ΑΕΚ έχει ανάγκη περισσότερο από ποτέ τον… καλό Στιβ Μπέλεκ και ο πρώην επιθετικός του Πανθρακικού δείχνει να βρίσκει την φόρμα του στο καλύτερο δυνατό σημείο. Η ΑΕΚ θέλει να κλείσει με δύο νίκες το 2011 στα παιχνίδια με Γιάννινα και Ατρόμητο και σίγουρα η παρουσία του 19χρονου επιθετικού θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο σε αυτό.

Ο… Σισέ των φτωχών (photos+videos)



Αναβλήθηκε το Παναθηναϊκός AKTOR - Προμηθέας λόγω του ΑΕΚ-Ολυμπιακός
Αναβλήθηκε το Παναθηναϊκός AKTOR - Προμηθέας λόγω του ΑΕΚ-Ολυμπιακός
Οι διαιτητές των playoffs: Σλοβένος στο ΑΕΚ - Ολυμπιακός, Δανός στο Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ
Οι διαιτητές των playoffs: Σλοβένος στο ΑΕΚ - Ολυμπιακός, Δανός στο Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ
Κύπελλο Ελλάδας, Παναθηναϊκός - Άρης: Τελικό με 8.000 κόσμο για κάθε ομάδα θέλει ο Καρυπίδης
Κύπελλο Ελλάδας, Παναθηναϊκός - Άρης: Τελικό με 8.000 κόσμο για κάθε ομάδα θέλει ο Καρυπίδης
Οι Μαξ Φερστάπεν και Σέρτζιο Πέρεζ σε αγώνα ταχύτητας στην... άμμο
Οι Μαξ Φερστάπεν και Σέρτζιο Πέρεζ σε αγώνα ταχύτητας στην... άμμο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved