Τρι-Άρης θριάμβου κόντρα στον Παναθηναϊκό (photos+videos)

Τρι-Άρης θριάμβου κόντρα στον Παναθηναϊκό (photos+videos)

Ο Άρης επικράτησε με 3-1 του Παναθηναϊκού στο «Κλεάνθης Βικελίδης» κάνοντας την καλύτερη εμφάνισή του στο φετινό πρωτάθλημα σε συνδυασμό με την χειρότερη των «πράσινων» που έφερε και την πρώτη τους ήττα. Τσέζαρεκ, Ντίκο και Νέτο τα γκολ των «κίτρινων», είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο Μπουμσόνγκ

{textlink02}

Ο Παναθηναϊκός δέχθηκε για πρώτη φορά φέτος στο πρωτάθλημα γκολ στο πρώτο ημίχρονο και περισσότερα από δύο γκολ σε ένα ματς ενώ ο Άρης που ως τώρα είχε την χειρότερη επίθεση με έξι γκολ στη σεζόν, έκανε την καλύτερη του εμφάνιση και πήρε την δεύτερη νίκη στη φετινή Super League και πρώτη στην έδρα του με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό μετά από πέντε χρόνια και… μια ημέρα, αφού η τελευταία ήταν στις 3/12/2006 με 1-0.

Κακός ο Παναθηναϊκός στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού, δεν πήρε βοήθειες από τα επιθετικά του όπλα και εμφάνισε μεγάλες αδυναμίες στην άμυνα με τους ακραίους μπακ να έχουν προβλήματα και να μην μπορούν να συνδράμουν και στην ανάπτυξη, την ώρα που ο Άρης πήρε το κέντρο με τους Τόχα και Φατί ενώ είχε έναν εξαιρετικό Ούμπιντες που δημιούργησε όλες τις προϋποθέσεις για τις επιθετικές ενέργειες των «κίτρινων».

Πλέον ο Παναθηναϊκός έμεινε στην 3η θέση με 23 βαθμούς σε 10 ματς, έναν λιγότερο από τον Ολυμπιακό που έχει 11 ματς και δύο λιγότερους από την ΑΕΚ που έχει 12 ματς και είναι στην κορυφή της βαθμολογίας. Ο Άρης από την πλευρά του έφτασε τους 10 βαθμούς και πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα φτάνοντας την 11η θέση.

Αναμενόμενες ενδεκάδες από Πρόμπιερζ – Φερέιρα

Χωρίς να επιφυλάσσουν εκπλήξεις και σύμφωνα με όσα έδειξαν οι δύο προπονητές στη διάρκεια της εβδομάδας παρέταξαν τις δύο ομάδες. Ο Μίχαλ Πρόμπιερζ είχε κάτω από τα δοκάρια τον Βελλίδη και τους Μίσελ, Ντίκο, Σανκαρέ και Παπαστεριανό από αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα. Στη μεσαία γραμμή και τον άξονα πήραν θέσεις οι Τόχα και Φατί με τον Ούμπιντες στο αριστερό άκρο και τον Γιαννιώτα στο δεξί, ενώ στην επίθεση συνεργάστηκαν οι Τσέζαρεκ και Ιάκομπ.

Στον αντίποδα, ο Ζεσουάλδο Φερέιρα δεν έκανε αλλαγές σε σχέση με τα τελευταία παιχνίδια έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Καπίνο και τους Σπυρόπουλο, Σαριέγκι, Μπουμσόνγκ και Βύντρα από αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα. Στη μεσαία γραμμή οι Κατσουράνης και Σιμάο είχαν ανασταλτικό ρόλο με τους Ζέκα και Κουίνσι στα άκρα, την ώρα που στην επίθεση συνεργάστηκαν οι Λέτο και Κλέιτον.

Κατηφόρα με το καλησπέρα…

Ο Άρης μπήκε πολύ δυνατά στο ξεκίνημα του παιχνιδιού και χτύπησε από τα άκρα με τον Ούμπιντες και τον Γιαννιώτα να κάνουν αρκετή δουλειά και να ταλαιπωρούν αρκετά Βύντρα και Σπυρόπουλο, την ώρα που ο Καπίνο ήταν… MVP του Παναθηναϊκού στα πρώτα λεπτά, αφού κατάφερε με τις εξόδους και τις επεμβάσεις του να κρατήσει το «μηδέν».

Ο Τσέζαρεκ είχε προσπαθήσει ήδη τρεις φορές να παραβιάσει την εστία του Παναθηναϊκού με τον Καπίνο να του λέει «όχι», ωστόσο στο 12’ κατάφερε να το πετύχει όταν από ωραίο γύρισμα του Μίσελ έκανε την προβολή και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το προβάδισμα του Άρη στο «Βικελίδης», σύμφωνα με την ροή του παιχνιδιού.

Μίλησαν τα στόπερ…

Μετά το πρώτο τέταρτο και αφού ο Παναθηναϊκός… εμφανίστηκε στον αγωνιστικό χώρο του «Κλεάνθης Βικελίδης», το παιχνίδι ισορρόπησε. Οι «πράσινοι» άρχισαν να αποδίδουν κοντά στα φετινά τους στάνταρ, με την καλή κυκλοφορία στη μεσαία γραμμή και το σωστό πρέσινγκ να σταματάνε την κυριαρχία του Άρη και να φέρνουν τον Παναθηναϊκό πιο κοντά στα καρέ του Βελλίδη. Οι Κατσουράνης και Κλέιτον προσπάθησαν με σουτ να φέρουν το ματς στα ίσα αλλά δεν τα κατάφεραν και τελικά η ισοφάριση ήρθε από έναν κεντρικό αμυντικό.

Ήταν το 38’ του παιχνιδιού όταν ο Λέτο εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, ο Μπουμσόνγκ σηκώθηκε ψηλότερα από όλους και με κεφαλιά έφερε το παιχνίδι στα ίσα, δίνοντας στον Παναθηναϊκό ακόμα περισσότερη ώθηση στα επόμενα λεπτά. Ο Άρης είχε σταματήσει να απειλεί την εστία του Καπίνο, όμως είχε μεγάλο πάθος για το ματς και κατάφερε τελικά να πάρει ξανά το προβάδισμα, χάρη σε έναν δικό του κεντρικό αμυντικό. Στο 45’ μετά από γύρισμα του Παπαστεριανού και διαδοχικά λάθη των Σαριέγκι και Βύντρα, ο Ντίκο που είχε μείνει στην περιοχή από προηγούμενη φάση σούταρε δυνατά με το αριστερό και έστειλε με προβάδισμα (2-1) τον Άρη στα αποδυτήρια.

Νέτο… σκέτο στα δίχτυα

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους, ο Μίχαλ Πρόμπιερζ έκανε την πρώτη του κίνηση από τον πάγκο και αντικατέστησε τον Παπαστεριανό με τον Νέτο, μια κίνηση που αποδείχθηκε «χρυσή» για τον Πολωνό τεχνικό. Ο Βραζιλιάνος μπακ στο 48’ έκανε ατομική ενέργεια από δεξιά, κέρδισε φάουλ έξω από την περιοχή και το εκτέλεσε ο ίδιος για να αφήσει… άγαλμα τον Καπίνο και να κάνει το 3-1 για τον Άρη μέσα σε αποθέωση.

Στα επόμενα λεπτά, ο Άρης δεν μπόρεσε να απειλήσει αν και είχε την άνεση του σκορ, ενώ ο Παναθηναϊκός είχε μεν την πρωτοβουλία των κινήσεων αλλά ήταν ιδιαίτερα νευρικός και δεν κατάφερε να κάνει την κλασική ευκαιρία. Ο Φερέιρα βλέποντας πως ο χρόνος κυλά και το παιχνίδι πήγαινε προς την πλευρά του Άρη, πέρασε στο ματς τους Ρούντολφ και Πετρόπουλο αντί των Κλέιτον και Ζέκα, ωστόσο ούτε αυτό έδωσε άμεσα αποτελέσματα.

Συντηρητικός Άρης και ανούσιος Παναθηναϊκός

Οι «πράσινοι» στα τελευταία λεπτά αν και είχαν συντριπτικά την κατοχή της μπάλας με το μέρος τους δεν μπόρεσαν να φτάσουν σε ένα δεύτερο γκολ που θα τους έβαζε στο παιχνίδι, δεν είχαν άλλωστε και την κλασική ευκαιρία αφού αναλώθηκαν σε ενέργειες έξω από την περιοχή του Βελλίδη, με αποτέλεσμα ο Άρης να συντηρήσει εύκολα το προβάδισμά του.

Οι «κίτρινοι» διαφύλαξαν σωστά το σκορ, είχαν καλή ευκαιρία να φτάσουν και σε τέταρτο γκολ με τον Καστίγιο, ωστόσο ακολούθησαν πιστά το πλάνο του Πρόμπιερζ και με αρκετό πάθος και δύναμη στις μονομαχίες έφτασαν στη νίκη και άφησαν πλέον τον Παναθηναϊκό τρίτο στη βαθμολογία…

Δείτε τα γκολ του αγώνα

{akamai}rtmp://cp77187.edgefcs.net/ondemand/nova/2011-2012/GOAL_ARIS_PAO{/akamai}

Θυμηθείτε λεπτό προς λεπτό τον αγώνα, όπως σας τον προσέφερε το Onsports, πατώντας ΕΔΩ.

Τρι-Άρης θριάμβου κόντρα στον Παναθηναϊκό (photos+videos)



Βέροια: Ο Πρόδρομος Κουτσούκης ενεπλάκη σε τροχαίο δυστύχημα
Βέροια: Ο Πρόδρομος Κουτσούκης ενεπλάκη σε τροχαίο δυστύχημα
Συνεχίζεται η άνοδος της τιμής του ελαιόλαδου
Συνεχίζεται η άνοδος της τιμής του ελαιόλαδου
ATP: Ο Τζόκοβιτς στην κορυφή για 417η εβδομάδα, στο Νο11 ο Τσιτσιπάς
ATP: Ο Τζόκοβιτς στην κορυφή για 417η εβδομάδα, στο Νο11 ο Τσιτσιπάς
Λάτσιο: Εποχή Τούντορ στην ομάδα της Ρώμης
Λάτσιο: Εποχή Τούντορ στην ομάδα της Ρώμης
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved