Καθάρισε ο Σπανούλης (photos)

Καθάρισε ο Σπανούλης (photos)

Με το Βασίλη Σπανούλη να πετυχαίνει το νικητήριο τρίποντο, 5.2’’ πριν από το φινάλε, ο Ολυμπιακός έμεινε ζωντανός στο Αλεξάνδρειο, κερδίζοντας με 71-70 τον Άρη.

Ο Τζέιμς είχε την ευκαιρία να «κλέψει» τη νίκη για την ομάδα, αλλά τον έκοψε ο Κάιλ Χάινς, σε μια πολύ δύσκολη φάση για τους διαιτητές, καθώς ο Χριστοδούλου κατέφυγε στη βοήθεια του ριπλέι για να αποφασίσει εάν η μπάλα ήταν στην άνοδο. Ο διεθνής γκαρντ τελείωσε με 29 πόντους, ενώ «έσβησε» τα δύο λάθη που έκανε στο τελευταίο κρίσιμο λεπτό με το τρίποντο που χάρισε στους Πειραιώτες το έκτο φετινό ροζ φύλλο.

Εντυπωσιακό ήταν το ξεκίνημα του Ολυμπιακού στο Αλεξάνδρειο και περιορίζοντας τα ατού του Άρη κατάφερε να προηγηθεί με 7-2, τρία λεπτά μετά την έναρξη του πρώτου δεκαλέπτου. Πολύ γρήγορα, όμως, το συγκρότημα του Βαγγέλη Αλεξανδρή άρχισε να βρίσκει τα πατήματά του στο παρκέ και με πρωταγωνιστές τους Τζέιμς και Κρούσιτς έτρεξε σερί 10-2 και προηγήθηκε με 12-9. Η κατάσταση έγινε ακόμη πιο δύσκολη για τον Ολυμπιακό στη συνέχεια, αφού με το Σαμ Μόλντροου να δίνει λύσεις στη ρακέτα, οι Θεσσαλονικείς ανέβασαν την υπέρ τους διαφορά στους έξι πόντους (18-12), δύο λεπτά πριν από τη λήξη του πρώτου δεκαλέπτου. Παρά τους 8 πόντους του Βασίλη Σπανούλη, το συγκρότημα του Ντούσαν Ίβκοβιτς δεν κατάφερε να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση κι έτσι ο Άρης προηγήθηκε στο φινάλε του πρώτου δεκαλέπτου με 23-15, παίρνοντας λύσεις και από το Χρήστο Ταπούτο.

Δείχνοντας μικρή βελτίωση, ο Ολυμπιακός κατάφερε να «ροκανίσει» τη διαφορά στα πρώτα λεπτά του δεύτερου δεκαλέπτου (26-23), με το Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους να βρίσκει διαδρόμους προς το αντίπαλο καλάθι. Οι Θεσσαλονικείς συνέχισαν να διατηρούν το προβάδισμα (30-25), τέσσερα λεπτά προτού οδηγηθούμε στο ημίχρονο, όμως ήταν φανερό πως ο Σπανούλης είχε πάρει προσωπικά την υπόθεση. Με διαδοχικά καλάθια, ο διεθνής γκαρντ έδωσε το δικαίωμα στον Ολυμπιακό να μειώσει ακόμη περισσότερο το σκορ (34-32) στο 17’, αλλά και να πάρει το προβάδισμα λίγο αργότερα (34-36). Με δύο βολές του Σλούκα, το συγκρότημα του Ντούσαν Ίβκοβιτς ξέφυγε στο +6 (36-42), αλλά με πρωταγωνιστή τον Τζέιμς ο Άρης γύρισε το παιχνίδι (41-42), για να οδηγηθούμε στο 43-44 του πρώτου ημιχρόνου, που διαμορφώθηκε χάρη σε ένα απίστευτο κάρφωμα του Κεϊρούς.

Οι Πειραιώτες κατάφεραν να πάρουν την πρωτοπορία στο σκορ στα πρώτα λεπτά του τρίτου δεκαλέπτου (45-48), που εξελίχθηκε σε ντέρμπι, αφού καμία από τις δύο ομάδες δεν μπόρεσε να αποσπαστεί στο σκορ. Ο Χάινς και ο Σλούκας ήρθαν να δώσουν λύσεις στο σκοράρισμα για τον Ολυμπιακό, ενώ για τους γηπεδούχους «μίλησαν» ο Τζέιμς, ο Ταπούτος και ο Μόλντροου, που αναδείχθηκαν στις πιο σταθερές επιθετικές λύσεις. Η λήξη του τρίτου δεκαλέπτου βρήκε τους φιλοξενούμενους να προηγούνται με 54-53, με τις άμυνες να έχουν τον πρώτο λόγο και την τελευταία περίοδο να αναμένεται ντέρμπι.

Παρά το γεγονός πως ο Βασίλης Σπανούλης έμεινε στον πάγκο, προκειμένου να πάρει «ανάσες» στο ξεκίνημα του τελευταίου δεκαλέπτου, ο Ολυμπιακός προηγήθηκε στο 32ο λεπτό με 57-55. Οι Θεσσαλονικείς συνέχισαν να σουτάρουν με τραγικά ποσοστά από τη γραμμή των 6,75 μέτρων (1/10), γεγονός που έδωσε στο συγκρότημα του Ντούσαν Ίβκοβιτς το δικαίωμα να διατηρήσει προβάδισμα βραχείας κεφαλής. Ο Τζέιμς και ο Τσαϊρέλης ήταν το δίδυμο, που ανέλαβε πρωτοβουλίες για τους γηπεδούχους, στα τελευταία συγκλονιστικά λεπτά του αγώνα (61-59 στο 36’). Με καλάθι του Ταπούτου οι Θεσσαλονικείς προηγήθηκαν με 64-61, τρία λεπτά πριν από το φινάλε, αλλά με τρίποντο ο Σπανούλης ισοφάρισε σε 64-64. Με καλάθια των Ντέιβις και Σλούκα το σκορ διαμορφώθηκε σε 68-68, ενώ με μία βολή ο Μόλντροου έγραψε το 69-68, 45 δευτερόλεπτα για το φινάλε. Είκοσι δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη οι παίκτες του Ολυμπιακού έχασαν την μπάλα και ο Άρης κρατούσε πλέον την τύχη του αγώνα στα χέρια του. Ο Πελεκάνος έκανε φάουλ στον Ταπούτο, αλλά αυτός έβαλε μόνο τη μία βολή, για το 70-68.

Ο Σπανούλης πήρε και πάλι την κατάσταση στα χέρια του και με τρίποντο έκανες το 71-70 για τον Ολυμπιακό, 5.2’’ πριν από τη λήξη. Ο Τζέιμς πήρε την μπάλα, έκανε το ντράιβ, αλλά κόπηκε από το Χάινς, με τους Θεσσαλονικείς να διαμαρτύρονται πως η μπάλα ήταν στην κάθοδο. Οι διαιτητές μελέτησαν το βίντεο και, επιστρέφοντας στο παρκέ, τόνισαν πως το κόψιμο του Αμερικανού ήταν κανονικό, με τον Ολυμπιακό να πανηγυρίζει το «διπλό» στο Αλεξάνδρειο.

Διαιτητές: Χριστοδούλου, Ψαριανός, Κατραχούρας.
Δεκάλεπτα:
23-15, 44-43, 53-54, 70-71
Άρης (Αλεξανδρής): Μαυραειδής 2, Κεϊρούς 6, Ταπούτος 12, Τζέιμς 14 (1), Τσαϊρέλης 7, Ντέιβις 5 (1), Κρούσιτς 8, Μόλντροου 14, Τσαλδάρης, Βεργίνης 2, Δήμας.
Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Χάινς 9, Λούκας, Άντιτς 3 (1), Σπανούλης 29 (5), Κέσελ, Πελεκανος, Γκετσεβίτσιους 8, Γλυνιαδάκης 2, Πρίντεζης 7, Παπανικολάου, Σλούκας 10, Κατσίβελης 3 (1).

Για να θυμηθείτε την αναμέτρηση, μέσα από το live του Onsports, πατήστε ΕΔΩ.



Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε ΠΑΟΚ - Μπριζ, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός και Στέφανο Τσιτσιπά
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε ΠΑΟΚ - Μπριζ, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός και Στέφανο Τσιτσιπά
Ραντεβού με την ιστορία έχουν ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα και ο Ολυμπιακός στην Πόλη!
Ραντεβού με την ιστορία έχουν ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα και ο Ολυμπιακός στην Πόλη!
Elite League: Νίκες για Μίλωνα, Ηρακλή και Ψυχικό
Elite League: Νίκες για Μίλωνα, Ηρακλή και Ψυχικό
Στο Παγκόσμιο Συλλόγων η Ατλέτικο Μαδρίτης
Στο Παγκόσμιο Συλλόγων η Ατλέτικο Μαδρίτης
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved